כמה קישורים לפוסטים בעניינים שנראים נדושים אך מתברר שיש מה להרחיב בהם, וכמה קישורים לפוסטים קצרים עם טריקים מעניינים
יצא לנו לדבר כבר על counter-ים ברשימות (ol ו-ul) והדברים החביבים שאפשר לעשות איתם. אז רייצ’ל אנדרו מספרת עוד עליהם בפוסט הזה, וגם מספרת על פסאודו-אלמנט חדש בשם ::marker
שפונה ישירות לבולט או למספר ומאפשר לעצב את הגופן ואת הצבע שלהם אחרת מאשר את פריטי הרשימה. ועוד דבר שהיא אומרת, זה שה-display של רשימה הוא list-item, ואפשר לתת את ה-display הזה לכל אלמנט שהוא ב-HTML (אפילו כותרות או אלמנטי טופס) ואז ליצור להם בולט או מספר או כל דבר שרוצים, באמצעות מאפיין ה-content שמגדירים ל-:marker. בעיניי זה מדליק.
ועוד על counter-ים ב-CSS – היכולת לתת צבע אחר ל-bullet, האפשרות להשתמש בשיטות נומריות אחרות, ועוד כמה דברים שאנחנו כבר יודעים מתוך הקישורים הקודמים שציינתי.
שוליים – margin – מה כבר יש להגיד עליו? מתברר שלא מעט – כמו שאפשר לקרוא בפוסט של רייצ’ל אנדרו – בעיקר על מצבים שבהם הם קורסים (collapse. כן, תרגום לא מהמם, אז מה? זה נשמע חמוד, לא?), מה קורה לשוליים בין אלמנטים “אחים”, או כשאלמנט הוא ריק, או באלמנט ראשון או אחרון, או בפלקס או בגריד.
פוסט מבית CSS Tricks על פקד בחירת צבע -הנגישות שלו, ממה מורכב ה-HTML שלו, וכניסה לפרטי הפרטים של עיצוב ה-CSS שלו.
פוסט על נושא איזוטרי אך מעניין – מה ערכי ה-z-index הנפוצים באינטרנט. המחבר כתב Regex שמחפש את מאפיין ה-z-index באתרים ושולף את הערכים שלהם, אחרי זה הוא מכין כל מיני גרפים וסטטיסטיקות מכל הנתונים. יש רק חיסרון אחד: הוא מריץ את זה על עמודי HTML ולא על קבצי CSS חיצוניים, ולכן יתכן שהנתונים לא משקפים את האינטרנט בצורה נכונה. הוא משאיר כתרגיל לקורא לבדוק את העניינים בקבצי CSS.
Smashing Magazine, אתר ותיק שעוסק בהיבטים רבים של פיתוח לאינטרנט – UX, עיצוב, תכנות – יצא לאחרונה במיזם חדש: מגזין מודפס. הגיליונות יעסקו בנושאים מעוררי מחשבה שימשיכו להיות מועילים גם בחלוף הזמן – לא טרנדים או מתודות עכשוויות. הגיליון הראשון עוסק בנושא: אתיקה, פרטיות ואבטחה. זה תוכן העניינים. קראתי חלק מהגיליון לדוגמה והוא היה מעניין מאוד, ולכן רכשתי את המגזין כולו. אני עדיין בעיצומה של קריאתו – אני בכוונה קוראת לאט, כדי שלא ייגמר :). תוכן העניינים שלו בנוי בצורה מעניינת מאוד, וכראוי לסמשינג, הם גם כתבו על תהליך היצירה שלו, ויש גם Codepen שלו.
המחבר מספר על עצמו ואיך הוא הבין שלקרוא specs עוזר להבנה שלנו את ה-CSS ואפילו לפיתוח של ה-CSS באופן כללי. זו הגדלת ראש מרשימה, ונעים לקרוא מדי פעם דעות כאלה.
וכמה קצרצרים:
Codepen שמראה איך ליצור את אפקט ה-strong בעזרת text shadow.
איך להשתמש ב-scrollIntoView()
כדי להוסיף אלמנט למיכל שיש בו overflow. זה פוסט קצר שמסביר את השימוש בזה.
אתר שהופך כיווניות של CSS מ-rtl ל-ltr ולהפך.
טריק CSS-י לבדיקה אם יש ערך בשדה החיפוש.
איור חמוד מעל כפתור שאמור לעודד לפעולה.
