אייר

יזמות, חוק ה-6, פוקוס לעומת שיתוף פעולה, ועוד קישורי תכנות

איך לענות על שאלות “רכות” בראיונות עבודה – פוסט שמתייחס לכל החלק של שאלות לא-טכניות בראיונות. הפוסט מחלק את השאלות לפי המטרות שלהן: שאלות על עצמך, על עזיבת העבודה הקודמת, שאלות שבהן מתבקשים להסביר למה כדאי להם לגייס אותנו, שאלות שכר, שאלות שמטרתן לבדוק התאמה לתפקיד – האם אנחנו over qualified, מה פילוסופיית העבודה שלנו, ועוד. כל שאלה מובילה לפוסט שמפרט סוגי שאלות דומים, ומה לענות עליהן.

דליה גרצמן על דרכה כיזמת – את דליה הכרתי בקבוצת “באות” בפייסבוק, ואני עוקבת אחרי הקריירה שלה בעניין. לפני יותר משנה היא יצאה לדרך כעצמאית, ובראיון הזה היא מספר על הדרך שעברה ועוד עוברת. היא אישה מעניינת ויודעת להביע את עצמה ברהיטות, ולכן אני ממליצה מאוד לקרוא את הראיון איתה.

אתר שמראה טרנדים במאגרי גיטהאב – האם מאגר כלשהו נמצא בעלייה, בירידה, בסטטוס קוו? כמה זמן לוקח בו לסגור isuue? כמה PR-ים יש בחודש? האתר הזה מאפשר להכניס שם של מאגר, וקבל את התשובות לשאלתו האלה ועד אחרות. יש גם קישורים לתשובות האלה על מאגרים גדולים, כמו פייסבוק, ריארקט וכדומה.

מתכנת ה-40 שנה – זהו פוסט של איש שמתכנת כבר 40 שנה (יש גם סרטון למי שמעדיף), והתובנות המעניינות שהוא מעלה: פיתוח תוכנה הוא עדיין בשלביו המוקדמים; לא צריך להתחיל לפתח כשצעירים; אין חשיבות לסדר של מה שלומדים; מיצאו מה מוצא חן בעיניכם בפיתוח תוכנה. ועוד. פוסט מעניין ומעורר מחשבה.

קוד נקי עם “חוק ה-6” – כלל אצבע לקוד תמציתי מחד גיסא וברור מאידך גיסא

איך פתיחת קריאה ב-codepen הפכה לשיחה מעניינת – פנייה לתמיכה של codepen בעניין נגישותי, התפתחה להתכתבות פורה ומפרה לשני הצדדים.

פוקוס לעומת שיתוף פעולה – המאמר דן בחשיבות המיקוד והתיאום בעבודת צוות. בעוד מיקוד מתייחס לפעולה אישית, תיאום דורש תקשורת ושיתוף מידע בין חברי הצוות. המאמר מדגיש כי הן מיקוד והן תיאום הם חיוניים, ומחסור בשניהם עלול להוביל לפרודוקטיביות נמוכה, החמצת דד-ליינים ושחיקה. עם זאת, יש מתח בין השניים, וקשה לעשות את שניהם בו זמנית. המאמר אומר שקיים ספקטרום של עבודה המשלב מיקוד ושיתוף פעולה בדרכים שונות, וחשוב למצוא את האיזון הנכון לעבודת צוות יעילה.

ערעור המיתוס שחיי מתכנתים מסתיימים בגיל 40 – הרעיון שפיתוח תוכנה הוא עבודה ללא מוצא אחרי גיל 35-40 הוא רעיון מוטעה. מתכנתים בכירים רבים שיתפו את סיפורי ההצלחה שלהם, כולל אלה שעבדו עבור חברות טכנולוגיה מובילות כמו אפל, אדובי, eBay, גוגל, מיקרוסופט ו- VMware. המסר הגדול ביותר הוא ששום דבר לא יכול לעצור מתכנת בעל התלהבות אמיתית מעבודתו. מקורו של הרעיון המוטעה שגיל העמידה מסמן את סוף הקריירה של מתכנת עשוי להיות פחד כללי יותר מפני הזדקנות. יתר על כן, הרעיון שרוב מפתחי התוכנה יעזבו את התחום עד גיל 40 הוא מיתוס, ויש דרכים רבות אחרות עבור מתכנתים בגיל העמידה לצעוד בהן, כולל הקמת חברות משלהם, מעבר לעבודה כקבלן תכנות, או מתיחת הגבול בין מתכנת למנהל. בסופו של דבר, הרעיון שפיתוח תוכנה הוא עבודה ללא מוצא עבור מתכנתים מבוגרים עלול להרתיע מתכנתים צעירים שהתעשייה תזדקק להם יום אחד.

פוסט מעניין על קוד לגאסי – מה מאפיין אותו, סקר מה הדברים שהכי מפריעים בו, ואיך להתמודד איתו

*גם בפוסט הזה נעזרתי ב-ChatGPT וב-Google Translate

התמונה מאת Peter H מתוך Pixabay

כתבו תגובה

כתובת הדוא"ל שלכם לא תוצג.