ולמנחה השבועית של קישורים מעניינים. תהנו!
תכנות
- פוסט מאוד יפה של מתכנת שאין לו פרויקטים צדדיים בקוד. הוא יודע שיתכן שהוא מאבד מקומות עבודה פוטנציאליים בגלל זה, אבל הוא עדיין מעדיף לשמור את שעות הפנאי לדברים אחרים שחשובים בעיניו. הוא מבין שכשהוא אומר בראיון עבודה שאין לו פרויקט צדדי, הצד השני חושב שהוא לא “המתכנת הכי טוב”, או שהוא לא passionate. על כך הוא עונה: “I am a passionate developer because I am a passionate person. But I have no code here to show you”
- קורה שאתם נתקעים בפרויקט, או שיש לכם משימה ואתם לא מצליחים להתקדם איתה? מתברר שזה קורה לאנשים כל הזמן, גם לאנשים ברמה מקצועית גבוהה. Dave Geddes כתב על זה פוסט, עם דוגמה שקרתה לו ועם מסקנות איך לצאת מזה. שווה קריאה.
וורדפרס
- Press This הוצא מ-Core בגרסה 4.9. בפוסט מוסברות הסיבות. תגובות הקוראים לא היו נלהבות בלשון המעטה, ואפילו מאט (Matt) התערב שם קלות.
- ב-codeinwp התחילו לפני כמה חודשים סדרת פוסטים עם קומיקס על וורדפרס. כל חודש מתפרסם פוסט נוסף. כאן נמצאת כל הסדרה.
- כן, זה מלפני חצי שנה אבל עדיין, ההודעה על כל השינויים והחידושים בגרסה 4.9 של וורדפרס היא אחת המשעשעות והמעניינות שקראתי.
- ב-WPSHOUT יצרו קורס אבטחה בוורדפרס. הם התייעצו עם מומחים רבים לאבטחת וורדפרס. בפוסט שהעלו אצלם באתר מובאות תובנות של 10 מהם. מובן שמטרת הפוסט היא לקדם את הקורס אבל הוא מעניין גם מצד עצמו.
פרונט אנד
- טיול מעניין ברחבי ה-z-index. ואם בא לכם לקרוא פוסט מלפני 4 שנים שקישרתי אליו ושמו “דברים שלא ידענו על z-index”, אתם מוזמנים.
- אנימציות על איקונים של Font Awsome – מדליק להסתכל על זה.
- השוואה בין פלקסבוקס לגריד – דוגמאות למצבים שבהם כדאי להשתמש ב-grid ומצבים שבהם כדאי להשתמש ב-flex.
- פסאודו אלמנטים בטפסים שמאפשרים לעצב לכל מיני מצבים (required, optional, placeholder-shown).
- ב-CodePen התחילו אתגר בחודש מאי: אלמנטי HTML שבאים בזוגות. בשבוע הראשון התייחסו לאלמנטים del ו-ins (del הוא טקסט מחוק, ו-ins הוא טקסט שהתווסף). בשבוע השני, האלמנטים הם summary ו-details. מעניין מה יהיה בשאר החודש.
- יש מלא מאמרים על css vaiables, אבל את המאמר הזה אהבתי כי הוא מציג דוגמאות אמיתיות וכי ההסברים שלו מעמיקים (ועם ציורים וחצים 🙂 ). הדוגמאות הן למשל – החלפת theme, עדכון צבעים דינמי; ההסברים הם על scoping של משתנים, איך להשתמש ב-calc עם משתנים, איך להשתמש בהם במאפיין ה-style של אלמנט HTML-י ואיך לפענח מה יהיה הערך של משנה כאשר הוא מוגדר כמה פעמים. יש גם פרויקט שהמחבר עובר עליו ומסביר כל חלק בו מבחינת המשתנים. הכל מאוד מעניין ומוסבר היטב.
- CSS Layout Debugger של אדי אוסמאני הוא סקריפט קטן (108 בתים) שצובע מסגרות סביב כל אלמנט ב-DOM, ובכך מאפשר לראות את ה-layout של הדף.
- קבלה ממסעדה באמצעות CSS בלבד, עם המאפיין grid. מדליק איך הקבלה נראית אמיתית ממש, כולל יציאה של הכתוב מהקוים….
אינטרנט
אני אוהבת את המאמר הזה מפני שהוא מראה כמה פייסבוק היא בעייתית מבחינת ההגבלות שהיא מציבה על האינטרנט הפתוח. המחבר גם נראה דורש ונאה מקיים – הוא סגר את הפייסבוק שלו. אמנם המאמר קצת ארוך, ואני גם לא לגמרי מסכימה עם הצעדים המומלצים בסופו, אבל אני ממליצה עליו כי הוא כתוב יפה וסוקר את מצב האינטרנט מתחילתו עד היום מבחינת הפתיחות. טוב להיזכר.

עוד כלי לדבג CSS שממש עובד דומה:
https://medium.freecodecamp.org/heres-my-favorite-weird-trick-to-debug-css-88529aa5a6a3
מדליק! לא הכרתי, תודה על הקישור!