ניתוח עומק של פורמט ה-jpeg. מעניין מאוד לדעת כל מה שמתרחש בקובץ כזה.
כששדה הזנת מספר החשבון מתחיל להתנהג כמו מכונת מזל – מה קורה כשמגדירים שדה טקסט כ-number… מתברר שההתנהגות של שדה number לא תמיד תואמת את הציפיות…
האמת היא שהיה לי מקרה דומה אך שונה: בטופס התגובה בוורדפרס, השדה שבו מזינים כתובת אתר מוגדר בברירת המחדל של וורדפרס כשדה טקסט. יום אחד פונה אלי מישהי שאני מכירה, בעלת בלוג, ומספרת שמגיבים פנו אליה ואמרו שמשום מה כשהם כותבים תגובה הם מקבלים הודעת שגיאה כשהם מזינים את שדה כתובת האתר. חפרתי קצת בקוד של התבנית של הבלוג, והתברר לי שהתבנית יצרה טופס תגובות משלה, ובטופס הזה הגדירו את שדה כתובת האתר כשדה URL, בניגוד להגדרה ב-core של וורדפרס לשדה הזה כשדה טקסט. אמנם לכאורה מתאים להגדיר אותו כ-URL כי אכן אמורים להזין שם URL, אבל בפועל זה גורם לדפדפן לבדוק את תקינות ה-URL, כולל הימצאות של http://
או https://
. ומי שמכניס את הכתובת בלי אלה, מקבל שגיאה! בקיצור, התבנית באה לשפר אבל יצאה מקלקלת: הליבה של וורדפרס יודעת להתמודד עם כתובת שאין בתחילתה הגדרת פרוטוקול, אז למה להעיק ולשים את המכשול המיותר הזה??? הבו לנו שדות טקסט רגילים!
בתרגיל שניתן למעצבי אינטרנט, מחברת הפוסט הראתה להם איך גם כשכותבים רק HTML, זה עדיין עיצוב.
סיכום הרצאה של קריס קויר ב-Event Apart, בנושא: מה זה אומר להיות מפתח פרונט-אנד. מעניין מאוד.
בדרך כלל פוסטים על פרונט אנד לא מדברים על HTML, כי מה כבר יש לחדש בזה. ואם הם כן, הם מדברים על אלמנטים שאפשר לראות, כלומר כאלה שנמצאים בתגית ה-body. לכן הדבר הבא כל כך מיוחד ויוצא דופן: הוא מדבר על תגיות באלמנט ה-head. והוא לא רק פוסט, הוא אתר שלם ששמו htmlhead. מדהים. שווה.
אנחנו, כאנשי פיתוח שבדרך כלל מקימים אתרים בעברית, כבר יודעים בעיניים עצומות ובאופן אינטואיטיבי מה עושים כדי להפוך עיצוב ל-RTL. ולכן מעניין לקרוא פוסט שפורט את הפעולות האלה לפרוטות, עם צילומי מסך של ישר והפוך, והסברים. כל מה שיש לנו באינטואיציה, נמצא כאן בצורה רציונלית ומסודרת. כתוב מעניין וקריא.
בחור בשם פלורין פופ יסד אתגר קוד שבועי של רכיבי פרונט אנד: אקורדיון, “כרטיס” המלצה, כפתורי שיתוף, טופס הרשמה, ועוד דברים מעניינים רבים. שני דברים נחמדים יש בזה: הראשון הוא שגם הוא משתתף באתגר, אבל עם תוספת: לפתרונות שלו הוא מוסיף הסבר מודרך. הדבר השני הנחמד הוא שאת כל הפתרונות של כל אתגר הוא מאגד באסוף ב-codepen. כך אפשר לראות מבחר פתרונות לכל רכיב כזה. מעניין מאוד.
אתר שהוא ארגז כלים לדפדפן. הכלים מחולקים לכמה קטגוריות: מניפולציות על PDF; המרה של תמונות מפורמט אחד לשני; כלי עריכת תמונות (למשל להוסיף מסגרת, לחבר כמה תמונות יחד, לשנות זוויות, וכד’); וכלי המרת קבצי קול. הכל תחת קורת גג אחת.
