סיון

אתרים מומלצים למתכנתי דוט נט

אני לא משתגעת על מאמרי “אתה חייב לקרוא את ….”, ולכן מצד אחד לא התלהבתי מהמאמר אתרים שכל מתכנת דוטנט חייב להכיר, על אף שאת רוב האתרים אכן הכרתי: אני חושבת שיש היום כל כך הרבה דברים המתרחשים בדוט נט, ומנגד ישנם כל כך הרבה בלוגים ואתרי דוט נט, שאני בטוחה ששני מתכנתי דוט נט יכולים להיזון ממקורות מידע שונים ובכל זאת להיות מתכנתים טובים מאד בתחומם.
מצד שני, המאמר בהחלט מלקט כמה מקורות חשובים בתחום הדוט נט, ולכן החלטתי להביא כאן כמה מהם, וגם להשתמש בזה כתרוץ להמלצות משלי על מספר מקורות מידע שאני אוהבת.

  1. ה-CodeProject – מרכז מאמרים טכניים (עם קוד!) במגוון רחב של נושאי תכנות, שחלק גדול מהם הוא בדוטנט. המאמרים נכתבים ע”י מתכנתים אמיתיים, וכמעט תמיד אפשר להוריד קוד מהמאמר לשימוש מקומי ומיידי. אני מנויה על הניוזלטר השבועי שלהם, המביא את כל המאמרים החדשים בנושאים שאני בוחרת, וכן על הניוזלטר היומי שלהם – שאינו מכיל מאמרים עם קוד, אלא מידע מרחבי הרשת בנושאי תכנות (אפשר לקרוא לזה הרכילות הטכנולוגית)….
  2. 4GuysFromRolla – מאמרים מצויינים על כל מה שרצית לדעת על תכנות אינטרנט בדוטנט. גם שם יש בעיקר קוד. חוץ מאמרים, יש שם גם פורום לשאילת שאלות.
  3. מגזין MSDN – כשלמדתי בקורס בג’ון ברייס, אחד המדריכים שלנו אמר: “מי שרוצה להיות מתכנת דוטנט, YNET לא יכול להיות דף הבית שלו. MSDN חייב להיות דף הבית”. אני לא חושבת שצריך לנמק. ב-MSDN מתרחשים כל הדברים החדשים בדוטנט, וגם אם אנחנו לא צריכים להשתמש בהם מיד, ראוי לדעת עליהם מוקדם ככל האפשר.
  4. ערוץ 9 – ערוץ הוידיאו של MSDN. סרטונים על כל הטכנולוגיות החדשות במייקרוסופט
  5. הבלוג של סקוט גאת’רי – סקוט גאת’רי הוא בחור די קודקודי במייקרוסופט (תרגום חופשי (מאד) של התפקיד שלו: סגן נשיא תאגידי למחלקת הפיתוח. באנגלית זה נשמע יותר טוב: Corporate Vice President for the Developer Division ), ויש לו בלוג שבו הוא מעדכן לגבי טכנולוגיות חדשות. בימינו (נראה לי שמאז המינוי שלו לתפקיד הזה) הוא מעדכן את הבלוג שלו בתדירות הרבה יותר נמוכה, אבל פעם הוא היה כותב פוסטים תדירים וארוכים עם צילומי מסך(!) על הטכנולוגיות החדשות והמגניבות.
  6. המאמר מציין עוד 3 אתרים: DotNetNuke, DevSource ו-DevX. אני לא יכולה לומר שהתלהבתי מהם. לשני האחרונים אני מרססת, אך אינני מרגישה שחיי השתנו לבלי הכר…

עכשיו למקומות שמהם אני אוהבת לשאוב מידע דוטנטי.

חיפוש קוד:

  1. SearchDotNet – אין מה לרסס לזה, זהו פשוט מנוע חיפוש מבוסס גוגל, בנושאי דוטנט. מנוע החיפוש הזה מחפש רק באתרים המוגדרים כעוסקים בדוטנט (msdn, בלוגים של אנשי מייקרוסופט, ואתרים אחרים הידועים בקשר שלהם לדוט נט). כשאני מחפשת מידע על מחלקה או אובייקט דוטנט, או כשאני מחפשת יישום דוטנטי לרעיון כלשהו – זה המקום הראשון שאני מחפשת בו
  2. CodePlex, Msdn Code Gallery – מאגרי פרוייקטים דוטנטיים. כאן למשל מצאתי פרוייקט קורא RSS שהטמענו בכליקיט3.
  3. StackOverflow – האתר בן פחות משנה, אבל לפי מקימיו, כמות התחבורה בו מגיעה ליותר מחצי מספר המתכנתים בעולם כולו. באתר נועד לשאילת שאלות בכל נושאי התכנות ושפותיהם. מקום מצוין למצוא תשובות לשאלות שכבר נשאלו, או לקבל תשובות לשאלות חדשות. מנסיוני, זמן התגובה של המשיבים הוא בסדר גודל של דקות. מצוין לדור האינסטנט.

לימוד מתמיד:

  1. ASP.NET – המון מאמרים וסרטונים ללימוד כל הטכנולוגיות הדוטנטיות – הישנות והחדשות נמצאים כאן.
  2. סרטוני “איך אני עושה…” (How Do I) – סרטון שווה אלף מאמרים…

איפה לעשות מנוי:

  1. LinkedIn: בלינקד-אין יש קבוצת מפתחי דוט נט. אפשר לקבל משם עדכון יומי של השיחות המתרחשות. יש גם ארועים וירטואליים למשתתפי הקבוצה. למשל השבוע בע”ה יהיה מפגש וירטואלי עם סקוט גאת’רי! למי שזה רלוונטי לו – יש שם הרבה הצעות עבודה.
  2. בטוויטר יש הרבה משתמשים שכותבים על דוט נט. בדיוק אתמול הגיעה לידי הרשימה הזו של משתמשי טוויטר דוטנטיים. כמה שאני ממליצה עליהם: elijahmanor, shaselman, scottgu ומדי פעם אני מוסיפה עוד – אפשר לראות פה
  3. בנטוויבז שלי יש לי טאב Server Side Code שבו אני מרכזת את כל הריסוסים שלי בדוטנט. הריסוסים מסודרים משמאל לימין לפי סדר חשיבות – הטור השמאלי הוא הבלוגים שאני הכי אוהבת ומכירה; בטור הבא יש בלוגים חשובים אבל קצת פחות; בטור השלישי יש מקורות מידע שאני זקוקה להם מדי פעם, אבל אלה לא בלוגים קבועים; ובטור הימני ביותר יש בלוגים חדשים שהתחלתי לרסס אליהם. אם הם יוכיחו את עצמם הם יעברו לאחג משני הטורים השמאליים.

 

 

כתבו תגובה

כתובת הדוא"ל שלכם לא תוצג.