בפוסט הזה אספתי קישורים שמרחפים להם על הגבולות של HTML, CSS ו-JS.
עיצוב טבלאות – כשהטבלאות מוצדקות, למשל לשימוש של השוואת מידע – הוא נושא שעולה מדי פעם. פה יש פוסט שמראה אפשרויות שונות להפוך טבלה לרספונסיבית באמצעות flex. זה לא מהמם בעיניי כי זה לא עם אלמנטי table מה שאומר שה-HTML לא משדר נכון את סוג המידע שהוא מציג, כלומר הוא לא סמנטי, אבל עדיין הפתרון יפה ולכן אני מביאה אותו. וכאן פתרון קצר לכותרות קפואות (fixed headers) בטבלאות.
פוסט שמראה כמה וכמה דרכים לכתוב CSS בתוך JavaScript. הנושא CSS-in-JS הוא נושא חם והפוסט הזה ממש לא ממצה את כולו, אבל הוא כתוב יפה ונותן טעימה. הפוסט הזה סוקר את נושא ה-CSS in JS בצורה יפה ותמציתית.
אני לא ידעתי את זה, אבל המילה Google שכתובה בתחתית תוצאות החיפוש, היא ניווט בעצמה. המילה מכילה כמות O-ים ככמות העמודים של תוצאות החיפוש, וכל O הוא קישור לעמוד אחד של תוצאות חיפוש. הפוסט הזה ב-CodePen נכתב ע”י המתכנת שתכנת את זה, והוא מראה את מאחורי הקלעים של הקוד. מעניין מאוד.
פוסט שסוקר בניית טופס מההתחלה ועד הסוף, מכל מיני בחינות: מה לעשות עם placeholder-ים, הנחיות לשאלות לשאול בטופס, לאן ליישר את השדות ואיפה לשים הודעות שגיאה, תכנון זרימת הטופס, ועוד ועוד. הפוסט לא ארוך כי הוא כל נקודה שהוא מעלה הוא מתמצת במשפט אחד ואז מקשר לפוסט אחר בנושא (לא בהכרח באתר שלו). שווה קריאה: עיצוב טופס: מא’-ת’ בפוסט אחד.
זה ספר בהתהוות – איך לבנות UI-ים יפים. עברתי עליו והוא נראה נחמד מאוד. אני שומרת אותו פה כדי לחזור אליו.
אנדי קלארק כותב סדרת פוסטים בסמשינג מגזין על יצירת Layout-ים בהשראת מגזינים מודפסים. אמנם אין כאן קוד, אבל מעניין לקרוא על החשיבה היצירתית המלווה את התהליך. פרק ראשון, פרק שני, פרק שלישי, פרק רביעי, פרק חמישי.
