התאספו פה מלא מאמרים ופוסטים מעניינים על כל מיני אספקטים של וורדפרס, אז הנה אנחנו מתחילים:
יצירת משתמש דרך FTP
בקבוצת WPSHOUT הופיעה תגובה, שהפכה לפוסט בקבוצה ובאתר, על מצב שבו יש לך גישת FTP, אבל אין לך שם משתמש וסיסמה באתר עצמו, ואיך ליצור בעזרת גישת ה-FTP הזאת יוזר שהוא אדמין.
קוד יפה בוורדפרס
אני לא כזאת חסידה, בלשון המעטה, של פופאפים באתר, ובכל זאת אני ממליצה על הפוסט המשובח של רון קנטור על יצירת פופאפ לאתר. הפוסט מדריך שלב שלב איך ליצור תוסף מונחה עצמים ואיך ליצור רובריקת ניהול בהתאמה האישית. יש גם התייחסות חשובה לנגישות, וגם קוד ה-JavaScript עטוף יפה. ולקינוח, קישור לקוד של התוסף בגיטהאב. תענוג.
איך להפוך סדר של כותרת
שאלה מדליקה ב-WPSE: השואל יצר רשימת מנויים בעזרת CPT. הוא רצה שהרשימה תהיה ממויינת לפי ה-א’-ב’ ולכן הכותרת של כל פוסט היא בפורמט של “שם משפחה – שם פרטי”. אבל בעמוד המנוי עצמו הוא מעוניין שהשם הפרטי יופיע לפני שם המשפחה ולכן הוא מעוניין להפוך את סדר המילים בכותרת. התשובה קצרה ופשוטה – באמצעות array_reverse
ו-implode
.
תכנות מונחה עצמים בוורדפרס
WPSHOUT התחילו לאחרונה לכתוב על תכנות מונחה עצמים בוורדפרס. אני אוהבת תכנות מונחה עצמים בתוספים (כשכתבתי את התוסף שהתבסס על הקוד של רועי יוסף מסאבי בלוג, דאגתי שיהיה OOP). בהתחלה הם לא ממש הכריזו על סדרה ורק כתבו כמה פוסטים בנושא: פוסט אחד מסביר על פונקציית ה-__construct
(מתחיל בהסבר על תכנות מונחה עצמים אבל אפשר לדלג ולהגיע לחלק המעניין יותר – יישום של זה בוורדפרס), ופוסט אחר מראה 3 אפשרויות לשימוש ב-hook-ים ב-OOP, אבל אחרי זמן קצר הם הפכו את לקורס חינמי.
אם כתיבת OOP נראית לכם גיקית או מסורבלת – אל תחשבו ככה. זה ממש פשוט, ואפשר להעתיק את הדוגמאות, ובקיצור – כדאי לנסות. זה קל ושווה.
ומעִניין לעִניין באותו עִניין, ג’סטין טדלוק כתב מדריך קצר ל-namespace-ים בוורדפרס ולמה כדאי להשתמש בהם כדאי להעיף מבט.
כמה חדשות וורדפרס קטנות
- חטיבת המחקר של וורדפרס. איך להשתתף – בתור נבחן, בוחן או צופה. שווה בדיקה.
- גיט ווורדפרס. תכנון מחדש.
- מאט קרומוול נותן טיפים וטריקים איך לתרום לפורומי wordpress.org.
מתכנתים ערפדים
כמו שמתכנתים אוהבים לתכנת בסביבה כהה (כי ככה נוח לעיניים שחשופות למסך זמן רב), כך הוחלט ליצור dark mode לממשק הניהול של וורדפרס. זה לא עוד theme כי זה משפיע על אזורי העריכה והדשבורד ולא על הרקע והסרגל הימני. אפשר לקרוא עוד על זה כאן (כולל למה זה שייך בליבה).
הוספת שדות למסכי קטגוריות
רוצים להוסיף שדות למסך יצירה ועריכה של קטגוריה? טום מקפרלין מסביר איך.
חוויות של מישהו שהיה ב-WCUS
איש אחד שהשתתף ב-WCUS כתב יפה על חוויותיו הן מהבחינה החברתית והן מהבחינה המקצועית, כולל מחשבות על ההשפעה של גוטנברג על תבניות ועל אספקטים אחרים של וורדפרס. בסוף יש גם המלצות למפתחי תבניות ותוספים להגיע ל-wordcamp-ים.
Internationalization בוורדפרס 5.0
בעקבות גוטנברג והעובדה שהוא כתוב ברובו ב-JavaScript, רוב התרגומים בוורדפרס נעשים כעת ב-JS. המאמר הזה מסביר איך זה קורה ואיך לעשות את זה בעצמנו – איך נראים קבצי שפה של JS, איך לטעון אותם, וכלים מומלצים לשימוש בתהליך.
