סיון

עוברים מחשב, מעבירים הגדרות של תוכנות

לכבוד מעבר מחשב שאני עושה כעת, אני צריכה להעביר הגדרות בין תוכנות שונות שאני משתמשת בהן. וכמובן לכל תוכנה ישנה הדרך שלה לייצוא וייבוא הגדרות ולא תמיד קל למצוא איפה עושים את זה. אז למען האני העתידית (כי יש להניח שעוד אעבור מחשבים בימי חיי) ולמען רווחת הציבור כולו, הנה הדרכים להעביר הגדרות ב-PHPStorm, WinSCP, PuTTY, ו-HeidiSQL.

PHPStorm

ייצוא: פותחים את ה-IDE, ובתפריט עליון תחת file, בוחרים manage IDE Settings -> export settings.... נפתחת חלונית שמראה את כל המאפיינים שאפשר לייצא, ולידם צ’ק בוקסים שאפשר להסיר עבור מה שלא רוצים. אני אישית מעבירה את הכול – חשובים לי התוספים שלי, הגדרות הניראות, וכמובן כל הגדרות השרתים שאני מתחברת אליהם. התוצר הוא קובץ ZIP. כדאי לשמור את זה במקום שגם המחשב החדש יכול לגשת אליו.


ייבוא: פותחים את ה-IDE, ובתפריט עליון תחת file, בוחרים manage IDE Settings -> import settings.... נפתחת חלונית שממנה אפשר לבחור את מיקום קובץ ה-ZIP. בוחרים, ומקבלים את אותה חלונית עם כל המאפיינים. גם כאן אפשר לבחור מה לא רוצים לייבא. אחרי זה לוחצים על OK, הייבוא מתבצע, ומקבלים הודעה על הצלחה ושיש לאתחל את ה-IDE.

צילום מסך של תיבת שמירת ה-settings של PHP Storm
חלונית אפשרויות הייצוא והייבוא: תוספים, ניראות, ועוד כל מיני כלים שלא שערום אבותינו…
הודעת הייבוא הצליח, יש ללחוץ על הכפתור כדי לאתחל את ה-IDE

WinSCP

ייצוא: פותחים את WinSCP, ומתחת לרשימת השרתים בצד שמאל של מסך הפתיחה יש שני כפתורים: tools ו-Manage.
לוחצים על כפתתור ה-Tools ובוחרים Expost/Backup Configuration. נפתחת חלונית שמירת קובץ WinSCP.ini. כדאי לשמור את זה במקום שגם המחשב החדש יכול לגשת אליו.

ייבוא: במחשב החדש, פותחים את WinSCP ובאותו מקום, תחת Tools, בוחרים Import/Restore Configuration. מקבלים הודעה שהייבוא ידרוס את ההעדפות והאתרים. לוחצים על OK, מקבלים חלונית בחירת קובץ, בוחרים את קובץ ה-ini ששמרנו בגיבוי, וזהו!

צילום מסך של ה-winscp
בחירת פריט הייצוא מתפריט ה-Tools
הודעת שמוודאת שאתם יודעים שהייבוא ידרוס את ההגדרות הקיימות

PuTTY

ב-PuTTY הדברים לא כל-כך פשוטים ולמעשה לכלי עצמו אין מנגנון ייצוא וייבוא, לכן למרבה הפחד, כדי להעביר את ההגדרות של ה-PuTTY צריך לייצא ולייבא מפתח מה-Registry.

ייצוא: פותחים את ה-Registry Editor לפי הכללים של מיקרוסופט לייצוא וייבוא הגדרות של Registry. ההגדרות של ה-PuTTY נמצאות ב- HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\SimonTatham (כי זה השם של האיש שפיתח את ה-PuTTY). מקליקים קליק ימני על המפתח הזה ובחירה של Export, בוחרים מיקום ושם לקובץ ה-reg, ושומרים.

ייבוא: פותחים את ה-Registry Editor לפי הכללים של מיקרוסופט לייצוא וייבוא הגדרות של Registry. בתפריט העליון בוחרים File ומתוך זה בוחרים Import. בוחרים את קובץ ה-reg ששמרנו, ומקבלים הודעה שההגדרות נשמרו. זהו.

HeidiSQL

ייצוא: בתחתית מסך הפתיחה של HeidiSQL יש כפתור More. לוחצים עליו ונפתח תפריט. בוחרים Export settings file, וזה נשמר כקובץ txt.

ייבוא: כדי לשחזר במכונה החדשה, שוב פותחים את HeidiSQL ולוחצים על כפתור ה-More, והפעם בוחרים את הפריט Import settings file או בעברית ייבוא הגדרות קובץ. בוחרים את קובץ ה-txtומקבצלים הודעה ששחזור ההגדרות הצליח.

חלונית הפתיחה והייצוא של HeidiSQL

Firefox

סיסמאות

ייצוא: מבוסס על ההוראות באתר של מוזילה
בתפריט בוחרים Tools ולוחצים על Settings.
בטאב שנפתח בוחרים בצד שמאל את Privacy & Security.
גוללים לאזור של “Logins and Passwords” ולוחצים על הכפתור Saved Logins
בטאב החדש שנפתח, ניגשים לשלוש הנקודות בפינה הימנית העליונה. לוחצים עליה ונפתח תפריט.
מתוך התפריט בוחרים Export Logins... ומאשרים את ההודעה שהסיסמאות תישמרנה כטקסט. בוחרים מקום לשמירה, ונוצר שם קובץ csv.

ייבוא: מבוסס על ההוראות באתר של מוזילה.
הייבוא נעשה באותו מקום שבוצע בו הייצוא (Tools -> Settings -> Privacy & Security -> Saved Logins, בכפתור ה-3 נקודות בפינה הימנית העליונה), רק שבוחרים Import from File....
הערה: אם לא מופיע אצלכם הפריט Import from File, מפעילים אותו בעמוד הקונפיגורציה של פייפרפוקס: בטאב חדש כותבים about:config, מקבלים את האזהרה וממשיכים. בחלון שנפתח מחפשים את המאפיין signon.management.page.fileImport.enabled והופכים אותו ל-true.

סימניות (bookmarks)

צילום מסך של טאב ייצוא הסיסמאות

אני שומרת מקומית קישורים למסמכי בגוגל דוקס שעוסקים בפרויקט הנוכחי שאני עובדת עליו (אתרי הפיתוח הרלוונטים, טבלאות אקסל, וכד’).

ייצוא: מבוסס על ההוראות באתר של מוזילה.
בפינה הימנית העליונה של הדפדפן לוחצים על תפריט ה"המבורגר" (שלושת הפסים).
בוחרים Bookmarks, ובתחתית התפריט שנפתח בוחרים Manage bookmarks.
בחלון שנפתח לוחצים על הפריט בתפריט העליון Import and Backup.
בוחרים Export Bookmarks to HTML ושומרים את הקובץ.

ייבוא: מבוסס על ההוראות באתר של מוזילה.
הייבוא נעשה באותו מקום שבוצע הייצוא (כפתור שלושת הפסים בפינה הימנית העליונה של הדפדפן, בחירה ב-Bookmarks, בחירה ב-Manage bookmarks בתפריט שנפתח, ולחיצה על Import and Backup בחלונית שנפתחת).
בוחרים Import Bookmarks from HTML ובוחרים את מיקום הקובץ.
כל הסימניות תופענה בתפריט ה-Bookmarks. אם רוצים, כמוני, שהם יופיעו ב-toolbar, צריך פשוט לגרור אותן לשם.

צילום מסך של חלונית ייצוא הסימניות

עד כאן התוכנות שאני משתמש בהן. האם יש לכם תוכנות חביבות שמצריכות העברת הגדרות? אשמח לשמוע.

איור של העברת מידע בין מחשבים
התמונה מתוך freepik

5 תגובות על “עוברים מחשב, מעבירים הגדרות של תוכנות

  1. בלינוקס כל ההגדרות נשמרות בתיקיית הבית כך שממש פשוט להעביר אותה.
    במקום להשתמש גם ב־putty וגם ב־winscp עדיף להשתמש ב־MobaXterm הנוחה שתחליף את שתיהן.

    1. תודה רבה על המידע על הלינוקס, חתול. אני לפעמים עובדת עם לינוקס אז טוב לדעת.

      ולא חשבתי על Mobax. הבת שלי משתמשת בזה להגיש תרגילים באוניברסיטה, אז אנסה את זה, תודה!

    2. טוב, ניסיתי את MobaXterm ובגדול הוא באמת הרבה יותר מפנק מהאחרים והייתי ממש יכולה להתמכר אליו אלמלא נראה שהוא לא תומך בשמות קבצים בעברית – הוא מסרב להעביר לי קבצים כאלה ב-SFTP.
      האם נתקלת בזה? איך מתמודדים?

    1. טוב, הבנתי, MAC הוא אחלה ולינוקס הוא אחלה 🙂 , ורק אני נאמנה לווינדוס המאמלל. אולי יום אחד אני אשבר ואעבור, מי יודע. הכול יכול להיות 🙂 🙂

כתבו תגובה

כתובת הדוא"ל שלכם לא תוצג.