טבת (8)

כל יום עבודה מצריך תכנית פעולה

במאמר שהופניתי אליו מאחד הבלוגים שאני קוראת (ואני לא מצליחה בשום אופן למצוא איזה בלוג זה היה…), דובר על איך להפוך יום עבודה לפרודוקטיבי.

הדבר החשוב ביותר שאומרת ג’ולי מורגנשטרן – יועצת יעילות העובדת בניו יורק – הוא שאנשים בד”כ נוטים להאשים את עצמם או אחרים, אבל חוסר פרודוקטיביות משמעו פשוט שלא היתה לך אסטרטגיה להתמודדות עם היום.
בתחילת המאמר, הכותבת סוקרת את הסיבות לכך שיום עבודה יכול בקלות להפוך לבלתי יעיל:

  • פרפקציוניזם – מפני שהוא יכול בקלות להפוך לחרדה משתקת.
  • מולטי-טסקינג – אמנם נהוג לשיר שירי הלל למולטי-טסקינג אנושי, אך מחקרים מוכיחים כי אי אפשר באמת לבצע יותר מפעולה אחת בכל רגע נתון (אני באופן אישי מכירה רק אשה אחת שבאמת מסוגלת לדבר בטלפון, להקליד במחשב ולטפל בלקוחה – והכל ברוגע ובסבלנות)
  • אינטרנט – צריך להסביר? 🙂
  • ויש עוד…

אבל יש למאמר גם כמה הצעות לפתרון. למשל, באופן מדהים, גב’ מורגנשטרן מייעצת לא לבדוק דואל כשמגיעים לעבודה. היא גם כתבה ספר על פרודוקטיביות ששמו “Never Check E-Mail in the Morning”. הדואל הוא דוחה-העבודה הגדול ביותר.
אז מה כן לעשות כשמגיעים לעבודה? זו בעיני העצה הטובה ביותר: בשעה הראשונה בעבודה כדאי להתרכז במשימות בסדר עדיפות גבוה. זה יסייע להתחיל את היום עם ראש צלול. אם אנו מנוטרלים מזבל מוחי כבר מההתחלה, זה נותן התחלה טובה להמשך היום.
ויש עוד עצות, כדי להחליט על מה לעבוד: למשל, לשאול את עצמך איזו מטרה את רוצה להשיג בתוך חודש. זה מסייע להתנתק מהשוטף ולהתמקד במה שבאמת חשוב לעסק. או למשל לתת את העדיפות הגבוהה ביותר לפעולות שמסייעות לייצר רווח גדול יותר לחברה, או מסייעות לחסוך כסף לחברה.
יש עוד כמה תובנות שאהבתי, אז לקריאת המאמר המלא, אפשר להקליק כאן.

כתבו תגובה

כתובת הדוא"ל שלכם לא תוצג.