התייחסות למה שקורה כשמחליפים תבניות בלוקים – במסגרת הפיתוח של עריכת אתר מלא, בספטמבר 2021 הוצע למשתמשים לחשוב מה הם היו רוצים שיקרה כשמחליפים תבנית בלוקים. אומנם עבר כבר זמן מאז, ועדיין, מעניין לקרוא את המחשבות של ג’סטין טדלוק על הנושא, כולל תיעוד של ההתנסות שלו.
אתר שמאפשר לראות תצוגה מקדימה של טמפלטי בלוקים עם תבניות שונות – אנדרו סטאר, הבעלים של UXL Themes, יצר פרויקט חדש בשם WP Block Patterns, המאפשר למשתמשים להציג תצוגה מקדימה של כל התבניות הבלוקים והפטרנים מ-WordPress.org . האתר הוא מערכת הדגמה בסיסית ואינו מאפשר למבקרים להוריד דבר או ואינו מבקש מהם להירשם. המבקרים יכולים לבחור כל תבנית בלוק וכל פטרן כדי לראות איך הם נראים יחד. האתר מציג רק 100% ערכות נושא בלוקים, מכיוון שסטאר מאמין שתבניות בלוק הן העתיד.
איך לבצע תרגומים ב-block pattern – גם הפוסט הזה פורסם בספטמבר 2021, וגם הוא מגלה חלק ממאחורי הקלעים של פיתוח עורך הבלוקים לאתר מלא. המבחר הנוכחי של תבניות בלוקים כולל מספר קבוע של מחרוזות, שאת כולן ניתן למצוא בפרויקט Patterns. אבל ככל שמתווספים Pattern-ים נוספים, מתעוררים שני אתגרים חדשים ללוקליזציה של תבניות בלוקים: המספר ההולך וגדל של מחרוזות מתבניות בלוקים שנשלחו על-ידי משתמשים, וכיצד להתמודד עם תרגום תבניות בלוקים. הפוסט מפרט את המחשבות של צוות הפיתוח בשני נושאים אלה וגם פותח כמה שאלות למי שמעועניין לעזור.
פוסטים על בלוקים שונים – innerblocks הוא אתר שמפרסם פוסטים על סוגים שונים של פיתוחים לבלוקים.
הסתכלות על בניית בלוקים מנקודת מבט של UX-ית של מפתח PHP – מחברת הפוסט מספרת על היתרונות של פיתוח בלוקים מותאמים אישית של וורדפרס ועל הצורך לאחד תבנית בין הפרונט-אנד לעורך. היא מסבירה שהשגת חווית עורך של 1:1 שבה מבצעים מניפולציות ישירות באזור התוכן במקום מטא-בוקסות או פאנלים באמת מתעוררת לחיים כאשר משתמשים באותם HTML ו-CSS מהחזית וממנפים את רכיבי React שעורך הבלוקים נשלח איתם. המטרה היא ליצור גשר שמפגין את הכוח של React בשילוב עם ה-HTML ו-CSS שכבר נכתבו עבור הפרונט-אנד, ביטול כפילות של קוד, לעזור להמחיש את התפקיד הקריטי של JavaScript במודרניזציה של וורדפרס, ולשמש כרמפה עבור מפתחים המתמקדים ב-PHP כדי ליצור חוויות עריכת תצוגה מקדימה חיה משכנעת ומענגת של 1:1. המחברת דנה כיצד ניתן להשתמש ב-React כדי ליצור חווית אינטרנט דינמית ומודרנית שבה משתמשים יכולים לתפעל תוכן במקום, להיות מסוגלים לקבל תחושה של התוכן בהקשרו בזמן שהם עובדים. הפוסט מספק דוגמאות לרכיבי פרונט-אנד וכיצד ניתן להפוך אותם ל-JSX לשימוש בעורך.
בלוק post format, וסקירה של זה ב-WPTavern – אחד ממפתחי וורדפרס המובילים, Aaron Jorbin, החליט שאין מספיק התייחסות ל-post formats ולכן פיתח בלוק כזה. ושרה גודינד מ–WPTavern סקרה אותו.
skins חזרו לאופנה – בנובמבר 2021 כתב ג’סטין טדלוק על תכונה חדשה שוורדפרס עשויה להציג בקרוב, שתאפשר לתבניות לשלוח קבצי theme.json מרובים, וריאציות של וריאציות על סגנונות ברירת המחדל של אתר, ובכך בעצם ליצור סקינים. תכונה זו תציע למשתמשים לבחור “סקין” באמצעות עורך האתר, מה שעשוי לשנות את האופן שבו מפתחים ניגשים לעיצוב, ולהציע חווית משתמש טובה יותר. ההצעה תאפשר יותר מאשר וריאציות של לוח צבעים ויכולה לכלול טיפוגרפיה, פריסה ואלמנטים עיצוביים אחרים. צ’נינג ריטר, תורמת וורדפרס, שיתפה בבלוג שלה שלוש וריאציות של איך עשויה להיראות חווית המשתמש של החלפת סקין, ומבחינת טדלוק, הראשונה היא האפשרות המועדפת. זה יכלול פאנל מפורט המציג “סגנונות פעילים” שמשתמשים יכולים לעבור ביניהם, ומציע חווית משתמש טובה יותר מאשר תבניות -בת.
מתכנת מאוכזב עוזב את וורדפרס בגלל גוטנברג – מחבר הפוסט מספר על השפעת השינויים שהתרחשו בוורדפרס על הקהילה, במיוחד עם הופעת עורך הבלוקים, וכיצד הוא השפיע על תחושת השליטה והקהילה של אנשים במרחב. המחבר משתף אנקדוטות אישיות כדי להמחיש את חשיבות הקהילה והשפעת השינוי עליה. הוא גם מדגיש את ההזדמנויות שיכולות לצמוח משינוי ואת היתרונות של שיתוף ידע ותמורה לקהילה.
רינדור צד שרת לבלוק – תוסף עם גישה מעניינת. זהו מאגר בגיטהאב שנראה שלא עודכן כבר כמה חודשים, אבל עדיין אני משתפת כי הוא מעניין תכנותית.
קצת מאחורי הקלעים על דחיית יציאת גרסה 5.9 – וורדפרס 5.9 נדחתה ל-25 בינואר 2022, עקב בעיות שעלו במהלך הבדיקה. אן מקארתי, ה-Test co-lead של ה-release, דנה בסיבות שלה לתמוך בעיכוב, כולל הקושי לבודד פי’צרים, שחיקה פוטנציאלית של תורמים, והערך הגבוה יותר למשתמשים של גישה לכל חבילת פיצ’רי העריכה. מקארתי הבהירה שיש רק 15 בעיות חוסמות שצריך לטפל בהן ב-5.9, כאשר רובן משפיעות על המשתמשים של תבניות בלוקים ודורשות דיוקים בעיצוב או תיקוני באגים. לבסוף, מקארתי מתעמקת בשינויי ה-UX בניווט בין תבניות, חלקי תבניות וסגנונות, והצהיר שיש אפשרויות שונות זמינות לבעיה ארוכת השנים הזו.
*גם בפוסט הזה נעזרתי ב-ChatGPT וב-Google Translate