הדגמה של שימוש ב-chatGPT לכתיבת קוד – כותב הפוסט מתאר את תהליך העבודה שלו עם ChatGPT בכתיבת קוד. את החסרונות של הצ’ט, את העובדה שקשה לו לשכתב קוד, ומסביר איך להתגבר על הדברים האלה ולהוציא את המירב ממנו. אני עצמי לא משתמשת ב-ChatGPT לכתיבת קוד. אם אני צריכה עזרה בקוד של פרויקט קיים שאני מפתחת ב-PhpStorm, יש לי גיטהאב קופיילוט בשביל זה. ואם זה משהו אקראי, כמו סקריפט קצר או פקודות bash, אני משתמשת בקלוד – לדעתי הוא יותר טוב בזה מ-ChatGPT.
להשתפר בבקשת וקבלת משוב – הפוסט הזה מיוחד בכך שהוא פונה למנהלים, ומתווה להם דרך לבקש משוב מהעובדים שתחתיהם. מאחר שהתהליך הזה לא נפוץ, והוא עלול לעורר רגשות של חרדה הן אצל הממונה והן אצל העובדים, הופסט נותן טיפים מעולים להתמודדות עם הרגשות האלה.
ערן, מ”הבלוג של ערן”, כותב טיפים לעבודה חדשה. יש לו שם טיפים יפים, אבל אצטט כאן תובנה חמודה מתחילת הפוסט, לפני הטיפים: “בראשון לספטמבר הקטן שלי, בן שנתיים, התחיל גן בפעם הראשונה. הייתי איתו בהסתגלות שלו, כולל להיות איתו בגן כמעט שלוש שעות ביום הראשון שלו… בערך שבוע אחריו, אני התחלתי עבודה חדשה. לצערי הרב, ובחוסר צדק רב, הוא לא בא איתי, ולא היה איתי בכלל בעבודה החדשה שלי. הייתי צריך להתרגל אליה בלעדיו, אפילו לא קצת. כשהוא יהיה מספיק גדול בשביל לדבר במשפטים ארוכים ויבין מה המשמעות של הוגנות והדדיות, אני מתכוון לנהל איתו שיחה רצינית על זה.”
איך עושים code review בגוגל ולמה זה כל כך מוצלח – Critique הוא כלי סקירת קוד מבוסס בינה מלאכותית שפותח על ידי Google כדי לשפר את פרודוקטיביות המפתחים. הוא מעודד שיפור מתמיד על פני מושלמות, מאפשר ניתוח סטטי, המצעות מבוססות למידת מכונה, ובאופן כללי, 97% מהמפתחים מרוצים ממנו, ועובדים שעזבו את גוגל, מתגעגעים לכלי הזה.
10 דברים שמתכנתים צריכים ללמוד על למידה – מאמר די מעמיק על אספקטים שונים של למידה. מפתחים צריכים ללמוד כל הזמן כדי להתעדכן בשינויים המהירים בתחום. כל לימוד כולל העברת מידע לזיכרון. הזיכרון האנושי מורכב מאוד, ולמרות שהוא דומה קצת לארכיטקטורת מחשבים, יש הבדלים מהותיים שגורמים לו לפעול אחרת. במאמר הזה מסבירים איך עובד הזיכרון האנושי, איך מתרחשת למידה, את ההבדלים בין מתחילים למומחים, ומקשרים את כל זה לצעדים מעשיים שמפתחי תוכנה יכולים לעשות.
דרכים שונות להקים אתר באמצעות AI– פוסט קצר שסוקר במהירות שלושה כלי הקמת אתרים: Wix, Framer, ו-Hostinger.
משחק הקוד המאובטח של גיטהאב – גיטהאב החליטו ליצור משחק שמאמן בזיהוי קוד לא מאובטח. בפוסט שקישרתי אליו פה, יש הסבר איך להפעיל, וטיפ להשתמש בכלי לזיהוי קוד לא מאובטח
ממשקים מעצבנים – 2021 – הרצאה של ויטלי פרידמן מסמשינג מגזין, שעובר על ממשקים רגילים של אתרים, ומפנה את תשומת הלב לבעיות שלא תמיד חושבים עליהן
