אלול

קוד מתוחכם מדי, מבני נתונים חדשים, וריאיון מעניין – קישורי JavaScript

הפוסט הזה הוא על ביטויים רגולריים ב-JavaScript. לכאורה נושא שנדון רבות, ולא מעניין כל כך מלכתחילה. מה אהבתי בו? קודם כל שהוא צבעוני. הטקסט החשוב מודגש בוורוד וזה מקל מאוד על הרפרוף. שנית, שהוא מסביר איך לעשות משימה ממוקדת מההתחלה עד הסוף – לא סתם נותן כללים ומשאיר לך את הצורך ליישם אותם בחיים האמתיים. ושלישית, שהוא לא ארוך. מומלץ.

סקריפט קטן ומוסבר היטב על איך להסתיר פוסטים ממומנים בפייסבוק. מעניין מאוד!

חידון האם finaly ירוץ.

האמת היא שאני לא ממש מבינה למה צריך TypeScript כדי לכתוב JavaScript, אבל עדיין, כשקראתי שיש מדריך פשוט שמכניס בעדינות לשימוש ב-typescript החלטתי לקרוא, ואני שמחה שכך. ההסברים קצרים והדוגמאות צבעוניות, אז קל לקרוא. האם זה אומר שאני עוברת לזה? לא. אבל לפחות אני קצת פחות בורה בנושא.

פתרונות JS לבעיות אלגוריתמיות שונות שעולות בראיונות עבודה. לכל שאלה מוצעים כמה פתרונות, עם הסברים. שאלות לדוגמה: להפוך מחרוזת, למצוא את המילה הארוכה ביותר במשפט, למצוא את האיבר הגדול ביותר בסדרת מערכים,

קוד מתוחכם, צעד אחרי צעד. סיפור מעניין של מישהו שמספר על תחרות קוד שהוא השתתף בה, ובמקום לכתוב קוד אלגנטי וקצר הוא כתב קוד מסובך, ועדיין הצליח להרשים את השופטים ולזכות בתחרות. הוא מוסיף גם תיקונים שלאחר מעשה. שווה קריאה.

פונקציית JavaScript שמנקה JSON שהזדהם. המחבר של התוסף Print My Blog מקבל את הפוסטים דרך REST API וגילה לפעמים תוספים אחרים מזהמים את ה-JSON שהוא מקבל. אז הוא כתב פונקציה שמנקה את ה-JSON, אחרי זה הוא שכלל אותה, ואחרי זה הוא התאים אותה לשימוש של Backbone. לרווחת הציבור.

להבין את ה-virtual dom – הסבר מאוד יפה ומובן על מה זה ה-virtual dom, למה צריך אותו, ואיך להשתמש בו.

בגליון 299 של Web Tools Weekly דובר ב”מאמר המערכת” על דרכים שונות למציאת הגובה והרוחב של אלמנטים HTML-ים ב-JavaScript. מפורטות חמש שיטות, והן גם מודגמות ב-CodePen. יש גם התייחסות למציאת המידות כשה-viewport משתנה או כשמשנים אותם באמצעות סקריפט אחר. מעניין מאוד וטוב לדעת.

מבני נתונים ב-JS. רבות דובר על החידושים ב-ES6 כגון פונקציות חץ, הבטחות, ועוד. הפוסט הזה מנסה לחדש בכך שהוא מתמקד במבני הנתונים החדשים שהגרסה הזו מביאה איתה: ArrayBuffer, Sets, WeakSets, Maps, WeakMaps.

ראיון עם קייל סימפסון על JS. ראיון מעניין מאוד עם איש רב-ידע ב-JavaScript. חבל שבחרו לכותרת משפט שמציג אותו קצת כמתנשא, מפני שמהראיון עולה דווקא אדם די צנוע. הדעות שלו בענייני JS שונים מעניינות לקריאה. מומלץ.

הוקטור נוצר על-ידי Olga_spb ב- www.freepik.com

7 תגובות על “קוד מתוחכם מדי, מבני נתונים חדשים, וריאיון מעניין – קישורי JavaScript

  1. חחח ככל שגללתי יותר בהסבר על ההסתרת המודעות מהפייסבוק צחקתי יותר ויותר. פשוט… היצור הערמומי הזה שחוזר על עצמו… אבל בלי קשר אליו, זה מאוד מעניין איך שהוא העלים אותם. מתוך סקרנות בדקתי וראיתי שבפייסבוק בעברית אין את הבעיה הזו… פשוט כתוב בקוד את הטקסט ‘ממומן’ בצורה פשוטה. לא יהיה מסובך מדי להעלים פרסומות כאלה.

    חידון מגניב, לא ידעתי ש־Throw ירוץ לפני finally().

    האמת היא שלא צריך לדעת TypeScript כדי לכתוב JavaScript, אבל זה עושה את העבודה הרבה יותר קלה כי יש פחות מקום לטעויות אנוש, ואפילו השלמות אוטומטיות. לי יצא ללמוד את זה דרך קורס שלמדתי איך להשתמש ב־Angular-CLI ובהתחלה זה באמת היה זר מאוד, אבל אחרי שהתחלתי לבנות עם זה קצת, הבנתי את היתרונות והנוחות בשימוש ב־TypeScript (במיוחד אם מדובר באתר עם מורכבות גבוהה כמו כמות של דפים, אפליקציה וובית, או סתם הרבה אלמנטים עם תפקידים מיוחדים). ברור שלא צריך לכתוב ב־TypeScript עבור כל דבר, JavaScript עושה פלאים כשמדובר בפתרונות נקודתיים.

    אחלה לקט, תודה לאה

    1. הי אלרון, ממש כיף לראות שאתה קורא ואף נהנה, ותודה רבה על התגובה הארוכה והמפורטת שלך.

      אכן גם אני רואה שבפייסבוק יש כותרת של ממומן, והחלפתי שפה לאנגלית וראית שגם שם יש. יתכן שהוא כתב את הסקריפט בתקופת ביניים שבה זה עוד לא הופיע. אבל עדיין הקוד מעניין, וההסברים שלו טובים, כך שיתכן שאפשר יהיה להשתמש בזה גם לדברים אחרים (אני עצמי השתמשתי ב- MutationObserver לא מזמן. זה עולם מעניין מאוד).

      תודה שהסברת את היתרונות של TypeScript ומתי הוא מועיל. אני באמת לא כותבת יותר מדי JavaScript בכלל (במפות, שאני כותבת סדרה עליהם, זה הכי הרבה JS שכתבתי כבר הרבה זמן, וגם זה ממש לא הרבה), אז כנראה אני עוד לא קהל היעד של TypeScript…

      1. לא ארוכה כמו הפוסטים שלך, אבל זה גם משהו 🙂

        מעניין! רק בזכות המאמר הכרתי את MutationObserver. עבור מה השתמשת בו? או שזה ארוך מדי להסביר?

        נשמע שבאמת אין לך צורך ב־TypeScript

        1. לא אגלה לך כרגע למה השתמשתי ב-MutationObserver, אתן לך לחכות בסבלנות לפרק ז’ 🙂

כתבו תגובה

כתובת הדוא"ל שלכם לא תוצג.