ושוב התאספו אצלי מספיק קישורים שיצדיקו פוסט. הפעם הם ממש פרושים על פני נושאים שונים. תהנו!
CSS
קוד קטן וחמוד של אנימציית @keyframe של drop shadow filters, text strokes, משתנים, pseudo elements, ו-transforms.
ייצור מחדש של התפריט של Phonecian Diner בגריד.
מצגת מרהיבה של אנימציות ב-SVG, לכן אך מתאים שיקראו לה SVG can do THAT?!.
האם להשתמש בגופני מערכת (system fonts) או בגופני רשת (web fonts)? המאמר הזה מצייר תרשים זרימה ואז מסביר אותו. לדעתי לא חייבים לקרוא אותו לעומק, גם קריאה מרפרפת נתנה לי ערך. אצלי למשל אני בכוונה נשארת עם אריאל. יש גופנים ממש יפים שלפעמים בא לי לעבור אליהם, אבל אני מתאפקת.
לפני כמה חודשים נרשמתי לניוזלטר של איש שמסביר על flex. פעם בשבוע קילתי דואל שמסביר על אספקט אחר של flex, כי כמו שיודע כל מי שהשתמש בזה – זה פיצ’ר כה עשיר באפשרויות שאפשר ללכת לאיבוד, או ליפול למלכודות, או סתם לא לדעת על אפשרויות. לאחרונה הניוזלטר הסתיים, אבל קיים אתר עם כל פרקי הניוזלטר. הפוסט הראשון הוא רשימת מלכודות נפוצות ב-flex והשאר הם טיפים ומדריכים. מומלץ מאוד.
נגישות
רשימה של 10 דברים שצריך לעשות באתר כדי שיהיה נגיש לכמה שיותר אנשים, והערכה כמה זמן כל סעיף אמור לקחת. הסעיפים הם בין השאר הוספת alt-ים לתמונות, לא להסתמך על צבע, לבנות html סמנטי וכד’. ההערכות נעות בין חצי שעה ל-4 שעות. יש גם הסברים לכל סעיף.
תכנות
פוסט מעניין של איש שבנה ממליץ מוזיקה עם Deep Learning. הפוסט ממש לא ארוך ויש גם הדגמות. מעניין מאוד.
מאמר מעניין שמסביר כיווץ תמונות. הוא די בסיסי ולא נכנס לכל המורכבויות ולכל הפתרונות, אבל הוא טוב כדי להיזכר מדי פעם איך עובד כיווץ תמונות (compression).
מאמר קצר ומפתיע של פול בואג על תמחור פרויקטים. הוא מתחיל בחישוב התמחור הבסיסי, והחלק שבו הוא מפתיע הוא בכמה נושאים שהוא מתייחס אליהם בתמחור: כמה הוא מעוניין בפרויקט, כמה קל או קשה לעבוד עם הלקוח, והאם הלקוח עשיר או עני. הוא גם מסביר ומנמק כל בחירה. שווה לקרוא.
וורדפרס
תוספים לייצוא וייבוא דברים ל- ומ-וורדפרס (תכנים, משתמשים, קבצים).
פוסט על תוסף שיוצר יוזר זמני לאתר הוורדפרס שלכם, ואף ללא צורך בסיסמה. זה טוב אם אתם צריכים לתת לאיש תמיכה גישה לאתר, אבל חוששים ליצור יוזר ואז לשכוח למחוק אותו.
שינוי באינדיקציה לתוספים בלתי מתוחזקים במאגר התוספים של וורדפרס: עד כה, תוספים שלא עודכנו בשנתיים האחרונות קיבלו הודעת בראש העמוד שהתוסף לא עודכן ולכן יתכן שהוא לא מתוחזק. כעת זה השתנה לבדיקה לפי גרסאות וורדפרס – תוסף שלא עודכן ב-3 הגרסאות העיקיות (major) האחרונות יקבל הודעה כזו על חוסר תחזוקה אפשרית. בתגובות לפוסט הנ”ל יש דיון איזו מהשיטות יעילה יותר.
פרד מ-wpshout מצא באג בן שמונה שנים (!) שיש לו הכל – תיקון, בדיקות – ובכל זאת הוא לא נכנס לשום גרסה, לא ברור למה.
אינטרנט
מכירים את זה שאתרים לפעמים מדגישים כפתורים שהם רוצים שתלחצו עליהם, מחביאים כפתורים שהם לא רוצים שתלחצו עליהם, בלי קשר למה שאתם באמת רוצים לעשות? אז כשזה נעשה בכוונה קוראים לזה Dark Patterns, ויש אתר שמתעד אתרים כאלה ומזהיר מפניהם.
