רוצים את התוספים השגויים שלכם – צוות וורדפרס מחפש תוספים שבורים בכוונה, כאלה שמפתחי בלוקים יוכלו להשתמש כדי לצבור ניסיון בזיהוי בעיות אבטחה והנחיות. הם מחפשים תוספים עם בעיות כמו אי סניטציה או בריחה של קלט, שורטקודים לא מאובטחים, בעיות בהכנת SQL, שימוש לא נכון ב-wp_enqueue, שימוש ב-curl או file_remote_get במקום ב-HTTP API, כדי לעזור בהדרכת מפתחי תוספים.
קובצי template בתוספים – מאמר זה דן בשימוש בקובצי templaet-ים תוספים של וורדפרס. קובצי תבניות בתוספים של וורדפרס הם קבצי PHP המכילים HTML ו-template tags. הם נטענים לפי היררכיית התבניות של וורדפרס, שבודקת קובצי תבניות ספציפיים בתבנית ומשתמשת ב-fallbacks אם הם לא קיימים. תוספים משתמשים בקובצי templaet-ים כדי לשלוט באופן שבו תוכן HTML מוצג באתר. המאמר מסביר דברים כמו איך לדרוס קובצי templaet-ים של תוספים, איך לממש היררכיית templaet-ים בתוספים, איך להשתמש בספריות צד שלישי, ועוד נושאים חשובים כאלה.
אופטימיזציה של שאילתות SQL – מאמר זה דן כיצד לזהות ולתקן שאילתות SQL איטיות באתרי וורדפרס, שיכולות לשפר משמעותית את מהירות האתר, חווית המשתמש, דירוג גוגל והמרות. המחבר מסביר כיצד להשתמש ב-Query Monitor, תוסף ניפוי באגים, כדי לזהות שאילתות SQL איטיות ולהבין את הבעיות בהן. הם גם דנים בהצהרת MySQL DESCRIBE ובמילה השמורה EXPLAIN, המספקות מידע מפורט על אופן ביצוע שאילתות SQL, וב-MySQL Workbench, כלי חינמי לחקירת שאילתות SQL. המחבר מספק עצות כיצד לבצע אופטימיזציה של שאילתות SQL איטיות, כולל שימוש באינדקסים, שמירה במטמון וחשיבה מחוץ לקופסה על ידי דה-נורמליזציה של נתונים או פירוק שאילתות מורכבות לקטנות יותר. הם חולקים דוגמאות מהחיים האמיתיים כיצד גישות אלו שיפרו באופן משמעותי את ביצועי השאילתות באתר שלהם.
יצרן תבניות בת – תבנית בת של וורדפרס היא שכפול של תבנית האב עם כדי ליישם שינויים בתבנית האב. תבניות בת יורשות את הפונקציונליות והסגנון של תבנית האב. אפשר ליצור תבניות בת באופן ידני ע”י יצירת תיקיה עם הקבצים הדרושים, ופיתוח הקוד המתאים בהם. הכלי הזה יותר תבניות בת לפי הגדרות שמכניסים אליו, וחוסף בכך חלק מההתעסקות.
תאריך וזמן בוורדפרס – במאמר זה של WP Punk, המחבר דן כיצד לעבוד עם תאריכים ושעות בוורדפרס. הם מספקים טיפים כיצד לשמור על תאריכים ושעות ניתנים להתאמה אישית ולתרגום, להימנע משגיאות ולהתמודד עם אזורי זמן. המאמר עוסק בנושאים כמו תרגומים, פורמטים, אזורי זמן, היום הראשון בשבוע, אחסון תאריך ושעה במסד הנתונים ושאילתות SQL עבור תאריכים ושעות. המחבר גם מספק פונקציה מותאמת אישית לשימוש בקוד ומציע עצות לגבי חישוב הזזת זמנים. לבסוף, המחבר מזהיר מפני שימוש בפונקציה NOW()
ב-SQL וממליץ להשתמש במקום זאת ב-UTC_TIMESTAMP
.
תוספי chatGPT לוורדפרס – פוסט זה דן ביתרונות ובחסרונות של שימוש ב-ChatGPT ובינה מלאכותית בוורדפרס. כמה מהדרכים העיקריות שבהן ChatGPT ובינה מלאכותית יכולים לעזור לוורדפרס כוללות יצירת כותרות טובות יותר, כתיבת כותרות SEO ומטא תיאורים, כתיבת טיוטות לפוסטים שלמים בבלוג, חקירת נושאים מהר יותר, תרגום תוכן אתר, יצירת צ’אטבוטים המופעלים על ידי בינה מלאכותית, הוספת טקסט חלופי. לתמונות, ויצירת תוספים מותאמים אישית למקרי שימוש ספציפיים. החסרונות הפוטנציאליים של שימוש בבינה מלאכותית בוורדפרס כוללים את העובדה שתוכן בינה מלאכותית לא תמיד מדויק, ולא ברור איך מנועי החיפוש יתייחסו לתוכן בינה מלאכותית בטווח הארוך. הפוסט מפרט גם שלושה תוספים של WordPress AI להתנסות בהם: AI Engine, GPT AI Power ו- ChatGPTForWP. בסך הכל, מוצע להשתמש ב-AI ככלי לסיוע ביצירת תוכן ולא כפתרון מלא.
משאבים למפוטרי וורדפרס – Post Status ערכה רשימה של משאבים כדי לעזור לאלה שנפגעו מפיטורים במהלך המיתון הנוכחי. הם מספקים לוחות דרושים וקישורים להזדמנויות עבודה, כמו גם משאבים ליצירת קורות חיים וחיפוש עבודה. הם כללו גם מאמרים על רשתות ומינוף לינקדאין למציאת עבודה. בנוסף, הם מספקים משאבים להתמודדות עם ההשפעה הרגשית של פיטורים ותמיכה מתמשכת. Post Status מציע גם שנה של חברות לקהילת Slack שלהם למי שפוטרו.