אוסף מאמרים מעניינים שקראתי לאחרונה. כל אחד מעניין מסיבה שונה…
מאמר משעשע על פרוייקט פופולרי ב-Github: אוסף סקריפטים שכתב איש אחד, שמתאימים לכל מצב בחיים שחזר על עצמו. למשל, כל פעם שהיתה פעילות על המחשב שלו בעבודה אחרי 21:00, היה סקריפט ששלח לאשתו דואל שהוא מאחר. יש שם עוד כמה טובים (שמטפלים בבעיות חוזרות של לקוחות, למשל), אבל הסקריפט הכי טוב היה זה שפרץ למכונת הקפה והכין לו כוס קפה בתזמון מדוייק לזמן הגעתו למכונה 🙂 .
רשימה של 10 אתרים שאפשר לשאול בהם שאלות תכנותיות. כמובן שהראשון הוא StackOverflow. משום מה הרביעי הוא StackExchange, שהוא בעצם אתר העל של StackOverflow ועוד עשרות אתרי שאלות ותשובות בכל מיני תחומים, חלקם טכנולוגיים (וורדפרס, לינוקס, DBA, מנהלי שרתים). את שלושת האחרונים לא הכרתי כלל.
אוסף שאלות ראיון בכל שפת תכנות.
תובנות של מתכנת ותיק. אמנם הוא זוקף אותן להשתמשותו בפלטפורמות שכבר אינן היום (משום מה הוא קורא להן פלטפורמות נכשלות, אם כי בעיניי, העובדה שהן כבר אינן קיימות אינה אומרת שהן נכשלו. אם הן היו טובות לתקפוה מסויימת, ועשו את עבודה היטב בתקופה ההיא, הן לא כשלון), אבל נדמה לי שאפשר להגיע למסקנות האלה בכל מצב.
שני מאמרים, מאת אותה כותבת – רייצ’ל ברן – על משהו שאף פעם לא חשבתי עליו: אין לאנשי אינטרנט איגוד מקצועי. במאמר הראשון, ב-A List Apart, היא מפרטת מה ההשלכות החוקיות של העדר איגוד מקצועי של מקצועני אינטרנט. העיקרית שבהן היא חקיקה שנעשית בתחום האינטרנט, בלי שהמחוקקים מבינים בעניין, ובלי שבעלי עניין יכולים להגן עלינו, אנשי המקצוע. יש למאמר זה תגובות רבות, והן ארוכות וענייניות. מה שמאד יפה בעיניי, הוא שרייצ’ל עונה כמעט לכל אחד ואחת מהמגיבים תשובות ארוכות ויסודיות. המאמר השני מדבר על ההשלכות של זה מבחינת תפיסת אנשים מחוץ למקצוע: אנשים שאינו מקצועני אינטרנט (web proffesionals) רגילים לחפש אנשי מקצוע שרשומים באיגוד המקצועי של אותו תחום. מתברר שיש ארגון המכנה את עצמו web design association, ומי שאינו מהתחום חושב שזהו הארגון המקצועי של אנשי אינטרנט, ולפיכך מי שרשום בו הוא בעל מקצוע מקצועי, ומי שאינו רשום בו, כנראה אינו ראוי שיעבדו עימו…