אדר (4)

שלום ל-IE6

לאחרונה נתקלתי ב-3 עניינים שדיברו על פרידה מ-IE6, והבנתי שכבר אי אפשר להתעלם.
הדבר הראשון שנתקלתי בו נשלח אלי ע”י רחלי, הארט-דירקטורית שלנו, והוא היה חלק מניוזלטר שנשלח ע”י iStockPhoto . ואלה מילותיו:
istockphoto doesn
כלומר, החל משנת 2010 iStockPhoto תפסיק בהדרגה לתמוך באקספלורר 6.
אחרי זה, קראתי (באיחור אופנתי, יש לציין) פוסט של HedgerWow. למעשה זהו מיני פוסט בעל שני משפטים בלבד שכותרתו “מה CTO-ים חדשים בארה”ב צריכים לעשות” – להחרים את Internet Explorer 6.
והאחרון הוא הכי פחות צפוי – סקוט הנזלמן, מייקרוסופטי בתפקידו, אומר הפסיקו לחיות בעבר, רדו מ-IE6. בפוסט שלו הוא מביא ערימת קישורים לאתרים המעודדים זניחה של האקספולרר המיושן, וגם כמה טכניקות לבעלי אתרים המסייעות להכניס אזהרת “האתר אינו תומך ב-IE6″….
מה אומר, אני מבינה לחלוטין את התנועה הזו. מאז שהתחלנו לפני כמה שנים לכתוב לפי סטנדרטים, אקספלורר 6 (ולפעמים גם 7) הפך מאוהב לאויב.
ועם זאת, עד אז, אקספלורר (6, כי 7 עוד לא נולד) היה ידידנו הנאמן והיחיד. הערות האזהרה היו אז הפוכות: “מומלץ לגלוש באקספלורר כדי להנות מהאתר במלואו”. אנחנו כתבנו רק אליו, והוא בתמורה נתן לנו לעשות דברים שלא ייעשו – לתת ל-id לחזור יותר מפעם אחת בדף; לקבל array של כל האובייקטים בעלי id מסויים ב-JavaScript; להשתמש ב-innerText; לכתוב document.all (שכיום כבר נתמך בפיירפוקס, אבל אז היה בבחינת צלם בהיכל…); לתת רוחב לאובייקטי inline; וכן הלאה. כמובן שכל הדברים הללו התאפשרו לנו כי היינו ב- Quirks mode: היינו פושעים מועדים – לא רק כתיבה לאקספלורר, אלא כתיבה לא סטנדרטית בעליל ולמשעי!

היום, כשנושא הסטנדרטים נהיה הרבה יותר מיינסטרים, אנחנו בעיקר סובלים מ-IE6 כי ה-standatrd mode של אקספלורר הוא מלא באגים כרימון. ולכן אני מבינה לחלוטין את התנועה למיגור אקספולרר 6, ובכל זאת, לא יכולתי שלא להעלות כאן מעט מזכרונותיי הטובים ממנו, כי בכל זאת, במשך שנים רבות, אקספלורר היה הבאר העיקרית ששתינו ממנה…

10 תגובות על “שלום ל-IE6

  1. מגמה חשובה ופוסט נהדר

    אוסיף ואומר שהמשתמשים שלא משדרגים בסופו של דבר פוגעים בעצמם, נוצר כיום פער הולך וגדל בין מה שיש לטכנולוגיות אינטרנט להציע למה שאקספלורר 6 מסוגל להבין. לאט לאט נהיה בלתי אפשרי לפתח אותה גרסה של אתר לאקספלורר 6 ולשאר הדפדפנים. כך שלא ניתן יהיה להתקדם בלי שאחוז המשתשמים בו יירד בצורה דרסטית. בארץ הבעיה חריפה עוד יותר ובקרב המשתמשים שלנו חריפה כפליים. ייתכן שזה נובע מכך שבארץ להמון אנשים יש עותק לא חוקי של חלונות והם מפחדים להתקין עדכונים. חשוב לציין שניתן להוריד את אקספלורר 7 בחינם כמו דפדפנים אחרים:

    להורדת אקספלורר 7 שיפור משמעותי גם בחווית המשתמש וגם בתמיכה בסטנדרטים
    להורדת פיירפוקס הדפדפן הכי פופולרי אחרי אקספלורר ולדעת רבים האלטרנטיבה המוצלחת ביותר
    להורדת גוגל כרום הדפדפן הכי מהיר וקל לשימוש, והחביב עלי. מתבסס על המנוע של ספארי
    להורדת ספארי הדפדפן הבית אפל, מהיר ונוח
    להורדת אופרה תומך בסטנדרטים בצורה הכי טובה, מכיל הכי הרבה חידושים טכנולוגיים

    אני קורא לכל אחד שמכיר מישהו שמשתמש באקספלורר 6 לנסות לשכנעו (בדרכי נועם כמובן) לעבור לדפדפן מתקדם יותר

    1. לצערי,

      אני מכיר ארגונים גדולים (לדוגמה, זה שאני עובד בו) שכנראה השינויים קשים להם,
      ועדיין בכל המחשבים מותקן אקספלורר 6

      (ואין אפשרות להתקין שום דפדפן אחר, אפילו לא בגרסת portable!)

      בבלוג שלי, עדיין 18% מהמבקרים גולשים באקספלורר 6.
      התאימו את האתרים לפיירפוקס כשהם הגיעו לסביבות 5% או יותר, כך שאולי עדיין מוקדם מצד המתכנתים להחרים את אקספלורר 6.

      אולי אם פוסט דוגמת זה של הדג’רוואו היה יוצא לפני כמה שנים, עם 2% משתמשי פיירפוקס, וקורא ל-ctoים להחרים את פיירפוקס, אולי הווב היה נראה היום שונה לגמרי

      1. עדיין לא בבית ספרנו

        אנחנו עדיין איננו מחרימים את IE6.
        כתבתי את הפוסט כי אני רואה שמתחילה להיות מגמה כזאת, ואי אפשר להתעלם ממנה, אבל כפי שכמה מהמגיבים אמרו – אנחנו עדיין לא שם…
  2. אני מתביישת לומר

    שאצלנו, חברה לבניית אתרים, הבוס בכבודו גולש ב6 [על מנת לבדוק תאימות וכי לקוחות רבים גם כן עדיין במצב הזה, ולא מתפקידנו להורות ללקוחות לשדרג]. לפחות לא אוסר על התקנת אחרים.. בגזרת הפיירפוקס מדיניות החברה היא “האתר יעבוד בפיירפוקס אבל אנחנו לא מבטיחים שיראה בדיוק אותו דבר”.

    חבל..

    1. זו לא בושה 🙂

      גם אנחנו מחזיקים את אקספלורר 6 על מחשבינו, בדיוק בגלל הסיבות שציינת – לא כל הלקוחות שדרגו, ואנחנו איננו מורים/ממליצים לשדרג.
      וגם אנחנו התחלנו עם הגישה של “האתר יעבוד בפיירפוקס אבל אנחנו לא מבטיחים שיראה בדיוק אותו דבר”, אבל נראה לי שעם הזמן המגמה אצלנו התהפכה ואת האמירה הזאת אנחנו אומרים על אקספלורר 6….
  3. כיצד אפשר לצאת ממעגל הקסמים

    מנסיון,
    1. הכנת תשתית/כלים – יש קודם להתקין דפדפן חלופי למשל שועל האש באופן מלא וסוחף בארגון או המוסד או הרשת.
    2. התידדות – למצוא שימוש ענייני עבור כל המשתמשים בדפדפן זה (משהו פשוט וקטן) משהו שיגרום להם להתיידד עם הדפדפן ולהתגבר על הפחד משינוי. שיראו בו כלי חדש למטרה מסויימת בלבד ולא תחליף ל”דפדפן” האהוב והמוכר שלהם.
    למשל: כאשר עורכים סרטים בשרות עריכת וידאו מתקדם הדורש יכולות וביצועים מיוחדים מהדפדפן משתמשים בדפדפן זה + להראות למשתמשים את היכולות המיוחדות המאפיינות את הדפדפן בהקשר לפעילות המסויימת – עריכת וידאו (לדוגמא) שלא ניתן לבצע בדפדפן הישן והמוכר.
    3. פיתוח תשתית חלופית – במקביל, יש על המפתחים לפתח תשתיות (שרותים) ומערכות מקבילות למערכות הקיימות אך כאילו המתאימות לדפדפן החדש.
    4. הטמעה – להציג את המערכות החדשות למשתמשים. אחת אחר השנייה, בהדרגה.

    באופן כללי,
    נראה לי שאחריות המפתחים והטכנולוגיים להוביל את השינוי כאשר ציבור המשתמשים הוא צרכן פאסיבי שאינו מכיר את הטכנולוגייה או שבוי בטכנולוגייה (מסיבות שונות). ברור שעדיף דיאלוג מתמיד ובדיקה הדדית של מה מתאים ונכון בהנחה שיש עם מי לדבר (משתמשים)

    שיטה פחות נעימה למפתחים ולמשתמשים זה לחכות למשבר באחת מ”חוליות מעגל הקסמים”.
    אחרי משבר תמיד קל להתחיל הכל מהתחלה באופן יותר חכם. אך אם אפשר למנוע. כדי 🙂

    1. אין חכם כבעל הנסיון

      תודה רבה על הטיפים! אין לי ספק שהם נרכשו בדם, יזע ודמעות. אבל כפי שאתה רואה, יש שכר לפעולתך: לו אמרו לך לפני כמה שנים שיום אחד באורט יפתחו לפיירפוקס יותר מאשר לאקספלורר, היית מאמין?
  4. נתקלתי עכשיו ברשימת טיפים להתמודדות עם באגי IE6

    ותוך כדי קריאה נזכרתי בעוד משהו יפה שאקספלורר עשה למעננו: אם הגדרנו גובה של אלמנט, אבל התוכן של האלמנט (יעני, הטקסט בתוכו) גלש מעבר לגובה הזה, אקספלורר הגמיש את עצמו והגדיל את גובה האלמנט. פיירפוקס לעומת זאת היה נוקשה מאד והשאיר את האלמנט בגובה שהוא הוגדר, ובמקרה כזה התוכן היה גולש אל מחוץ לאלמנט ומתיישב על האלמנטים שמתחתיו…

כתבו תגובה

כתובת הדוא"ל שלכם לא תוצג.