שבט

שיטות פיתוח חדישות, חידושים ב-WPTavern, רשימת כלים מועילים למפתחי וורדפרס

מלא קישורים כיפיים ומעניינים על דברים בוורדפרס. הסכיתו ושמעו.

סדרה בת שני חלקים שמתארת באופן מפורט איך לעבוד על וורדפרס בצורה מודרנית. החלק הראשון הוא כללי ובו ההמלצות הן להשתמש ב-SASS וב-ES6; להשתמש ב-GIT; להשתמש באפשרויות deployment מתקדמות כמו docker, ובכלליות ב-CI/CD; לעבור מ-jQuery ל-React ו-Vue, ועוד. החלק השני מתמקד ב-PHP והוא ממליץ – להשתמש ב-OOP; לכתוב ל-PHP 7; להשתמש במנוע טמפלטים של PHP, ועוד דברים.

איך להפוך את הבלוג לספר דיגיטלי. יש תוסף שיכול להדפיס את הבלוג, או חלקים שתבחרו ממנו, בתור עותק פיזי (hard copy). הפוסט הזה מראה איך להפוך באמצעות התוסף הזה את הבלוג לספר דיגיטלי. הוא מסביר מה יכולה להיות המוטיבציה לעשות זאת, ואז נותן הוראות ביצוע מפורטות.

חילופי גברי ב-WPTavern – ג’ף צ’נדלר יורד מהבמה אחרי כ-10 שנה של כתיבה באתר WPTavern שהוא ייסד, ושמסקר רבות מהמתרחש בעולם הוורדפרס. את מקומו תפס ג’סטין טדלוק, שהוא מפתח וורדפרס רב-שנים ופעילות שמשתתף בפיתוח ה-core של וורדפרס, בעל עסק לפיתוח תוספים ותבניות (שנראה שכעת לאור תפקידו החדש של ג’סטין, מתחיל להיסגר). על הדרך, וכנראה בלי קשר,  WPTavern  עוצב מחדש. עדכון מרץ 2020: אחרי התלבטות קלה, ג’ף פתח אתר חדש לחדשות וורדפרס בשם WP Mainline, כולל פורומים ופודקאסט.

פוסט מעמיק ומפורט על AJAX בוורדפרס. הפוסט מלמד איך להשתמש ב-AJAX כשכותבים תוסף. מתחיל בהסבר על AJAX באופן כללי, אבל מתאים גם למי שכבר יודע את התאוריה כי זה מכיל דוגמאות קוד קונקרטיות.

אני ממש לא בענייני פרילאנסריות, אבל אולי מישהו מכם שהוא מתכנת וורדפרס דווקא כן חושב על זה, ואז הפוסט הזה על איך להפוך לפרילאנסר בוורדפרס יכול ממש לעניין אתכם. הוא מונה את היתרונות בלהיות עצמאי, ממשיך בחסרונות, עובר לתחומים שממש חשוב שתרצו לעבוד בהם אם אתם רוצים להצליח (למשל תמיכת משתמשים), תחומי וורדפרס שונים שאפשר להתמחות בהם, ורשימת כל הציוד הדרוש כדי לעבוד בזה. פוסט ארוך, יסודי ומעמיק.

אמנם אני לא חסידה נלהבת של אפליות מתקנות, אבל יתכן שזה לא המצב פה ולכן אני מביאה את זה: לוורפדרס יש סדנה שנועדה לעודד אנשים מקבוצות מיעוט להרצות בכנסי וורדקמפ. לא ראיתי את הסרטון של הסדנה במלואו, אבל על פניו זה נשמע נחמד מאוד.

כזכור אכפת לי מאוד מתרגום באתרים, ולכן נהניתי לקרוא את הפוסט הזה שמתאר איך לתרגם שדות מיוחדים. אמנם זה ע”י תוסף נוסף ואנחנו (כלומר אני) קצת נרתעים מזה, אבל המטרה מקדשת את האמצעים, לא?

האם וורדפרס משתלטת על האינטרנט? DHH (המייסד של Ruby on Rails) ומאט מאלנווג (מנכ”ל אוטומטיק) בדיון מעניין על השאלה האם וורדפרס מנסה להפוך למונופול בתחום אתרי האינטרנט, והאם זו מטרה ראויה. זה התחיל מציוץ בטוויטר והמשיך בשיחה מתורבתת ועניינית של שעה ב-REWORK PODCAST.

רשימה של 90 כלים חיוניים למפתחי וורדפרס. בגדול זו רשימה נהדרת ומעניינת ולכן אני שומרת אותה פה בבלוג וחולקת אותה אתכם. מצד שני היא לא חפה מבאגים. למשל, הרשימה מחולקת לקטגוריות (תבניות ופריימוורקים, אלמנטים, אופטימיזציה ושיווק, ועוד) אבל היו פריטים שלא הבנתי למה הם נמצאים בקטגוריה מסוימת (למה קטגוריית אלמנטים מכילה גם את icomoon וגם את sketch?). או למשל – מאיפה הקריצו את Firebug? כבר שנים רבות שהוא לא קיים! אבל כאמור, על רוב הדברים שם טוב לדעת, ולכן אני ממליצה לקרוא.

אמנם אני לא אוהבת התמקדות בנשים ספציפית כי לדעתי זה מנציח את הפער, אבל עדיין הפוסט הזה מעניין: איך נשים טכנולוגיות מתקדמות בקריירה שלהן באוטומטיק. הם מספרים על מאחורי הקלעים של החרבה, וזה דבר שאותי בד”כ מעניין לדעת.

ספר דיגיטלי, נוצר על-ידי upklyak – www.freepik.com

כתבו תגובה

כתובת הדוא"ל שלכם לא תוצג.