הרצאות כנס DECODE 2020. לשמחתי היה לי זמן לשמוע כמה מהן שעניינו אותי.
סוף עידן התבניות המומלצות במאגר התבניות של וורדפרס – לפי ההערה שהתלוות ל-commit, ההסתרה היא זמנית והרעיון הוא בבוא הזמן להחליף את זה ברשימה מיוצרת כראוי.
שדרוג הטיפול בפביקון, ובמיוחד במצב של היעדרו.
WP&UP בפוסט על איך לתרום להם. מה אהבתי בו? שיש שם רעיונות מעניינים מלבד המובן מאליו של תרומה ישירה – למכור מוצר באתר ולתרום להם את הרווחים, לקשר למוצרים באמאזון עם ה-affiliate link של WP&UP, ועוד.
ספריית קטעי קוד לתבניות ותוספים של וורדפרס שאפשר למחזר – מדובר על מאגר בגיטהאב בשם Micropackage.
בצילו של גוטנברג, עולם תבניות הוורדפרס צועד לכיוון טמלפייטים סטטיים שמורכבים מרכיבי HTML. הדבר הזה כמובן מעלה את השאלה על תוכן דינמי. לאור אתגרים שעולים בטימפלוט דינמי בעורך החדש, כתבו ב-WP Tavern על האפשרויות השונות להתמודדות, תוך התייחסות לשאלת הקלות או הקושי של פיתוח טמפלטים עתידיים ומה זה אומר לגבי רף הכניסה של מפתחים חדשים. המחבר מסביר עוד על הרקע בתגובה הזאת.
החל מחודש מרץ 2020 אפשר לקשר בין החשבון ב-wordpres.org לחשבון הגיטהאב, כדי לאפשר הכרה בתרומות הקוד לוורדפרס.
4 תכונות של starter theme שיקלו על פיתוח תבנית מוצלחת Torque Magazine כתוב פוסט שמציין ארבע תכונות: תבנית שהיא מהירה, מאפשרת drag & drop לשם פיתוח מהיר, ספריות עיצוב ועימוד שמאפשרות גישה מהירה לאפציות עיצוביות, וקומפוננטות פרימיום לפרויקטים גדולים יותר.
וורדפרס קום לעומת וורדפרס אורג – בניסיון הבלתי נגמר להבין את ההבדל בין השתיים, פוסט מבית wpmudev מצטרף למאמץ המלחמתי להסביר את ההבדל.
התקדמות מתמדת של פיתוח וורדפרס עם hook-ים של גיטהאב.
איך לתרגם את וורדרפרס עם התוסף Translate Press שהיתרון שלו על פני POedit הוא שהוא מאפשר לתרגם מחרוזות גם בתוספים ובוורדפרס עצמה.