סקירת הוורדפרס היום היא מגוונת, גם מבחינת נושאים – טכניים לצד אנושיים, וגם מבחינת מקורות – רשמיים ושאינם רשמיים. אני נהניתי מהאיסוף, מקווה שאתם תיהנו מהקריאה!
אלכס מילס, המחבר של התוסף הידוע regenerate thumbnails, חלה בסרטן והגיע לשלב שכבר אי אפשר לטפל במחלה. בפוסט מרגש הוא הציע לכל מאן דבעי למזלג את התוספים שלו. מי שרוצה, יכול לקרוא על מסע הסרטן שלו בתגית ה-cancer בבלוגו. ב-27 בפברואר, 9 ימים אחרי הפוסט המרגש, הוא נפטר.
Tutsplus כתבו מדריך שמנתח את התבנית החדשה של וורדפרס, Twenty Nineteen מבחינת היכולות שלה ומה היא מציעה. יש הסבר איך היא משתלבת טוב כל כך עם גוטנברג, חלוקה של קבצי ה-CSS שלה, ועוד. שווה הצצה גם כדי להכיר אותה וגם כדי ליישם בתבניות שבונים.
ל-PHP יש הרבה יכולות בגרסאותיה האחרונות, ושימוש בהן יכול לשדרג את קוד הוורדפרס שאנו כותבים. היכולות המודגמות בפוסט הזה הן מגרסת PHP 5.2.4 ומעלה, שמטעמי התאמה לאחור (backward compatability) וורדפרס לא משתמשת בהן. עם זאת, אנחנו, ככותבי תבניות ותוספים, יכולים וזה גם כדאי. היכולות האלה כוללות למשל כתיבה באופן מונחה עצמים, שימוש ב-namespace-ים (שני דברים שהזכרנו בפוסט בעבר). במסגרת OOP אפשר לכתוב לא רק קלאסים אלא גם Traits ו-Interfaces. עוד דברים שיש זה שימוש ב-closure ליצירת פונקציות אנונימיות, הצהרות על טיפוסי ארגומנטים וטיפוסי ערכים מוחזרים, חידושי syntax ואופרטורים, ועוד מלא דברים. הפוסט די ארוך, אבל שווה.
איך לכתוב סקירה טובה על תבניות וורדפרס. בחור בשם וויל, בבלוג Wpliving, כותב איך לדעתו יש לסקור תבניות. הוא מתחיל בהשוואה של סוגי סקירות שונים – אמאזון, מאגר התבניות של וורדפרס, סקירת “מומחה” – וממשיך בקריטריונים שלו לסקירת תבנית. בתחילת הפוסט יש קישור לפוסט בו הוא בוחר תבנית וסוקר אותה לפי אמות המידה שהוא קבע בפוסט הזה. מעניין ולא ארוך.
ההיסטוריה הסודית והמעניינת של ערכת העיצוב קובריק.
7 אפליקציות דסקטופ לעבודה לא מקוונת על וורדפרס. הכוונה היא הזנת תכנים ולא תכנות, אבל גם זה חשוב לדעת.
יום התרגום העולמי של וורדפרס נקבע ל-11 במאי 2019. הרגשתם? תרמתם? אני לצערי פספסתי.
טיפול בהתמודדות עם fatal error – בגרסה 5.1 של וורדפרס היה אמור להופיע פיצ’ר שמטרתו להקל על החיים כשמתרחשת שגיאת fatal error באתר. המטרה הייתה לפחות לאפשר כניסה לממשק הניהול, כנראה ע”י השהיה של התוסף שגורם לשגיאה. אבל ממש לפני סגירת הפיצ’רים לגירסה, התגלו כמה בעיות, בעיקר אבטחתיות, שבעקבותיהן הוחלט להוציא את הפיצ’ר הזה מהגרסה הזאת. מעניין לקרוא את הפוסט הארוך והיסודי הזה ב-make שמסביר לפרטי פרטים איך הפיצ’ר אמור לעבוד, וגם את הפוסט שמתאר את אופן עבודתו בגרסה 5.2 שאליה הוא נכנס בסוף.
שאלה ושתי תשובות על איך לכתוב תוסף בצורה מונחית עצמים. מאחר שאלה תשובות ב-WPSE הן קצרות יותר מפוסטים רגילים, ומצד שני מכילות קוד רלוונטי. לחובבי הז’אנר.
גרסה 5.2 מביאה איתה hook חדש בפתיחת תגית body – שמו wp_body_open
. נועד למי שרוצה להכניס דברים בתוך תגית ה-body, למשל תגית script. יש על זה פירוט בפוסט ב-GenerateWP, ובנושא הראשון בפוסט של make שמפרט חידושים בגרסה 5.2.
עד כאן להפעם. מקווה שנהניתם מהקישורים, ואתם מוזמנים לספר לי את רשמיכם.