לפני כמה חודשים כתבתי על מסעותיי בחיפוש אחר IDE מתאים לפיתוח wordpress. בסופו של דבר, מסקנתי היתה ש-PhpStorm הוא הטוב ביותר. אך יש לו חסרון אחד: הוא בתשלום.
ואז נתקלנו ב-NetBeans, והתברר כי הוא IDE נפלא מאין כמותו עבור פיתוח לאתר שנמצא על השרת. אמנם מבחינת פיתוח על מחשב מקומי אין בו היתרונות של webmatrix ו-codelobster שמקימים לך וורדפרס מקומי, אבל הוא נהדר מבחינת פיתוח על השרת, כי הוא חוסך את הצורך לעשות העלאות ידניות.
מיד כשפותחים פרוייקט, הוא שואל אם אולי נרצה להריץ פרוייקט שנמצא על שרת:
במסך הבא מגדירים את שם הפרוייקט, מיקומו בדיסק (כי netbeans מוריד את הקודים מהשרת המרוחק), וגרסת ה-PHP.
במסך שאחריו, מגיעים לקונפיגורציה של השרת המרוחק. יש להכניס את כתובת האתר (URL), כתובת השרת המרוחק (DNS או IP), ולאיזו תיקיה בשרת המרוחק אנחנו מתחברים באפליקציה שלנו. בכפתור manage אנחנו ממלאים את פרטי הכניסה לשרת: שם משתמש, סיסמה, ומיקום קובץ ששמו known hosts. את הקובץ הזה יש לייצר בשרת, עפ”י מדריך לשימוש ב-SSH, והוא למעשה גורם להעלאה מאובטחת של הקודים. לא חייבים ליצור את הקובץ הזה, אבל אז, כל פעם ש-netbaens מעלה לשרת המרוחק, הוא מבקש אישור. עם הקובץ, ההעלאה נעשית בלי שמרגישים.
ואיך היא נעשית בלי שמרגישים? בהגדרות הפרוייקט, בטאב Run configuration, יש אפשרות לבחור מתי להעלות קבצים:
אם בוחרים את אופציית On Save, אז בכל שמירה הקובץ עולה לשרת בלי שמרגישים. אמריקה.
יתרון נוסף שהיה ל-PhpStorm הוא פלגאין בשם CSS-X fire שמעדכן קבצי CSS בכל שינוי שעושים בהם עם firebug. למי שעובד הרבה על CSS זו ממש הגשמת חלום. אבל מה יעשה מי שעובד על CSS ואין לו כסף לקנות PhpStorm? זו בדיוק השאלה ששאלתי ב-stackoverflow, וקיבלתי תשובה ממפתח שפיתח את CssUpdater שזו תוכנה שעושה אותו דבר, רק שהיא לא קשורה ל-IDE מסוים. וזה ממש ביטל את הצורך ב-PhpStorm. לכן כעת אני ממליצה בכל פה על NetBeans.
עדכון כ”ב טבת תשע”ב: נתקלתי במאמר שמדבר על יתרונות הפיתוח של וורדפרס ב-Netbeans, והוא אפילו חידש לי דבר (איך ללכת להגדרת פונקציה), וגם הזכיר את יתרונות ה-debug, שאותו חוויתי לפני מספר שבועות, ומומלץ מאד.
עדכון ט”ו תמוז תשע”ב: ב-SO יש שאלה שמרכזת את כל היתרונות שיש ב-netbeans. יש שם כל מיני פיצ’רים שלא ידעתי עליהם. מומלץ לכל מי שעובד ב-netbeans. ויש גם פוסט שמסביר איך להפוך אותיות lower case ל-upper case
תגובה 1 על “עבודה עם PHP חלק 2 -netbeans”