אני מביאה דבר שמצאתי ב-CSS Tricks שציטט ציוץ בטוויטר שהביא קישור ל-MDN: הידעתם שיש דבר כזה document.designMode , שמאפשר לערוך את התוכן בעמוד אינטרנט? נכון שאפשר גם לערוך ב-DevTools עצמו, ועדיין זה ממש מגניב בעיניי. לפי התגובות – גם לפוסט הקודם שעסק בזה – אני לא היחידה.
רייצ’ל אנדרו, מוותיקות מפתחי ה-Front end, תמיד מגלה נקודות מבט מעניינות על נושאים לכאורה נדושים. במאמר הפעם היא מדברת על קלות הכניסה לתעשיה באמצעות HTML ו-CSS, לצד הצורך לעטוף אותו ב-JavaScript כדי לא להפחיד את הסוסים. היא משתמש באנאלוגיות לשימוש בבסיסי נתונים לא רלציוניים (כשלפעמים דווקא בסיסי נתונים רלציוניים הם פתרון נכון), ובהעדפה לאתרים סטטיים כשלפעמים הם מחקים אתרים דינמיים רק בצורה אחרת. מאוד מעניין לקרוא את דעותיה, וגם את הקישורים שהיא מפנה אליהם (למשל למאמר של קריס קויר. כן, קריס מככב פה בפוסט הזה).
אני יודעת שיש דעות שתפריטי המבורגר הם לא אינטואיטיביים, אבל עדיין ההנפשות של ההמבורגרים האלה – וגם הצורות אליהן הם הופכים – הן די חמודות.
אמנם לא התקנתי את זה, אבל הדיבאגר הזה של ה-CSS חמוד בעיניי. המוטיבציה של המחבר הייתה העובדה שפעמים רבות הוא צריך לדעת את המימדים של אלמנטים בעמוד ולכן הוא מצייר outline סביבם. לכן הוא יצר את הכלי הזה שבלחיצה על ctrl ומעבר עכבר על האלמנטים, מראה את הממדים.
פוסט ארוך ומקיף על השאלה האם להשתמש בגריד או בפלקס.
פוסט מקיף על שימושים ל-codepen. כשראיתי את הכותרת תהיתי אילו שימושים כבר אפשר למצוא ל-codepen מלבד הברורים מאליהם: לראות יצירות של אחרים ולהתנסות ביצירות של עצמנו. להפתעתי הפוסט ארוך מהצפוי ומציג 7 שימושים שונים. חלקם בסיסיים ונראה שהפוסט מיועד למתחילים, אבל הוא עדיין מעניין.
אני מניחה שלכולנו יצא להיתקל בקשיים בתמיכת דפדפנים במאפייני CSS. במאמר של רייצ’ל אנדרו בנושא היא מחלקת את קשיי התמיכה ל-3: 1) אי תמיכה מוחלטת, 2) תמיכה אבל עם באגים, 3) תמיכה חלקית. במאמר היא מפרטת לגבי כל סוג.
גרדיאנים וסיבובים – הגיבורים השקטים של זוויות CSS. כן, גרדיאנים זו יחידת מידה. לא רדיאנים, לא גראדיאנטים – Gradians. מתברר שהם קיימים כבר זמן רב, והמאמר הזה מסביר מה הם ולמה קל להשתמש בהם כדי להגדיר סיבובים (transform: rotate).
המון כלים קטנים שעוזרים למפתחי פרונט אנד: אתר שנותן מבחר גוונים לפי צבע, אתר שמכווץ PDF או ממיר אותם לפורמטים אחרים, אתר עם תמונות פרצופים לשימוש חופשי, ועוד דברים מגניבים.
פעם רחלי כתבה פוסט שריכז הרבה קישורים טובים בנושא Grid. אבל עברו מאז ימים רבים, וקישורים חדשים כבר לא נכנסים לשם ולכן אני נאלצת להציג אותם אצלי. ובכל זאת שווה לי, בשביל הפוסטים הזה, למשל:
-
- איך להשתמש ב-Grid בצורה נכונה. כבר המסקנה שלו מעניינת, ואני מקווה שגם השאר יעניין אתכם. קל להשתמש בגריד, אבל קשה ללמוד אותו. הפרדיגמה שלו אינטואיטיבית יותר מכל טכניקת layout אחרת, אבל היא שונה לחלוטין מקודמותיה.
- הסבר קצר ב-css tricks על הבדלים בין גריד לפלקסבוקס.
עד כאן מקבץ זה. אשמח לשמוע מה מצא חן בעיניכם, מה כבר היכר

התמונה נוצרה ע”י freepik – www.freepik.com
תם, ומה יש לכם להוסיף או להעיר.