ניסן

אוסף מדריכים למתחילים

לעתים אני נשאלת – או פוגשת שאלות בקבוצות – על מדריכים ללימוד תכנות כזה או אחר. לפעמים זה תכנות וורדפרס, לפעמים Front End, ולפעמים כללי. במקביל, במסגרת הניוזלטרים שאני קוראת אני נתקלת מדי פעם במדריכים כאלה. לכן לאחרונה החלטתי לאגד את מה שאני מוצאת, כדי שיהיה לי מאגר קטן וחמוד שאוכל להיעזר בו כשאשאל.

אני מוכרחה לסייג ולומר שלא התנסיתי באף אחד מהמדריכים האלה, והסיבה היחידה שהם כאן היא שקראתי עליהם בניוזלטרים שאני מכירה, ושהם או חינמיים או זולים מאוד.

JavaScript

קורס JavaScript למעצבים. קורס חינמי.
לדברי התיאור, מלמד רק מה שמעצבים צריכים. נראה קורס יסודי וטוב. אני לא יודעת מה היה שונה בו לו הוא פנה לאנשים שאינם מעצבים – תוכן העניינים שלו נראה די ממצה.

קורס JavaScript למתחילים.

ללמד ילדים JavaScript (ולדעתי – לא רק ילדים). מה שיפה פה זה שהמדריכים על כל נושא מתחילים כבר עם קוד עובד.

ChekiO הוא אתר לתרגול JavaScript.

איך לכתוב קוד JavaScript – סדרת מדריכים. מתחיל מהיסודות  של איך להוסיף JavaScript ל-HTML, עובד במערכים, אובייקטים ותאריכים, ומגיע עד This, Bind, Call, ו-Apply.

לימוד JavaScript פרקטי, מאתר ששמו Watch and code. נראה מקיף.

יסודות ה-JavaScript – מתמקד בעיקר בפעולות על ה-DOM ובדברים שקשורים לדפדפן.

קורס JavaScript ששיעוריו נשלחים אליכם לדוא”ל. פרק לדוגמה: ממה עשוי JS.

מאגרי גיטהאב ללימוד חינמי של JavaScript.

Beginner JavaScript Notes + Reference

וורדפרס

קורסי וורדפרס למתחילים של לארה שנק. קורסים ב-10$.
ללארה התוודעתי כשצפיתי בהקלטה של הרצאה שלה על CSS ואלגוריתמים, ואהבתי את אופן העברת המידע שלה. ללארה יש כל מיני קורסים על וורדפרס. מה ששונה אצלה זה שאחרי הקורסים הבסיסיים היא מלמדת פיתוח וורדפרס בשילוב עם ספריית Timber. זו ספרייה שאני לא כל כך מכירה אז לא יודעת אם זה מומלץ או לא, אבל לפחות הקורסים הבסיסיים שלה נראים סבבה.

פוסט שמתווה דרך איך להתחיל להיות מפתח וורדפרס. הפוסט מחלק את התהליך ל-3 חלקים: אילו שפות צריך ללמוד (PHP, HTML, CSS, JavaScript) וקישורים לאתרים בסיסיים בכל נושא; רשימת משאבי מידע להתייעצות בנושא וורדפרס (למשל הקודקס, אתר ה-make של וורדפרס, רשימת קורסי וורדפרס מומלצים (חלקם בתשלום)); ודרכים להשתלב בפיתוח וורדפרס.

קריס קויר כתב פוסט יפה שמתאר איך להתקדם בתכנות וורדפרס – הוא משתף את תהליך העבודה שלו וגם שולח למקורות אחרים. גם מעניין וגם מועיל.

SQL

ספר אינטרנטי שמלמד SQL. הוא לא מתבסס על ידע קודם, ומתקדם שלב אחרי שלב. נראה חמוד מאוד. לספר קוראים Select Start SQL.

CSS

מאיפה ללמוד CSS – קריס פרדיננדי (איש ה-JavaScript ונילה) תמיד ממליץ למתכנתי JS ללמוד CSS. בפוסא הזה הוא נותן רשימת אתרים וקורסים לצורך זה.

פיתוח אינטרנט

נתיבים ללימוד פיתוח אינטרנט. הפוסט הזה לוקח אתכם מתחילת הרצון שלכם ללמוד פיתוח אינטרנט, ומלווה אתכם צעד אחרי צעד: מתחיל בחיפוש בגוגל “איך לבנות אתר” ומנתח אתכם את התוצאות, ממשיך בהסבר על השפות שבונות את האינטרנט מקדימה (HTML ו-CSS), ומגיע לצומת דרכים: האם ללמוד JavaScript (שפה שהדפדפן מבין) או PHP (שפה שהשרת מבין). הוא ממשיך בהסברים וקישורים ללימוד השפות השונות, ומלווה הכל בהסברים ותיאורים על תהליך הלימוד. פוסט מעניין מאוד עם קישורים מעניינים.

קורס שמלמד להיות מפתח Full Stack.

קורסים חינמיים לפיתוח אינטרנט.

קריס פרדיננדי כתב פוסט על איך להתחיל לפתח לאינטרנט, כשהוא מחלק את זה ל-HTML, CSS, JavaScript, ונגישות. יש גם קורס שלם שהוא שולח אליו: לא לפחד מהאינטרנט.

קשה לעשות אינטרנט, אבל זה לא חייבת להיות ככה: מדריכי פיתוח אינטרנט למתחילים מאפס

מדעי המחשב ותכנות בכלליות

נניח שאתם רוצים ללמוד מדעי המחשב באינטרנט – המאגר הזה יעזור לכם מאוד. יש בו תכנית לימודים (curriculum) וקישורים לקורסים מקוונים בנושאים הנלמדים (לדעתי בתשלום). תכנית הלימודים נותנת השכלה מקיפה יותר מסתם קורסים תכנות, ומכיל גם מתמטיקה וקורסים תאורטיים במדעי המחשב. הם גם מספקים לוח Trello שיכול לעזור במעקב הלימודים, וגם פורום להתייעצויות ושאלות. נראה לי אחלה רעיון.

האתר הזה הוא אוסף מדריכים לדברים כמו git, JavaScript, Vim, Anaytics. אתר חינמי.
האתר הזה לא מיועד כל כך למתחילים אלא למי שכבר יודע קצת בנושאים שיש באתר וצריך הדרכה על דברים ממוקדים – למשל איך לערוך קבצי Ruby עם Vim וכאלה. יש להם גם סרטונים שבועיים, שכך בפחות מחצי שעה בשבוע לומדים משהו חדש. עוד דבר שיש שם זה בחנים קצרים -flashcards – בכל מיני נושאים ממוקדים.

20 המקומות הטובים ביותר ללימוד פיתוח

לימודי דברים אחרים, וגם פוסטים על לימודים

אתר מעניין מאוד שקוראים לו Learn anything והוא מאפשר לחפש בו כל דבר שמעוניינים ללמוד: היסטוריה, בישול, וגם פיתוח לאינטרנט. בכל נושא מקבלים משבצות לפי תתי נושאים, ושם יש קישורים לחומרים בנושא הנבחר. מעניין מאוד וגם מעוצב יפה ופשוט.

שרה דרזנר, מתכנתת front end ידועה, כתבה פוסט ב-CSS Tricks שמלמד איך ללמוד. היא פותחת את הפוסט שלה כך:

מדברים הרבה לאחרונה על השאלה אם צריך תואר כדי לעבוד בהיי טק (ספוילר: לא צריך). אבל בבקשה אל תבינו מזה שלא צריך שום השכלה כדי לעבוד בהיי טק, מפני שבכך שאינכם לומדים לתואר אתם מקבלים על עצמכם להחליף את מבנה הלימודים הכפוי שיש באקדמיה בלימוד עצמי.

עם רקע אקדמי או בלי, השכלה טכנולוגית אינה פוסקת ברגע שמוצאים עבודה. להפך: אין שום דבר בטכנולוגיה שעומד במקום, והמיומנות הכי חשובה שיכולה להיות לכם לטווח הארוך היא ללמוד איך ללמוד..

שיין פריש (Shane Parrish) מהפודקאסט והבלוג Farnam Street מספר איך הוא קורא ספרים כדי ללמוד מהם: לפני שהוא מתחיל לקרוא את הספר לראשונה, הוא כותב לעצמו מה הוא יודע על הנושא. עם כל קריאה, הוא מוסיף את הידע שנוסף לו, כל פעם בצבע אחר. בסוף הוא מאגד את הסיכומים האלה בקלסר, ועובר על הקלסר כל כחודשיים.

אם התנסיתם באחד המדריכים הנ”ל או במדריכים מומלצים אחרים, או אם יש לכם הערה או הארה להוסיף בעניין -אשמח לשמוע מכם!

תמונת החץ יוצרה על ידי rawpixel.com – www.freepik.com

כתבו תגובה

כתובת הדוא"ל שלכם לא תוצג.