תמוז

ניקוי טבלת options, תהליך פיתוח תוסף, ועוד קישורי וורדפרס

וורדפרס מעדכנת את גרסת ה-PHP המינימלי הנדרש, דברים כיפים שאפשר להטמיע, תהליך פיתוח תוסף, תבניות העתיד, ועוד מלא קישורים מעניינים. קדימה!

***

ג’סטין טדלוק מ-WPTavern נותן הצצה למאפיינים החדשים של PHP 7.4 שעשויים לעניין אותנו כמתכנתי וורדפרס: טיפוסי משתנים (typed properties), פונקציות חץ, אריזה של מערך בתוך מערך, השמה של משתנה תוך בדיקה שהוא לא null, וגם היפטרות מתכונות לא מוצלחות – אחת מהן היא שמעכשיו אסור לשים כמה ternary operators אחד בתוך השני ללא סוגריים. גם ב-make יש פוסט שמפרט את התכונות המעניינות. הם גם מספרים שם על ב-Compatibility Checker שהתווסף ל-core של וורדפרס ובודק לפי החוקים שנקבעו ב-PHPCompatibilityWP ruleset והתייחסות לספריות PHP צד שלישי. ויש ב-make עוד פוסט שמפרט את עדכון כללי הכתיבה של וורדפרס על סמך גרסת ה-PHP החדשה. ועדיין, פוסט ב-WPTavern מציע לעדכן עוד את ה-coding standards של וורדפרס כדי להתאים ל-PHP מודרני.
גם ה-Torque Magazine כתבו על עדכון הגרסה הזה ושם הם גם מפרטים מה מתכנתים צריכים לעשות כדי להתכונן אליה.
אבל כמובן לא הכל דבש ושושנים. ב-Delicious Brains קרל אלכסנדר כותב למה שדרוג גרסת PHP לא תביא את התוצאה המצופה של הפיכת וורדפרס למערכת מודרנית שמתוך אליה מתכנתים טובים. עדיין יש בוורדפרס דברים לא מוצלחים שלא נפתרו – הקוד הוא ישן (בחלקו מלפני 15 שנה ובחלקו אף ישן יותר), קשה לעשות עליו בדיקות Unit Test, יש הסתמכות רבה על משתנים גלובליים, חסרות דרכים להתמודדות עם שגיאות, ועוד. זאת נקודת מבט מעניינת, אבל בעיניי כל התקדמות היא אחלה ואני מברכת עליה.
ורק נאמר, שבדצמבר 2020 אמורה לצאת גרסה 8 של PHP. ובאתר של JetBrains יש ויזואליזציה יפה של ציר זמן של 25 שנות PHP.

***

שיטות לגרום לדחיית טעינת JavaScript באתר וורדפרס – אפשר לעשות את זה ע”י תוסף, ע”י קוד JavaScript, או ע”י קוד PHP.

***

15 דברים כיפיים שאפשר להטמיע בפוסט וורדרפס – כמובן סרטוני יוטיוב ותמונות אינסטגרם, אבל גם קוד צבעוני, מסמכים, אודיו, מפות, קבצים מרובים, ובסוף יש רשימה של תוספים שמאפשרים להטמיע עוד הרבה דברים נוספים.

***

WPShout משתפים בפוסט ארוך תהליך פיתוח של תוסף. בעיניי זה טוב לא רק כדי ללמוד איך לכתוב תוסף (חבל לדעתי שלא כתבו אותו OOP), אלא בכלל כדי לראות את תהליך העבודה שלהם – הם כוללים שם בעיות שנתקעו בהם ואיך דיבגו אותם. אני אוהבת כשאנשי מקצוע משתפים בתהליכי העבודה שלהם.

***

איך לנקות את טבלת wp_options הם מתחילים מהתייחסות ל-Autoloaded שזה הדברים שוורדפרס מעלה בכל דף ולכן זה הכי משפיע על הביצועים: בודקים מה המשקל שלו (לטענתם כל דבר מתחת ל-1M זה סבבה) ואז עוברים לנתח את התכולה שלו. אחרי זה הם עוברים לטפל ב-Transients ו-Sessions. סך הכול פוסט יעיל מאוד, עם פקודות MySQL והמלצות על תוסיפ במקרה הצורך.

***

תבניות העתיד – Design Framework ותבנית אב אחת – ג’סטין טדלוק מ-WPTavern מהרהר על כיוונים אפשריים לעתיד התבניות בוורדפרס (לא קשור לשאלת עתיד התבניות לאור עורך הבלוקים)

***

תמיד אומרים לנו לתת prefix לכל פונקציה ומשתנה ובכלל לכל דבר בוורדפרס. הפוסט הזה הולך מעבר לזה ומדבר על Namespacing – מדוע להשתמש בזה, איך לעשות את זה, ממה להימנע. מעניין ומעשיר.

***

ונסיים בסרטון בן חמש דקות שסוקר את תולדות וורדפרס על שלל גרסאותיו מאז ועד היום.

תמונת תהליך מאת kmicican מתוך Pixabay