איך לסנכרן שינויים ב-DB בין אתרי וורדפרס – מאמר של Delicious Brains שמתאר איך הם מנהלים שילוב בסיסי נתונים ב-2022
איך לעבור מוויקס לוורדפרס – אין מתכון פלא למרבה הצער. מאחר שוויקס לא נותנת אפשרות לייצא את התוכן, העברת התוכן צריכה להתבצע ידנית. שאר השלבים מתארים איך ליצור אתר בוורדפרס – לבחור אחסון, לבחור תבנית, לדאוג לאבטחה וכד’.
טבלת רכישות חברות וורדפרס – בשנת 2022 היו המון רכישות של חברות שמתעסקות בחלקים שונים של וורדפרס, עד כדי שבשלב מסוים כבר היה קשה לעקוב אחרי כל ההתרחשויות. Post Status יצרו אזור באתר שלהם ובו טבלה עם כל הרכישות שבוצעו – הרוכש, הנרכש, התאריך, קישור להודעה על הרכישה, וסכום הרכישה אם ידוע.
תוסף שמייצר תפקידי ניהול תגובות
מה חדש בוורדפרס 5.8 – אומנם רוב הפיצ’רים קשורים לעורך הבלוקים ועריכת אתר מלא, אבל יש כמה שקשורים לוורדפרס באופן כללי – סוגי תמונות נתמכים, בריאות האתר, וכד’.
עבודה עם טבלאות מותאמות בוורדפרס, ומטה טבלאות – יש לוורדפרס פונקציות לעבודה עם טבלאות meta וצריך להשתמש בהן לפי הכללים. המאמר מסביר מה צריך לעשות כדי שהפונקציות האלה תעבודנה עם טבלאות meta מותאמות (custom).
מה עושים אם מוצאים חולשת אבטחה בוורדפרס – ברור שלא רצים ומפרסמים את החולשה – יש פרוצדורה של דיווח על חולשות, והמאמר הזה סוקר את הפרוצדורה ומפרט בה בדיוק צריך להכיל הדיווח, כמה זמן צריך לתת למענה, מה עושים אם לא מקבלים מענה, ומתי לפרסם את החולשה בפומבי.
השוואה מעניינית בין שתי תבניות: Blocksy ו-SiteGenerator
פוסט כלים לסטנדרטי PHP באתר wpowls עובר על הסיבות לרצות לכתוב קוד לפי סטנדרטים, ואחר כך סוקר בקצרה כמה כלים שמאפשרים את זה בוורדפרס. בפוסט coding standards with codesniffer שכתב Juan José González יש סקירה מעמיקה של הכלי PHP_CodeSniffer.
web components בוורדפרס – פרק סיום לסדרה ב-CSS Tricks שמלמדת איך ליצור קומפוננטות ווב. הפרק הזה מראה איך להכניס אותם לורדפרס לאחד המקומות הבאים: וודג’טים או בלוקי טקסט, תבנית, או בלוק מותאם.
