שבט

פביקון במצב כהה, יצרני פריסה, אפקטי חלקיקים ועוד קישורי CSS

אוסף שגיאות CSS ואיך לתקן אותן – עדיין משתמשים ב-float כדי ליישר ימינה או שמאלה? משתמשים בזומת קלאסים שמייצגים תוכן במקום צורה? האם אתם יותר מדי ספציפיים בהגדרות? האתר הזה יעזור לכם למצוא חלופות ראויות.

אפקטי חלקיקים – רוציפ קונפטי על הטקסט שלכם? אולי לבבות נופלים או אש בוערת? אלה, ואפקטים אחרים, נוצרים ב-codepen הזה, לרווחת כולנו.

CSS היא שפה strongly typed – טענה מעניינת בפוסט ב-css tricks מראה איך CSS היא שפה עם ייצוגים די קשיחים לטיפוסים. הרבה מהמאפיינים יכולים לקבל רק סוגים מסוימים של ערכים או מילות מפתח. הפוסט מפרט בדיוק מה הם המאפיינים ומה הם הערכים שכל אחד יכול לקבל, אחרי זה ממשיך לשלב ההוכחה ומסיים בהדגמות. קריאה מעניינת מאוד.

display:swap כהגדרה לגופנים – נכון יש בעיה של flashes of invisible text כשמגדירים גופן ברירת מחדל ומעליו גופן מיוחד? אז קריס פרדיננדי מראה איך הוא מתמודד עם זה עם מאפיים ה-display:swap.

יצרן Glassmorphism – זהו טרנד שהתחיל לאחרונה (יש בקישור הסבר מתי ולמה) שבו מטשטשים תמונת רקע ומציבים עליה תמונה חצי שקופה. הכלי הזה מייצר קוד שמייצר את האפקט הזה, רק צריך לשים לב לתנאי רישיון השימוש בו.

איך להתאים פביקון למצב כהה – במקום להשתמש בתמונות שקופות או מתחלפות, המחבר מציע להשתמש ב-SVG ולשנות את העיצוב שלו בהתאם ל-mode.

איך לעשות transition עם גרדיאנטים – מאחר שב-CSS אי אפשר להחיל transition על גרדיאנט, מחבר ה]וסט מציע דרך ליצור מעבר חלק ע”י שימוש באלמנט פסאודו.

איך לבנות כפתור תלת-מימדי פלאי – פוסט חמוד על איך ליצור כפתור תלת מימדי שזז קלות כלוחצים עליו, כמו כפתור בחיים האמיתיים.

שישה יצרני פריסה ב- CSS – פוסט שמציג 6 גטנרטורים של עיצובי layout

Refactoring ל-CSS – מאמר הקדמה בסדרה בת שלוה מאמרים בסמשינג מגזין. המאמר מתחיל בהסבר של כל החסרונות של CSS שמתנפח (איכות הולכת ויורדת של הקוד, השפעות בלתי צפויות של הגדרות, קוד משוכפל, קוד מיותר, חוסר עקביות בסטנדרטי קוד). הוא ממשיך ומעלה את השאלה אם לעשות refactor או שמא לכתוב הכול מההתחלה (rewrite), עם טבלת בעד ונגד, ורשימות מתי להעדיף כל אפשרות. אחר כל הוא מביא כלים שמאפשרים לנו לזהות כשהקוד שלנו זקוק ל-reafactor, ומסיים בביור על כתיבת קוד CSS ברמה גבוהה, משימה שדורשת את הכישורים: משמעת, תשומת לב לפרטים, וידע וכישורים נרחבים ב-CSS.

i design, you build – סדרה של ארבעה אתגרי עיצוב. מחבר הפוסט מספק את העיצוב, והקוראים יכולים לבנות אותו.

התמונה מ-Freepik

כתבו תגובה

כתובת הדוא"ל שלכם לא תוצג.