סיון

שפות (תכנותיות ואנושיות)

לפני כמה ימים נתקלתי במאמר על איך לבחור איזו שפת תכנות ללמוד. זהו בעצם תרשים זרימהשמתקדם לפי שאלות שהוא מציב לך, ולבסוף מראה לך איזו שפה מתאימה לרצונותיך. למשל, אם אתה רוצה בטחון בעבודה ולהרויח כסף, ואתה אוהב את מייקרוסופט, תלמד #C. אם זו שפת התכנות הראשונה שלך, ואתה עומד לפתח בעיקר אפליקציות אינטרנט, בחר ב-Ruby. בקיצור, זה די משעשע, וכמו תמיד בדברים שנוגעים לשפות תכנות – מאד מעניין לקרוא את התגובות קריצה (אני למשל, עד שקראתי את התגובות, לא שמתי לב ש-PHP לא מופיעה כלל בתרשים…).

אבל מה שיותר ריגש אותי, הוא הסיבה שבגללה בכלל נוצר התרשים הזה. המחבר, פיטר באקס, סיפר שהוא יצר אותו אחרי שכתב את הביקורת על 7 שפות בשבעה שבועות. זהו ספר מבוא ל-7 שפות תכנות שונות – לא השפות הסטנדרטיות – שמטרתו להראות למתכנת מונחה העצמים שישנו עולם לגמרי שונה של של שפות תכנות. שפות שאינן נצמדות לתחביר (syntax) ומודל תכנותי שהתרגלת אליו. לדבריו, הספר דורש התמסרות רבה מצד הקורא, כך שזה לא ספר קל, אבל הוא מבצע את מטרתו בהצטיינות ומגלה את עיניך לעולם לגמרי שונה, ואפילו זר, של תכנות.

זה נשמע לי כל כך מעניין, ועשה לי כזה חשק, שבגלל זה החלטתי לכתוב על זה פוסט. אם מישהו רוצה לקנות לי את הספר, או חושב שראוי וכדאי שלצוות טכנולוגיות אינטרנט ברשת אורט יהיה ספר כזה (הי שרון 🙂 ), וכמובן מוכן שאקדיש לו שעות עבודה (הי אילנה 🙂 ), אני מה-זה אהיה אסירת תודה 🙂

ולסיום, גם בעניין שפות – אבל לא שפות תכנות: טבלה המדרגת את השפות בעולם לפי דרגת קושי. למי שמאד סקרן – עברית נחשבת שפה בינונית ללמידה (איפשהו באמצע בין צרפתית לערבית).

כתבו תגובה

כתובת הדוא"ל שלכם לא תוצג.