לפני כחודשיים, ב-25/1/23 השתתפתי בכנס Devcon, כנס מפתחים שמאורגן ע”י חברת אנשים ומחשבים. בחלק א’ סיכמתי את שתי הרצאות המליאה, ובחלקים ב’ ו-ג’ אני מסכמת את הרצאות נתיב המנהלים, שהיו הרצאות השראה מעניינות ופותחות אופקים. חלק ב’ מסכם את שתי ההרצאות הראשונות בנתיב הזה, והחלק השלישי והאחרון מסכם את שלוש ההרצאות האחרונות.
From Execution to Innovation – אביב בן יוסף
עברו כבר כמעט חודשיים מהכנס, ולצערי לא הספקתי לסכם את ההרצאה הזאת בזמן, וגם איכשהו לא צילמתי שקופיות אלא רק את האחרונה, אז אני לא זוכרת פרטים מההרצאה, רק שאהבתי אותה ולכן צילמתי את השקופית האחרונה עם פרטי המרצה.
וטוב שכך, כי עכשיו אני יכולה לשתף פה כמה מהפוסטים בבלוג של אביב בן יוסף שהוא יועץ למנהלים טכנולוגיים.
בפוסט Motivating Matters מפרט בן יוסף סוגי עובדים שונים ואיך אפשר לתת לכל אחד מהם מוטיבציה בהתאם – העובד שהוא מקרה אבוד, זה שהוא קלולס, החומרי, וזה שהטכנולוגיה חשובה לו יותר מהמוצר.
בפוסט Impact Alignment Checklist הוא מפרט את סוגי העבודה השונים שמרכיבים את העבודה שלנו, המתכנתים, ואיך להקפיד שהם ייצרו את ההשפעה המקסימלית הראויה.
ובפוסט Traits of Successful VPs of Engineering הוא מפרט, באופן לא מפתיע, את התכונות שמאפיינות מנהלים טכנולוגיים טובים. גם אני, שאינני מנהלת טכנווגית וגם לא שואפת להיות כזאת, מצאתי עניין בפוסט הזה, כי גם בתור מתכנתת מהשורה אשמח לפתח בעצמי כמה מהמאפיינים האלה.
Finding Your Team’s North Star – דניס נרוש
ההרצאה דיברה על איך לנסח חזון של צוות, ומדוע. אהבתי את ההרצאה כי היא הייתה מאוד מעשית, ברמת ההסברים לעובדים איך יועיל החזון, בניגוד ללפעמים כשהחזון הוא איזשהו צורך של הדרג המנהלי אבל נשאר שם פחות או יותר…
המטרה במציאת כוכב הצפון של הצוות היא לגבש אותו סביב ערכים משותפים לכולם. במסגרת זה, אחת הדרכים להגיע לזה היא לשתף בהצלחות גדולות שהיו בצוות – זה סוג של מורשת קרב לחדשים, אלה שהגיעו אחרי שההצלחות כבר קרו ולא חוו אותן.
עוד דרך היא לנסות לברר למה אנחנו קיימים. יכולות להיות לזה שלל תשובות – חלוציות, עושים דברים שאף אחד לא עושה – וכל צוות צריך למצוא את אלה שלו.
השלב הבא הוא להחליט איך הצוות מתנהג. דניס הביא דוגמאות מסיעור המוחות שהיה אצלם והן כללו פתיחות, אמון, מקצועיות, ועוד.
כל הדברים האלה באים לידי ביטוי אחר כך בפגישות 1:1, ישיבות צוות, הערכת ביצועים וכו’. במצב כזה הציפיות מתואמות, הרף המוצב הוא גבוה, אנשי הצוות מגלים אחריות, ועוד השפעות טובות.
לסיום מדגיש דניס שחשוב שהחזון יוגדר מלמטה למעלה, ע”י העובדים ולא ע”י ההנהלה – זה גורם לאנשים לדבר לפי הערכים.
יש לדניס גם פוסט מסכם במדיום
The Voice Message That Changed My Life: The Story of Amnon the Transcriber – שילה מגן
שילה מגן פיתח את הבוט שמשיג תורים במשרד הפנים לדרכונים, ואחרי זה המשיך ופיתח בוט שהופך הודעות קוליות להודעות טקסט. בהרצאה הזאת הוא סיפר את תלאותיו בפיתוח “אמנון המתמלל” – החל מהמוטיבציה לפיתוח (שלום בית), עבור בהחלטות טכניות (למשל איפה ירוץ הבוט), החלטות אסטרטגיות (הגדלת קנה המידה של המוצר – scaling), ועד ימינו אנו. אני לא מפרטת יותר מזה כי אני ממש מקווה שתצליחו להגיע לאיזושהי הרצאה שלו ולשמוע את סיפורו ממקור ראשון, ולא רוצה לקלקל לכם עם ספוילרים.
לסיכום, היה כנס מאוד מעשיר ופותח אופקים – כל הכבוד ל”אנשים ומחשבים”, ותודה לרעות שרמר שבזכותה הגעתי אליו. נקווה לעוד כנסים טובים כאלה 🙂