מדי פעם מגיעים אלינו מתכנתים חדשים, וצריך לתת להם מחשב חדש. זו תמיד הזדמנות בשבילי לבחון מה הן התוכנות המשמשות אותי בעבודה היומיומית, ולאבזר את המחשב בהתאם.
אז הנה רשימת הכלים שלי:
- Visual Studio 2010 – אמנם אנחנו כבר לא מתכנתים בדוט נט באופן עיקרי, אבל ישלנו עדיין אפליקציות שאנו מפתחים/מתחזקים בדוט נט. חוץ מזה שה-source control שלנו הוא Team server, והכי נוח לעבוד איתו באמצעות VS. גרסת 2010 היא הכי נוחה מפני שהיא הראשונה מגרסאות ה-VS שה-team explorer מובנה בתוכה ואינו מצריך התקנה (מעצבנת) של תוסף. לנו יש מנוי MSDN, אבל מי שאין לו ורוצה להתנסות, מצאתי בפוסט הזה קישורים להורדת גרסת proffesional וגרסת ultimate
- netbeans – זה IDE כיפי ביותר לפיתוח וורדפרס, והוא חינמי! ויש גרסאות שלו לשלל מערכות הפעלה. הדבר שהכי הכי מוצא חן בעיני בו זה שהוא מאפשר ליצור פרוייקט שמחובר לשרת, והוא בעצם משמש גם כלי ל-FTP. זה עובד כך שיש לי גרסה מקומית המחשב, וכל פעם שאני עושה save, זה מעלה לי אוטומטית את השינוי לשרת! זה כ”כ נוח שאי אפשר לתאר. תיארתי את התהליך הזה, ועוד קישורים לטיפים חשובים בתהליך העבודה, בפוסט הזה.
- agent ransack – כלי חיפוש בתוך קבצי קוד (php,css, כל מה ש-windows משום מה מסרב לחפש בו….).
- notepad++ – נדמה לי שאני לא צריכה לערוך לכם היכרות עם העורך הזה. הוא נוח וכיפי להסתכלות מפעם לפעם בקבצי קוד שאינם שייכים לפרוייקט בנטבינז. יש לו גם פלגאין מדליק – שהומלץ לי בתגובה לאחד הפוסטים שלי – שמאפשר לכתוב HTML בצורה מקוצרת ולקבל HTML שלם. יש לו גם פונקציית compare בין קבצים שהיא נוחה מאד.
- WinScp – תוכנת FTP חינמית. לפעמים כשרוצים לגשת לקבצים בשרת בלי למפות אותם לפרוייקט בנטבינז.
- פוטושופ – אין מה לומר. העיצוב של האתרים שלנו נעשה בקבצי PSD.
- שלושת הדפדפנים העיקריים: אקספלורר, כרום ופיירפוקס. שלשותם נצרכים לשם בדיקות. כל מתכנת יכול לבחור לו באיזה לגלוש באופן עיקרי (דמוקרטיה אצלנו!). ב-firefox נוח לעבוד אם מתקינים שני תוספים: firebug ו-jsview. את פיירבאג לא נראה לי שצריך להציג, ו-JSView פשוט מראה רשימה של כל הסקריפטים וה-CSS-ים שירדו עם הדף הנוכחי, ומאפשר לצפות בהם, ו/או לראות את הנתיב שבו הם נמצאים.
- Windows Live Messenger – רוב התקשורת הצוותית שלנו מתרחשת במסנג’ר (יחי העצלות!).
- כמובן אופיס ואאוטלוק.
חוץ מזה, לי יש את ההתאמות שאני אוהבת לעשות. אז כשהיה לי Windows XP התקנתי את Windows Shuffle כדי לאפשר לי שליטה בסדר האפליקציות בבר התחתון (taskbar). עכשיו שיש לי Windows 7 (בעבודה. בבית אני עדיין עם XP), אז נפתרה לי הבעיה הזו, אבל יש לי בעיה שאני לא אוהבת את הקונספט של שבע ששם אפליקציות קבועות בבר התחתון. אני אוהבת שיש שם רק מה שפתוח, אחרת זה מבלבל אותי.
מתברר שאני לא היחידה, וב-HowToGeek כתבו מדריך איך לגרום ל-taskbar של 7 להראות כמו XP. עם זאת, הם כותבים בשולי המאמר שכדאי לפחות לנסות את ה-taskbar של 7 לזמן מה לפני שמחליטים שלא אוהבים אותו. אני לא בטוחה ששמעתי בעצתם 😛
הם גם כתבו מדריך איך להחזיר את ה-quick launch, שהוא דבר שמאד חשוב לי, כי יש לי שם מלא תוכנות שאני משתמשת בהן יומיומית.
מלבד ה-quick launch, מקום נוסף שממנו אני קוראת לתוכנות הוא ה-rocket dock – תוכנה שמדמה את שורת אייקוני האפליקציות שיש בתחתית כל מק. אצלי אני דווקא ממקמת אותו למעלה
ודבר אחרון: התרגלתי ב-XP שכשעושים Minimize למסנג’ר, הוא מצטמצם למגש המערכת (.system tray). ב-win 7 זה לא כך, אבל מצאתי מאמר איך לעשות minmize למסנג’ר.
ובא לציון גואל 🙂
שני טיפים נוספים:
לא קשור בהכרח לפיתוח – בכל פעם שאני מתקין מחשב חדש או מפרמט ומתקין מערכת הפעלה מחדש, אני משתמש ב- ninite.com – מסמנים את האפליקציות שרוצים (צחולק לפי נושאים, יש גם פיתוח) , מורידדים קובץ קטן ואז מפעילים התקנה שקטה בלי תפריטים.
ואם בוורדפרס (או כל מערכת web מבוססת php), אז Aptana (בגירסת stand alone או כתוסף לאקליפס) הוא פשוט חובה.
הי רועי,
תודה על הטיפים! ה-ninite הזה נראה ממש מדליק – תודה על השיתוף.
ולגבי אפטנה – ניסינו אותו לפני כמה שנים, אבל זכור לי שהוא היה די כבד ומעיק, אז ירדנו ממנו. אם יש לך זמן וחשק – תוכל לפרט מהם כמה מהיתרונות שלו על פני נטבינז?
אני עובד עם אפטנה כתוסף לאקליפס. אני חושב שאקליפס הוא סביבת עבודה נהדרת בכל קנה מידה (גם בהשוואה ל- VS).
בנוסף, ניתן לחבר שם דוקומנטציה לקלאסים ומתודות (שימושי מאוד עם ספריות כ- jQuery) ויש גם intellisense (באקליפס זה נקרא code assist) מינימלי.
אגב, לגבי Firebug, גם אני הייתי משתמש בו פעם, אבל מאז קראיתי את הסרטון הזה:
http://www.youtube.com/watch?v=N8SS-rUEZPg
התמכרתי סופית ל- DevTools של כרום. מאז אני עובד רק איתו (כחצי שנה).
הממ… כל מה שאמרת יש גם לנטבינז…
לגבי כרום – יש לי בעיה אידיאולוגית איתו, בגלל שהוא שייך לגוגל, ואני די נרתעת מזה שלגוגל יהיה עוד מידע עלי, דרך הגלישה שלי בכרום. אולי אם אצפה בסרטון זה ישכנע אותי להשתמש בו מדי פעם, לפחות בפיתוח, אבל זה סרטון ארוך 🙂 …
איזה מזל יש לכם שטרם הגיע אליכם אדם שקובל כנגד השימוש ב־Windows.
למעשה ב־Linux יהיה לכם הרבה יותר פשוט לבצע חלק מהמשימות, לאור העובדה שסביבת העבודה במערכת הפעלה זו מאפשרת להתחבר לשרתי קבצים מרוחקים ולעגן אותם בסביבת העבודה המקומית כך שהמשתמש כלל לא צריך להיות מוטרד מהעובדה שמדובר בשרת מרוחק או לדאוג לתוכנה מיוחדת כדי להעביר אליו קבצים. יש אפשרות דומה גם ב־Windows כבר שנים רבות, אבל ב־Windows, להבדיל מ־Linux מדובר בצורת עבודה אטית ומסורבלת ומעולם לא ראיתי אדם שעובד עם התכונה הזו באופן יומיומי.
לגבי winscp, אתם משתמשים בו בתור FTP Client, כאשר השימוש העיקרי בתוכנה הוא scp/sftp שמספקים חיבור מוצפן לשרת היעד. אולי כאשר שרת הפיתוח נמצא אצלכם מתחת לשולחן זה לא ממש מפריע, אבל כדאי מאד לבצע כל התקשרות מול שרת הייצור בחיבור מאובטח, וזה לא הצד החזק של פרוטוקול FTP ששולח את הססמאות עצמן בצורה חשופה.
לגבי שימוש בפיירפוקס עם פיירבאג, אני ממליץ להביט על כלי הפיתוח המובנים בגרסאות החדשות של פיירפוקס. בין היתר יש שם כלים דומים לאלו של פיירבאג, אבל גם כלים שימושיים אחרים כמו למשל אפשרות לבחינת העיצוב הרספונסיבי של האתר או תצוגה תלת ממדית טופולוגית של הדף לאיתור מהיר של שגיאות בהיררכית התגים, ועד לאפשרות להתחבר עם מנפה השגיאות לדפדפן שרץ על טלפון נייד כדי לבחון את קוד האתר על מכשירים סלולריים עם הנוחות של עבודה על מחשב רגיל.
תומר, אתה מתאר פיצ’ר אחד שלינוקס מציעה, והוא לדעתך הסיבה העיקרית לבחור בליוקס כמערכת ההפעלה לתחנת העבודה?
אני למשל מעדיף (במיוחד כאשר מדובר על שרת מרוחק) לא לערב בין תקיות לוקאליות לאלו שיושבות רחוק.
אני מעדיף להשתמש בקליינט s/ftp עם חלונית שמתארת את הפעולה והחיבוריות (למשל, FileZilla הוא מאוד אינפורמטיבי).
ישנן סיבות אחרות לעבוד על לינוקס ולא Windows (הכוח שנותן הטרמינל, ביצועים, וירוסים, סביבה דומה/זהה לפרודקשן וכו’), אבל אני אל חושב שפיצ’ר אחד שיכול להיות גם לא חשוב לאנשים הוא סיבה לבחור בלינוקס.
כשאתה מעגן מקומית תיקיות מרוחקות לא רק שאתה יכול להשתמש במנהל הקבצים המובנה בשביל לנהל גם את התיקיות המרוחקות, אלא שאתה יכול גם בצורה זהה לאופן העבודה המקומי לפתוח קובץ לקריאה או להתעסק עם ההרשאות שלו מבלי לחשוב על כך שממשקי העבודה עשויים להיות שונים. נכון, לינוקס היא הרבה יותר ממערכת עיגון מחיצות, אבל תכונה כמו זו מוכיחה את הכוח של לינוקס – מספיק שכמה אנשים חולמים על דרך מעניינת לממש תכונה מסוימת ומישהו כבר ידאג להגשים להם את החלום, בעוד במערכות הפעלה אחרות לא משנה כמה תבקש, יהיה קשה מאד לגרום כמשתמשים לשינוי תכונה במערכת, וגם אם תציע תשלום מכובד למפתחי המערכת לא בטוח אם יהיה מי שיקשיב לך.
תודה לכם על הדיאלוג המעניין והמחכים 🙂 אל תפסיקו בגללי…
מזל? אולי זה חבל שאף אחד לא גומל אותנו מהחלונות? 😉 אני מודה שאני מטבעי לא אוהבת שינויים. דווקא אם מישהו היה מבקש/מכריח אותי לעבור למערכת הפעלה חדשה, אולי זה היה טוב. אני לא רואה את עצמי יוזנת מהלך כזה, אבל אולי אקדיש לזה עוד מחשבה לאור עמדתך.
ואיפה נמצאים כלי הפיתוח המובנים של פיירפוקס?
כלי הפיתוח המובנים של פיירפוקס נמצאים בתפריט כלים – כלי פיתוח, או במיקום Firefox – כלי פיתוח במידה שמשתמשים בתפריט המאוחד.
לגבי שימוש בלינוקס, במידה שלא הייתי מספיק ברור, אני ממליץ מאד להשתמש בלינוקס ולו רק בשביל להכיר סביבת עבודה נוספת. אם גם ככה כל הכלים הנחוצים לעבודתך זמינים בלינוקס או שקיימים עבורם תחליפים ראויים, אין שום סיבה להתעקש על שימוש בווינדוס כאשר קיימות סביבות עבודה נוחות וגמישות יותר.
אולי להתקין ווינדוס XP יחסוך לך הרבה עבודה של להתאים ולהפוך את win7 ל-XP…
תודה, רון, על ההצעה, אבל במבחן העלות-מול-תועלת, אני מעדיפה בהרבה להשתמש ב-win7 על פני XP 🙂
באמת? למה?
הרי התוכנות עצמן שברשימה שלך עובדות גם ב-XP. אז איזו תועלת יש לך?
אני לא יכולה להתחיל לתאר כמה אני מעדיפה את 7 ע”פ XP, אבל אנסה 😉
דבר ראשון, הוא הרבה יותר מהיר מ-XP. אולי זה גם בגלל שהמחשב חדש, אבל שמעתי מעוד אנשים ש-7 ידוע במהירות שלו.
דבר שני, והוא הדבר שאני הכייייייייייייייייייייי אוהבת ב-7, זה שאפשר להגיע בו לתכניות בלי ללחוץ על start-> programs ולחפש אותן ברשימה הענקית. פשוט לוחצים על start, ומתחילים להקליד את שם התוכנה לתיבת החיפוש – ומקבלים רשימה של כל התוכנות שמתאימות.
אתה צודק שאני לא משתמשת בשום תוכנה שאינה עובדת ב-XP, אבל שתי התכונות הללו של 7 שוות לי הרבה מאד, וההתאמות שעשיתי היו רק בהתחלה – שגר ושכח 🙂