אופטימיזציית CSS לטעינה מהירה יותר. הפוסט מתחיל בהסבר על מדוע זמן טעינה הוא חשוב, איך CSS משפיע על זמן טעינה, וטכניקות שונות להקטנת זמן הטעינה שקשור ל-CSS. מוזכרות שם בין השאר טכניקות כגון הגבלת גדלי קבצים, שימוש ב-CSS קריטי, טעינת CSS אופן א-סינכרוני, ופיצול קבצי CSS בשיטות שונות.
אמן ציורי תלת מימד ב-CSS מסביר את הטכניקות שלו: כל דבר הוא קוביה; להשתמש ב-transform-style: preserve-3d; להשתמש ב-mixin-ים של SASS; ועוד.
ועוד מישהו שמסביר טכניקות: אנימציה ב-CSS Tricks. הוא מתחיל במתי מתאים להכניס אנימציות ומתי להימנע מאינמציות, ממשיך בכמה זמן צריכה אנימציה להימשך, מסיים באיזו פונקציית אנימציה כדאי להשתמש. ועוד על אנימציות.
יש אלמנטים שאי אפשר להגדיר להם ::before ו-::after. זה מפני שהם נחשבים replaced elements, כלומר אלמנטים שהתוכן שלהם נמצא מחוץ ליכולת ההגדרה של CSS.
פוסט קצרצר על איך לשבור שורה באלמנט מסוג inline
הסבר על מאפיין ה-line-clamp שתפקידו לחתוך משפט אחרי כמה שורות ולשים 3 נקודות בסוף החיתוך. ועוד הסבר מקיף כולל התייחסות לבעיה ב-RTL, מאת אלעד שכטר. ופוסט שמסביר איך להגדיל פונטים עם clamp.
CSS למניפולציות על תמונות – אפקטים יפים שאפשר לבצע על תמונות באמצעות CSS, פלוס טבלאות המתארות אילו דפדפנים תומכים באפקטים האלה.
אתר שנותן את כל ערכי מאפייני CSS. מה שיפה הוא שיש שם הוראות ברורות איך להפיק את המקסימום מהאתר