תכנות
- יש בוט שעושה את זה… – מנוע חיפוש בוטים של צ’טים שגם מציע בוטים אם מבקשים ממנו. הבוטים מתאימים לכל מיני צ’טים – מסנג’ר של פייסבוק, סלאק, טלגרם, סקייפ, טוויטר, ועוד מלא צ’טים שלא שמעתי עליהם… ויש להם גם בלוג במדיום.
- מאמר של רוב גיל על דברים שלדעתו יהפכו כל release notes להרבה יותר ברורים, רלוונטיים ונעימים לקריאה.
- מישהו ניתח את כל StackOverflow כדי למצוא את הספרים הכי מוזכרים שם. הניתוח ממש מעניין, רק דבר אחד לא ברור לי: איך לא מופיע שם The Pragmatic Programmer?!
- תוסף לדפדפן שמונע ממנועי חיפוש מלעקוב אחרי החיפושים שלנו. לתוסף קוראים TrackMeNot והוא קיים גם לפיירפוקס וגם לכרום.
- מילון אנלוגיות למושגים טכניים. מאפשר לחפש באופן חופשי, אבל גם מכיל ערכים מסודרים לפי א-ב. לפעמים מכיל יותר מאנלוגיה אחת לביטוי: למשל הביטוי API מדומה לנמל או למלצר. אפשר גם לתרום אנלוגיות חדשות. מעולה למי שצריך להסביר מושגים טכנולוגיים לאנשים בלתי-טכנולוגיים.
- הפעם האחרונה שכתבתי על regex היתה בפוסט שלי מלפני 6 שנים. לאחרונה נתקלתי בפוסט יפה ומעניין שמסביר את היסודות של regex וגם נותן כלים להבנה מתקדמת.
- StackOverflow עוזר לחלץ אנשים שתקועים ב-Vim, ומסתבר שיש הרבה כאלה. לפי מה שכתוב במאמר – בכל שעה נתונה יש 80 אנשים תקועים שלא יודעים איך לצאת מ-Vim!
- מחשבון chmod חמוד. נותן את הערך הנומרי (0777) ואת הערך הסימבולי (rwx rwx rwx) של כל סוג הרשאה, כולל הסברים.
- אתר שמאפשר לעשות diff בין שני קטע קוד. אפשר לבקש שישמור את ההשוואה – למשך שעה, למשך יום – או לא לשמור כלל (אם אנחנו רק צריכים משהו חד פעמי).
- מה אם המסכים שלנו היו המשכים זה של זה? מתברר שמספיק להשתמש ב-JavaScript, Canvas ו-Web Sockets כדי להשיג זאת. מאמר מעניין על זה כאן.
- שני מאמרים על NLP: איך אנשים מדברים על מריחואנה ב-reddit; לימוד בינה מלאכותית גם למי שאינו שחוה במתמטיקה – קסמו של עיבוד השפות הטבעיות (Natural Language Processing).
- יש לכם תוכן שאתם רוצים לפרסם באינטרנט, אבל אין לכם אתר, וזה לא מתאים לפייסבוק? האתר הזה נותן שירות יצירת דפי אינטרנט מתוך תוכן של דוא”ל – אתם שולחים דוא”ל לכתובת שהם נותנים, והם שולחים בחזרה קישור לדף האינטרנט החדש שלכם.
- מאמר שסוקר 10 מבני נתונים. נשמע משעמם המחץ אבל זה דווקא חביב – לא ארוך, יש תמונות, הכתוב גדול, ויש קישורים לתרגילים (לא פשוטים) בסוף כל מבנה נתונים. שווה להציץ.
- מרטין פאולר, חובב ה-refactoring, בהדרכה יסודית (ולכן קצת ארוכה) על refactor לתוכנת השכרת וידיאו. למרות האורך זה שווה קריאה כי בכל שלב הוא מסביר איך מתוך כמה אופציות ל-refactor הוא מחליט איזה refactoring לעשות.
- תוצאות סקר המצב הסביבתי של מתכנתים – כמה מתכנתי C# משתמשים ב-IDE, כמה מאיתנו שמאליים (אני!), אילו מתכנתים ישנים הרבה, ועוד עובדות מעניינות.
- נכון לפעמים רוצים לשתף קישור, והוא בעברית, והוא מלא סימנים מוזרים? אז יש דרכים להתמודד עם זה. 4 דרכים, למעשה, כמו שמפורט במאמר הזה.
שמישות ו-UI
- איך טיפוגרפיה היתה יכולה להועיל בטקס האוסקרים – זוכרים את הפדיחה של האוסקר של 2017 על הסרט הטוב ביותר? אז המאמר הזה נותן עוד רעיון איך אפשר להימנע מטעות כזאת בעתיד – הוא מנתח מה בטקסט לא היה מוצלח על הכרטיס שוורן ביטי ופיי דאנאווי קיבלו, הן מבחינת מיקומי המילים והן מבחינת גדלי הגופן, ומציע כמובן הצעה אלטרנטיבית מבחינה טיפוגרפית.
- היזהרו באימוג’יכם! איך שימוש באימוגי’ם עשוי להטעות את המקבל ולהוות עילה לתביעה!
- טיפים קטנים של UI – אוסף של דברים קטנים שיכולים להועיל לכל אתר. למשל שכדאי להוסיף צל קטן לטקסט לבן כדי להבליט אותו; או שיישור טקסט עוזר לו להיות קריא יותר; או שכדאי להחליף את הבולטים באיקון גנרי כמו חץ או וי כדי להוסיף עניין לרשימה, ועוד המון דברים כאלה. ויש קודפן לדוגמאות האלה.
- ויטאלי פרידמן מ-Smashing פצח בסדרת פוסטים על design patterns ב-UI. הראשון הוא ניתוח יסודי ומעמיק של עיצוב אקורדיון. בפוסט הוא עובר על כל אלמנט ומציב סימני שאלה, ותשובות מפורטות, על כל שימוש של איקון, של כל החלטה על כיוון. לא משאיר אבן שלא נהפכה. לכאורה קשה יהיה לקרוא עד הסוף, אבל מי שיגיע לסוף זה ישתלם לו – יש שם רשימת צ’ק ליסט מסודרת של כל מה שצריך לחשוב עליו כשיוצרים אקורדיון. הוא נכנס לאותה רמת פירוט גם בשני הפוסטים הנוספים (עד כה, ועוד היד נטויה) – עיצוב Date Picker ועיצוב סליידר (לא של תמונות, אלא כזה שמזיזים כדי להגדיל או להקטין כמות/עוצמה)
- מעצב אחד שם לב שיש שאלות שחוזרות על עצמן בראיונות והחליט לאגד את החביבות עליו ולענות עליהן בצורה מסודרת ומעמיקה. זה משרת שתי מטרות: 1. הוא מקשר לשאלות/תשובות האלה מתוך המכתב המלווה שהוא שולח עם קורות החיים שלו, 2. הצורך לכתוב ולשתף את התשובות שלו עזר לו לחשוב עליהן יותר לעומק, כך שבראיונות הוא מצליח להציג את עמדתו בבטחון גדול יותר. מטרתו בפוסט הזה הוא לעורר השראה אצל אחרים.
