בפוסט הזה יש לא מעט סיפורי מתכנתים מכל מיני זוויות, יש תובנות לחיים (במקצועיים), ויש גם כלים פרקטיים. בעיניי זה אחד האוספים היותר מעניינים שהיו לי בבלוג לאחרונה, ואני מקווה ממש שגם לכם. אשמח מאוד לשמוע את דעתכם, לטוב ולמוטב.
הניוזלטר Tech Productivity שהתחלתי להיות מנויה עליו לאחרונה תמיד מתחיל עם הרחבה של אחד הקישורים שהוא מביא בהמשך. בגיליון 15 ההרחבה הייתה של קישור לשאלה ב-Hacker News איך למצוא פרויקט צדדי מניב רווחים. הוא ציטט משם שתי תשובות מובילות:
ציטוט חלקי של התשובה המובילה:
הסוד הוא שיהיו לך חברים שעובדים בתעשיות שונות ובלתי קשורות לחלוטין לניסיון שלך. העולם מלאה תעשיות נישה רווחיות שצריכות פתרונות שמותאמים במיוחד להם, ושלמפתחים אין שום מושג שקיימים.
תשובה אחרת מנפצות את המיתוס שעל הרעיון שלכם להיות מקורי:
אל תפסלו רעיון רק מפני שמישהו כבר יצר אותו. זה קריטי. אנשים נוהגים לגמרי להמעיט בערך כמות הכסף שאפשר להרוויח בתור המקום השני, או אפילו המקום החמישי או העשירי בשווקים מסוימים.
ואם כבר פלישה לתעשיות אחרות, הפוסט הזה נקרא כל העצות התכנותיות הכי טובות שגנבתי מאנשים לא טכנולוגיים. העצות הן, בתרגום חופשי שלי: לגרד דברים מהשוליים, שימו לב לאיזו מומחיות מצפים מכם, ו-לפני שאתם משפרים משהו קודם תפסיקו לחרב אותו. צריך לקרוא את הפוסט כדי להבין את הדברים בהקשרם, אבל זה כדאי כי העצות האלה מתובלות בסיפורים קצרים ונחמדים.
הבן אדם הזה כתב פוסט על כל התשתיות שעוזרות לו להיות פרודוקטיבי בחיים. הוא נכנס לפרטים רבים וארוכים ויתכן שלא תהיה לכם סבלנות לקרוא הכול (לי לא הייתה 😐 ), אבל אני שמה את כאן מכמה סיבות:
- בעיניי, מי שמסוגל לכתוב כזה פוסט ארוך הוא פנומן
- גם קריאה מרפרפת יכולה להעשיר ולתת רעיונות
- בסוף הפוסט הוא מרכז את כל המידע הטכני שיכול לעניין
- יש תמונות מעניינות
מדריך מאויר לנושאים שונים בתכנות לאינטרנט: מהו ה-Virtual DOM של React, אופרטור הפריסה של JS (spread operator, כלומר …)
שפת תכנות מעניינת ואזוטרית: AsciiDots. בשפה הזאת, נקודות יורדות במורד אמנות ASCII ומבוצעות עליהן פעולות.
פוסט על טכניקות לזירוז יעילות: להגדיר שהעכבר יעבוד מהר יותר, להזיז את הסמן לתחילות מילים, לפתוח ולסגור ולפתוח מחדש טאבים בדפדפן באמצעות המקלדת – ועוד כמה טיפים קטנים לפעולות יותר מהירות בזמן העבודה. לא ארוך, ושווה.
אתר שמאפשר ליצור theme של צבעים ל-IDE או לטרמינלים. אפשר לבחור theme-ים מוגדרים מראש ולשנות אותם, או לבנות מאפס. רעיון מדליק.
אני לא כל-כך מתעניינת בכיוון ניהולי, אבל אולי יש כאלה מכם שכן, ואם כך האתר הזה – שיש בו עשרות ראיונות עם מפתחים שהפכו למנהלים – עשוי לעניין אתכם.
וזה אתר של ראיונות עם מפתחים, כותבי קוד, האקרים, מייקרים, ועוד כל מיני Xים. בראיונות מדברים איתם על חיי היומיום שלהם, מתוך כוונה לחלוק מידע ולעורר השראה.
הפעם הראשונה שאדם עושה משהו היא בהגדרה דבר שקורה לאדם רק פעם בחיים. בפוסטים הבאים מדובר על הפעם הראשונה שאדם מעלה אתר לפרודקשן. קריס קויר קיבל דואל מג’וש, סתם אדם מן הישוב, שביקש ממנו עזרה בהבנה מה כרוך בהעלאת אתר לאוויר. קריס מספר שהוא אמנם אוהב לקבל דואלים כאלה, אבל אין באפשרותו לתת תמיכה בדואל. הפעם, כנראה בגלל התלהבותו של ג’וש, קריס החליט לכתוב פוסט שעונה על כל שאלותיו של הפונה.
In this case, it struck me what a perfect moment this is for Josh. He’s a little confused, but he knows enough to be asking a lot of questions and sorting through all this stuff. I figured this was a wonderful opportunity to dig into his questions, hopefully helping him and just maybe helping others in a similar situation.
אז זה הפוסט הארוך והמושקע של קריס. הוא מדבר על דברים כמו אחסון, רכישת דומיין, הסבר מה זו מערכת ניהול תוכן (CMS), איך לאחסן תמונות וקבצים סטטים (CDN), ומאגרי ניהול גרסאות. יש הרבה צילומי מסך כדי לנוח קצת בין כל המילים. ויש עוד דבר יפה: ג’וש, הבחור שפנה לקריס, כתב פוסט בעצמו על אותו נושא, רק מהעיניים שלו: מסעו של מפתח מתחיל בדרך להעלאת אתר לאוויר. הוא בנה את האתר שלו עם Gatsby על Netlify, אבל מעבר לעניין הטכנולוגי, מעניין לקרוא את החוויות שלו. הוא גם מתייחס בדבריו לעצות שקריס נתן בפוסט לעיל. שני הפוסטים מהנים מאוד.
