טבת

פישוט קוד, סינון מידע, ביטויי match, ועוד קישורי וורדפרס

תבנית כמעט ללא ראש – הפוסט, מבית WPTavern, סוקר boilerplate חדש שמטרתו להאיץ את תהליך בניית תבניות וורדפרס “כמעט חסרות ראש”. ערכת נושא וורדפרס “כמעט חסרת ראש” מתייחסת לתבנית המשתמשת ב-backend של וורדפרס אך מציגה את תוכן האתר עם framework פרונט אנד נפרד, כגון React או Vue. ה-boilerplate נותן נקודת התחלה בסיסית למפתחים לבניית ערכות נושא כאלה, כולל setup לטיפול בנתונים מ-WordPress REST API וקוד לדוגמה לשילוב בפריימוורק הפרומט אנד. המטרה היא לאפשר למפתחים ליצור ערכות נושא “כמעט חסרות ראש” בצורה קלה ומהירה יותר, ובכך להגביר את האימוץ של ארכיטקטורה זו.

האתמה אישית של בר האדמין – פוסט באתר torquemag מלמד כיצד להתאים אישית את בר האדמין, שהוא הסרגל המופיע בחלק העליון של המסך כשנכנסים למסכי הניהול של וורדפרס. המאמר מסביר כיצד להתאים אישית באופן תכנותי את סרגל הכלים על ידי הסרה או הוספה של פריטים, וכיצד להוסיף קישורים מותאמים אישית. המאמר מספק כמובן דוגמאות קוד. בנוסף, המאמר דן גם כיצד ליצור תפריטים ותתי-תפריטים מותאמים אישית עבור סרגל הכלים.

ביטויי match ב-PHP – הפוסט מעמיק להסביר את הקונספט של ביטוי match שנוסף ל-PHP 8.0 ע”י השוואה שלו ל-switch באופן מעניין ביותר.

סינון מידע ב-WP – פוסט על סינון נתונים בוורדפרס. סינון נתונים הוא תהליך של וידוא שתוכן שנוצר על ידי משתמשים בטוח להצגה באתר על ידי הקפדה שכל התווים המיוחדים מקודדים כראוי. המאמר מסביר מדוע סינון נתונים חשוב לאבטחה וכיצד לסנן מידע בוורדפרס כראוי באמצעות פונקציות מובנות. הפוסט מציג את כל פונקציות הסינון – – esc_html(), wp_kses(), esc_url(), esc_js(), esc_attr(), esc_textarea(), esc_html_e() ו-esc_attr_e() ומסביר מתי משתמשים בכל אחת מהן. הפוסט מכסה גם סוגים שונים של נתונים שיש צורך לסנן כמו נתוני GET ו-POST, ונתונים המאוחסנים במסד הנתונים. בנוסף, המאמר עוסק גם בהבדל בין סינון לניקוי נתונים, ומספק כמה שיטות עבודה מומלצות לסינון נתונים. מטרת הפוסט היא ליידע את מפתחי וורדפרס על החשיבות של סינון נתונים ולספק מדריך כיצד לסנן נתונים כראוי כדי לעזור לשמור על אתרים מאובטחים.

צבעי אדמין – אתר שמייצר פלטת צבעים להחלה על מסכי האדמין של וורדפרס.

הפשטת קוד בוורדפרס – הפשטת קוד, abstraction, היא מהלך שנועד להקל על כתיבת קוד אבל מצד שני היא עלולה ליצור תלות בפריימוורקים שיבצעו את הפשטת הקוד. הפוסט מסביר לעומק מהי הפשטה באופן כללי, מה פירושה בוורדפרס, היתרונות והחסרונות שלה, ותוספים שמאפשרים אותה.

מחשבות על עמודת הפרסום של פוסטים – עמודת הצד שיש במסך עריכה ויצירה של פוסטי, שמציגה את המאפיינים של הבלוק הנוכחי או של הפוסט כולו, הוא מוקד הפוסט הזה. המחבר מציע רעיונות לשיפורו כדי להקל על חוויית המשתמש, בעיקר במה שקשור למאפייני הפוסט עצמו – סטטוס וניראות (visibility). קריאה קצרה ומעניינת, עם צילומי מסך להמחשה.

מדריך לטרנספוליזציה של PHP – טרנספולציה, או transpiling של שפה זה תהליך של המרת קוד מקור משפת תכנות אחת לקוד מקור באותה שפה או בשפה אחרת. הפוסט הזה מבית kinsta מדבר על המרת קוד מ-PHP 8.0 לגרסאות קודמות של PHP. הפוסט מספר על היתרונות של התהליך, מתי כדאי לבצע אותו, אילו ממאפייני השפה יכולים לעבור טרנספולציה, אילו כלים עושים זאת, ההבדל בין Transpiling ל-Backporting, אופטימיזציה של התהליך, מוקשים שעלולים להתרחש, והכול מלווה כמובן בדוגמאות קוד רבות.

nonce-ים בוורדפרס – מאמר תמציתי על מהותם של nonce-ים (מחרוזת חד-פעמית שעוברת בין דפי וורדפרס כדי לוודא אבטחה של ביצוע פעולות בלתי הפיכות כגון מחיקה של שלל דברים וכד’), איך הם מסייעים לאבטחה, ואיך יוצרים אותם ומשתמשים בהם בוורדפרס.

ניהול ספרינטים בצוות ה-training

***

גם בפוסט הזה נעזרתי ב-chatGPT ובגוגל טרנסלייט. למרבה הצער, היו לא מעט פוסטים שהוא לא הבין נכון ולכן הוא לא הועיל לי בהם. גם בפוסטים שהמוקד שלהם היה קוד, chatGPT לא עזר לי כי הוא סיכם רק את הטקסט המסביר ולא את הקוד. וגם היה קטע משעשע עם גוגל טרנסלייט שתרגם escaping data כבריחה של נתונים 🙂

צבעי אדמין. Digital technology

כתבו תגובה

כתובת הדוא"ל שלכם לא תוצג.