תבניות צוברות תאוצה – פוסט מספטמבר 2021 שמרגיש עדיין רלוונטי, על התפתחותן המהירה של תבניות שתומכות בעורך הבלוקים. ג’סטין טדלוק מרגיש שיש מומנטום שקט שנבנה בקהילת וורדפרס כלפי בניות שתומכות בעורך הבלוקים,אבל צריך יותר כותבי ערכות נושא וחנויות כדי להניע את הכדור קדימה. הוא אופטימי לגבי תבנית ברירת המחדל Twenty Twenty-Two הקרבה, ולגבי הפוטנציאל של תבניות בלוק וסגנונות גלובליים. המחבר דן גם בתבניות בלוק שיצאו לאחרונה כגון טובה ובאי, ומדגיש את החשיבות של מציאת עיצובים המייצגים את אישיותו או סגנונו של האדם. הוא מאמין שככל שיותר מפתחי תבניות יחקרו תבניות בלוקים, משתמשים ימצאו עיצובים שעומדים ביעדי עיצוב האתר שלהם. בסך הכל, טדלוק נרגש לגבי העתיד של עיצובים מבוססי בלוקים בוורדפרס.
starter templates – מבחר תבניות בלודקים שאפשר לבסס עליהן פיתוחת תבנית חדשה, באתר kadencewp
איך ליצור Block Theme Patterns – המאמר, מבית css-tricks, מראה כמה דרכים ליצור block patterns, חלקן באמצעות קוד וחלקן כמעט ללא, ומנבא ש-block patterns יהיו שינוי דרמטי בפיתוח תבניות וורדפרס.
עריכת אתר מלא למפתחי תבניות – קורס באתר שמוקדש כולו ל-Full site editing. הקורס שקישרתי אליו מיודע למפתחים והוא מלמד את התחביר של בלוקים ומאפייניהם, מבנה תבנית, יצירה ואיחוד של templates ו-template parts, קובץ ההגדרות theme.json, איך ליצור block patterns, block styles ו-variations, ועוד. באתר יש גם קורס למנהלי אתרים, תבניות שתומכות בעריכת אתר מלא, גנרטור שמייצר תבנית בלוקים לפי הרמה שמבקשים, ובלוקים.
איך ליצור בלוק גלריית תמונות נגללת – מדריך צעד אחרי צעד שמראה איך לבנות בלוק לדוגמה. איך מוסיפים לו מאפיינים, איך מקבלים קלט מהמשתמש, הוספת דרך לעריכת הבלוק הזה, ועוד כל מה שצריך כדי שהבלוק יהיה שמיש.
מדריך מעמיק לעריכת אתר מלא למשתמשים – אתר wpmudev פרסם פוסט שמקיף את הנושאים האלה: ארבעת סוגי התבניות בוורדפרס (קלסיות, בלוקים, היברידיות, אוניברסליות), מאפיינים של עריכת אתר מלא – תבניות בלוקים, עורך הבלוקים (כולל templates ו-template parts), Global Style Variations ו-Full Site . .Editing Blocks יש כמובן גם פרסומת ל-Template-ים במאוחסנים ב- WPMU DEV. הפוסט מסתיים בציון חסרונות בשימוש בזה ואיך אפשר להתגבר עליהם, ובפירוט צעדים שאפשר להמשיך איתם מכאן.
איך להוסיף מאפייני HTML עם תוסף ה-Block Attributes – ה-Block Attributes הוא תוסף וורדפרס המאפשר למשתמשים להוסיף כל תכונת HTML כמעט לכל בלוק, מה שמקל על התאמה אישית של HTML מבלי להפעיל אזהרות invalid markup. התוסף קל לשימוש, תומך בתכונות מרובות ושימושי במיוחד לשילוב עם JavaScript ולשיפור הנגישות. עם זאת, השבתת התוסף עלולה להפעיל הודעת “תוכן בלתי צפוי או לא חוקי”, אבל רק בעורך ולא באתר עצמו.
עולם של פיתוח בלוקים ללא קוד – מפתחי וורדפרס בוחנים את הרעיון של יצירת תבניות מבוססות PHP שמפיקות נתונים בפרונט-אנד ומטפלות בשדות הניתנים לעריכה דרך עורך הבלוקים, ללא שלב בנייה. עורך הוורדפרס המודרני עלול להיות אבן נגף עבור סוכנויות ופרילנסרים שעד כה השתמשו ב-PHP כדי ליצור פתרונות בהתאמה אישית עבור לקוחות, אבל פתרונות כמו ACF Pro ו-Genesis Custom Blocks גישרו על חלק מהפערים הטכניים. מארק ג’קית’ והלן הו-סנדי, שני מפתחי וורדפרס מובילים, שיתפו רעיון לגבי איך זה עשוי להיראות, תוך שימוש בתבניות מבוססות PHP כדי ליצור חוויות עריכה מושכות ומהנות של תצוגה מקדימה חיה ביחס של 1:1. אמנם לא ברור אם כלים כאלה ינחתו בליבת וורדפרס, אבל מפתחי וורדפרס וגוטנברג דנים בגלוי בפתרונות.
CSS וסגנונות עיצוב בוורדפרס מודרני – צוות הליבה של וורדפרס פרסם לאחרונה פוסט שכותרתו “סגנונות ליבה והתאמה אישית של תבניות עיצוב: השלבים הבאים”, שבו הם דנו באתגרים של שליטה בעיצוב הפרונט-אנד של אתרי וורדפרס, כאשר עורך הבלוקים ו-stylesheets שונים מתוספים ותבניות מקשים על יצירה ותחזוקה של מערכת עיצוב (דיזיין סיסטם) קוהרנטית. המחברים גם טענו שאם למפתחים לא תהיה שליטה רבה כל כך על הפרונט-אנד בעתיד, אז לפחות צריך לתת להם מבנה עקבי יותר לבנות ממנו. הפוסט גם הדגיש כי תבניות בלוקים אינן מיועדות למפתחים, וכי בניית הסטיילים עבור אתר אינטרנט ב- JSON במקום CSS אינה מהנה
*גם בפוסט הזה נעזרתי ב-ChatGPT וב-Google Translate
