אייר

למידת מכונה ב-JavaScript, ערכים שונים מוחזרים מ-length של אמוג’י, מה זה this, ועוד קישורי JS

ואם כבר טיפים, ב-CSS Tricks יש פוסט על כל הטיפים החדשים ב-ES2019, לאלה מכם שאוהבים דברים חדשים מהניילונים (ולא כמוני, מחכים שאחרים יתגלחו קודם…).

איך ללמוד D3.js – סדרת פוסטים מקיפה ומעמיקה על כל מה שאפשר לעשות עם D3: איך מושכים נתונים, איך עושים עליהם מניפולציה, איך שולטים ב-DOM, התעסקות עם Datetime, אנימציות, ויזואליזציות ספציפיות, ועוד ועוד. גם תוכן העניינים בנוי ב-D3 וזה מגניב. ועוד מבוא מ-D3.

פוסט מעניין עם הרבה דוגמאות על Machine Learning באמצעות JavaScript. מתברר שיש ספרייה בשם Tensorflow.js שמאפשרת כמה פיצ’רים של ML. אני לא מספיק מכירה ML כדי לדעת אם זה מספיק ואם זה עובד טוב, אבל המחברת מראה הרבה קוד וזה נראה מעניין מאוד.

לא יצא לי להיתקל בזה, אבל הפוסט הזה פוצח בטענה שרבים תוקפים את JavaScript בגלל שפונקציית ה-length שלה מחזירה ערכים של יותר מ-1 או 2 כשהיא מודדת אורך של מחרוזת שהיא אמוג’י. אחרי זה הוא שופך אור על הדברים,  מנתח את עניין אורך מחרוזות אימוג’י בפרט וענייני יוניקוד בכלל, ובאופן כללי מסנגר על JS בצורה יסודית ורהוטה.

אתר של איש שאוהב מאוד JavaScript. יש פוסטים בנושאים כמו 6 דברים שיתכן שלא ידעתם שאפשר לעשות ב-JS; דרך שונה להתמודדות עם פרמטרי חובה ב-JS, ועוד.

פוסט קצר על ההבדל בין אובייקט למפה ב-JS, ומה היתרונות של מפה.

Destructuring ב-JS.

JSON.stringify() יכול אמנם להסתפק בפרמטר אחד (כמו שאני השתמשתי בו כאן), אבל במקרים מורכבים יותר, למשל כשאחד המרכיבים של האובייקט הוא Set, אפשר להשתמש בפרמטר השני או אפילו השלישי.

7 שאלות פשוטות אך מתוחכמות ב-JS – למשל מה קורה לאברים של סדרה כשמגדירים את ה-length שלה כ-0, מה קורה כשיש מעבר שורה באמצע פקודה, כמה זה 0.1+0.2, ועוד שאלות חביבות כאלה.

ככל ש-JS מתפתחת, השאלה של מה זה this מקבלת עוד ועוד תשובות בהתאם להקשרים החדשים. הפוסט היפה הזה מסביר מה קורה ל-this בהקשרים של Bind, Call, ו-Apply. ו-MDN מסביר מה זה globalThis.

פיצ’רי JS חדשים שאולי פספסנו – מחולק לגרסאות השונות של EcmaScript. מתחיל מ-ES2015

חידת JS – מי היה מאמין שמיקום של פותח-סוגריים-מסולסלים ישפיע על הערך שפונקציה מחזירה???

האינפוגרפיקה מתוך freepik – www.freepik.com