Global scope, או תחום גלובלי, הוא נושא שכדאי להבין קצת יותר, והפוסט הזה מסביר על global, עם דוגמאות, והוא לא ארוך 🙂 .
בפוסט הזה מסמשינג מספר המחבר איך הוא התחיל לקרוא קוד מקור (source code) כדי ללמוד JS טוב יותר. הוא מספר אילו יתרונות נוספים התגלו לו במהלך קריאת הקוד.
Vue – אני קצת מתביישת לומר, אבל לא יצא לי ללמוד או להשתמש ב-Vue.js, וככל שעובר הזמן זה נראה לי יותר ויותר מפלצתי. אבל הפוסט הזה מרכך את הכניסה לעולם ה-Vue, ומסביר איך בכלל להתחיל. אז לא שעשיתי משהו ממה שכתוב שם, אבל זה מספיק ברור כדי שארצה לשמור את זה ליום אחד שבו כן תהיה לי מוטיבציה.
React – ואם כבר אני מתביישת אז נמשיך – גם עם React לא יצא לי להתעסק 😐 ולאחרונה נתקלתי בכמה פוסטים שדווקא עושים חשק להיכנס לזה:
- הפוסט הזה הוא מבוא יסודי לעולם ה-React והוא מסודר ומובנה עד כדי שהוא אפילו קצת עושה לי חשק להתנסות בו, וזה לא דבר של מה בכך.
- הפוסט הזה מסביר עקב בצד אגודל איך ליצור אפליקציית React מההתחלה עם Webpack ו-Babel.
- רוצים ללמוד React? גם מחבר הפוסט הזה.
- הפוסט הזה מפשט את React עד לשד עצמותיו ובכך מאפשר את ההבנה הכי פשוטה שלו.
- דברים שהלוואי שידעתי על React – שזו ספרייה ולא Framework, שהיא ספריית UI, שהקומפוננטות מתעדכנות בין אם רוצים ובין אם לא, useEffect הוא דמות מפתח.
כמו שכבר הבנתם בוודאי, אני אוהבת מדריכים שלוקחים אותי יד ביד ומובילים אותי צעד אחרי צעד בדברים שאני לא מכירה. כזו היא סדרה של שלושה פוסטים בסמשינג על תכנון ופיתוח של Progressive Web Application בלי פריימוורק. אני אוהבת מאוד את ההסברים הרבים שיש בין קוד לקוד. כשיהיה לי עוד קצת זמן פנוי אני רוצה לחזור לזה. חלק 1, חלק 2, חלק 3.
וואי, נתקלתי בבלוג חדש של מישהי שכותבת על JavaScript, ומזמן לא התפעלתי ככה. קוראים לה טניה, היא בהתליך כניסה לעולם פיתוח אינטרנט, ובבלוג שלה היא מתעדת את כל מה שהיא לומדת בעניין. יש לה רשימה מסודרת של מה שהיא למדה ומה שהיא עוד מתכוונת ללמוד. אני כבר לא זוכרת מה שלח אותי לבלוג שלה, אבל הפוסט שאליו נשלחתי היה מדריך לכתיבת JS במתודת MVC. גם שם היא מסודרת מאוד והמדריך מובנה ומובן מאוד. מומלץ לקרוא ולטייל אצלה. ואם נהניתם ואתם רוצים קצת להחזיר לה, היא מאפשרת לקנות לה קפה 🙂 .
25 תוספים תומכי JavaScript ל-WebStorm (וגם PhpStorm שזה מה שאני משתמשת בו). בינתיים התקנתי את הראשון – סוגריים צבעוניים – והוא חביב מאוד, אם כי הוא לא מתאים ל-theme-ים כהים אז הייתי צריכה לשנות לו את הצבעים. מקווה לחזור לרשימה הזאת עם הזמן ולהתקין תוספים נוספים (אם כי כמובן לא את כולם אני צריכה).
ב-JS יש אופרטור mod, ויש גם rem. שניהם לכאורה מחזירים שארית, אבל יש ביניהם הבדלים, כמו שמפרט הפוסט הזה.
ועוד אופרטורים שלא מרבים לכתוב עליהם או להשתמש בהם: Bitwise operators. הפוסט הזה מדגים מקרים שבהם הם מועילים.
אתר חדש שהתחלתי לעקוב אחריו לאחרונה שולח בכל יום טיפ JavaScript מעניין. למשל, הדרכים הרבות שבהן אפשר לכתוב פונקציה שנקראת מיידית (Immediately Invoked Function Expression, או IIFE). בטיפ הזה יש קישורים לפוסטים קודמים שקשורים לעניין
Cheat sheet למעבר מ-jquery ל-JS ונילה. והאתר הזה נותן סניפטים מעולים (תודה רבה ליואב מצ’ולסקי על התוספת הזאת). ובפוסט הזה כתבתי על אתר שלם שמוקדש להמרה מ-jQuery לוונילה JS. ובלי קשר ישיר ל-jQuery, האתר הזה מראה איך לעשות מניפולציות על ה-DOM באמצעות ונילה JS.
נתקלתי בבלוג של איש אחד על JavaScript, עם שני פוסטים מעניינים: בראשון הוא פותר תרגיל של פונקציה שמקבלת שני פרמטרים: מערך של מספרים, ומספר. על הפונקציה לבדוק אם יש שני מספרים במערך שהסכום שלהם הוא המספר שבפרמטר השני. בהתחלה הוא מראה הפתרון עם סיבוכיות של O(n2) ואחרי זה מראה פתרון עם O(n). אפרופו הפתרון השני הוא מקשר לפוסט מעניין על שימוש ב-Hash Tables ב-JS. הפוסט השני שלו הוא טיפים מעניינים ב-JS: איך להחליף מפתח וערך באובייקט, איך לסנן רשימת אובייקטים לפי תיחלית מחרוזת, ועוד דברים מעניינים. קצר וקולע.
