שבט (7)

סרטוני הסברה

 

לפני כמה ימיםנכתב בבלוג של 37Signals כך :
“הסברת Highrise היא דבר מאתגר, מפני שמדובר גם ביישום שהוא גם מנהל אנשי-קשר, גם ספר כתובות, גם CRM פשוט, וגם מנהל משימות. הכי טוב לראות את זה בפעולה כדי להבין את זה. לכן, יצרנו כמה סרטוני וידיאו המראים את העוצמה והפשטות של Highrise.”
אני מוכרחה לומר שדי התפלאתי. 37Signals אמונים על פשטות ועל שמישות גבוהה שאיננה מצריכה הטמעה, ואילו סרטוני הסברה – הם בדיוק להפך בעיני (ונראה שגם בעיני 37Signals). למעשה, מה שהם אומרים בשני המשפטים שציטטתי לעיל, הוא ש-Highrise היא מערכת מורכבת.
אז האם 37Signals לא שמו לב למה שקרה להם? האם הם לא שמו לב שסרטונים מעידים על מורכבות בעוד הם דוגלים בפשטות? הסתכלתי בתגובות לפוסט ההוא, ולא מצאתי אף אחד שהאיר את עיניהם לסתירה לכאורה הזו. לכן המשכתי לחשוב, והגעתי למסקנה אפשרית: נראה לי שלמרות שהמערכת נהייתה מורכבת יותר, היא לא איבדה את הפשטות שלה.
פירוש: עדיין אפשר להתחיל להשתמש ב-Highrise בלילראות ולו סרטון אחד . אז למה נועדו סרטוני הוידיאו? נראה לי שהם נועדו לענות על הצורך של המשתמש המתקדם – מי שכבר נמצא ב-Highrise, וכבר מכיר חלק מהתכונות שלה, יכול לצפות בסרטים ולגלות יכולות נוספות. המורכבות של המערכת היא בלתי-נראית לעיני המשתמש המתחיל, אבל היא מאד מתאימה למשתמש המתקדם.
אני חושבת שזה דבר חשוב לזכור כשאנו באים לתכנן מערכת חדשה. הכליקיט חטאה בכך שלא ניתן להתחיל להשתמש בה לפני שנעזרים במדריך או צופים בסרטון. אנו מדברים רבות כעת על מערכות פשוטות. נראה לי כעת שניתן להוסיף נדבך נוסף: גם כשהמערכת פשוטה, מותר להוסיף לה יכולות נוספות, ההופכים אותה לכאורה למערכת מורכבת יותר. הדבר החשוב הוא לזכור תמיד להשאיר את היכולות הפשוטות כפי שהן, כדי לאפשר למשתמשים חדשים להתחיל מיד בפעולה. האפשרויות המורכבות צריכות להיות נסתרות מעיני המשתמש הרגיל, ולהתגלות רק בעת הצורך (למשל ע”י סרטונים).

כתבו תגובה

כתובת הדוא"ל שלכם לא תוצג.