אדר ב' (6)

מתקפת CSS

 

לאחרונה אני מוצפת בקישורים למאמרים שדנים בכל מיני צדדים של CSS. בהתחלה זה היה טיפין טיפין, פה ושם מאמר מעניין על טכניקות שונות של CSS. שמתי את הקישורים האלה בצד כדי לכתוב עליהם פוסט. ואז היה מאמר ב-Smashing Magazine, שריכז איזה 20 מאמרים של CSS. ואז גם רון שלח לי כמה קישורים על CSS. פתאום הרגשתי – פלשתים עליך, שמשון…
בצר לי, פניתי לסרג’. סרג’ שוחה כל הזמן ב-CSS, והנחתי שגם לו ישנה הבעיה הזו. לשמחתי, היה לו כלל אצבע, והכלל הזה מצא חן בעיני: לדבריו, אפשר לחלק את מאמרי ה-CSS לשני סוגים – אלה המתארים איך לעשות דברים (איך ליצור סרגלי ניווט, איך לעצב טפסים), ואלה המתארים דרכים להתגברות על בעיות (CSS hacks למיניהם). את הסוג הראשון אין טעם לקרוא אלא רק לשמור. את הסוג השני כדאי לקרוא (ואולי גם לשמור).
מצוין. כעת בערך חצי מהמאמרים איני צריכה לקרוא אלא רק לשמור. רק לשמור? זה לא כל כך “רק”. המקום האידיאלי לשמירה הוא כמובן del.icio.is. אלא שאני סובלת מפיגור מסויים שבגללו איני מצליחה להתחבר לשיטת התגיות. שיטת התגיות מאפשרת להגיע לכל קישור בכמה דרכים – דרך כל אחת מהתגיות שניתנו לאותו קישור. אלא ששיטה זו היא בעיני מבולגנת. אתן דוגמה. אם שמרתי קישור תחת CSS ותחת ASP.NET, אוכל להגיע אליו הן ע”י לחיצה על תגית CSS ב-del.icio.us שלי, והן ע”י לחיצה על תגית ASP.NET. אלא שבשני המקרים האלה, לא אקבל רק את המאמר הזה, אלא את “כל המאמרים הקשורים ל-CSS” או “כל המאמרים הקשורים ל-ASP.NET”. ואם אני רוצה לבודד את המאמר הספציפי הזה, יקשה עלי מאד (רק במוזילה אפשר לעשות את זה). למעשה, אין כמעט פעם שאני רוצה את “כל המאמרים הקשורים ל-ASP.NET”. תמיד אני מחפשת משהו ספציפי, ואני מעדיפה שתהיה איזו תגית שתאפשר לי להגיע ספציפית למה שאני רוצה. בינתיים, לא כך ניהלתי את הקישורים שלי ב-del.icio.us, כך שה-del.icio.us שלי מלא בתגיות שכעת אינן אומרות לי מאום.
אז איך לשמור את הקישורים החדשים באופן כזה שיקל עלי לאחזר אותם? עלה בדעתי הרעיון הבא. כל קישור כזה יקבל תגית CSS, שלמעשה מבחינה לוגית יהווה “תיקיה ראשית”, ותגית ספציפית יותר, למשל css-checkbox. כך, אוכל מצד אחד להגיע לנושא ספציפי אם אני רוצה, ומצד שני, אני יכולה לראות כל מה שקשור ל-CSS באופן כללי, בבת אחת (למרות שכמעט אין לי צורך בזה). כבר התחלתי בזה, ואני מרגישה שזה מתאים לי בינתיים.
בע”ה בפוסטים הקרובים אכתוב על אותם מאמרים שאיני שומרת בלבד, אלא גם קוראת. בינתיים, אתם מוזמנים לגלושבדלישס שלי בנושא CSS, וכעת, שאיני מרגישה מאויימת יותר ע”י מתקפת קישורי CSS, אשמח לקבל תוספות לשם העשרת מאגר ה-CSS שלי….

4 תגובות על “מתקפת CSS

  1. הרחבת האצבע לאגודל

    אוסיף עוד משהו קטן לכלל האצבע (אחרי הכל באנגלית אומרים אגודל, שזאת אצבע די שמנמנה) – כדאי לקרוא גם דברים תאורטיים על CSS. למשל מאמר שמסביר על איך משהו מסוים בו עובד, או סטנדרט חדש וכולי.

    1. מסכימה לחלוטין

      האמת היא שהסוג הזה של מאמרים הוא גם הסוג שהכי מתאים לפוסטים, מפני שכתיבה עליהם עוזרת להפנים אותם.
      עם זאת, משום מה במתקפה הנוכחית של מאמרי CSS, כמעט לא היו מאמרים מהסוג הזה.
  2. אכן מתקפה

    אני שם לב שיש כמות מאוד גדולה של פוסטים על CSS שחולפים לנגד בעיני כשאני גולל את הגוגל רידר שלי.

    מעניין באמת למה ה-CSS זוכה לכזו פופולריות כנושא לכתיבה ביחס לנושאים אחרים בתחום התכנות ובניית האתרים.

    את התקפות ה-CSS שלי, יחד עם עוד פוסטים הקשורים לתכנות וכתיבת קוד, אני שומר במחברת שלי (רסס).

    נ.ב. אני כותב את התגובה הזו בפיירפוקס 3 (בטא רביעית) ולפחות בחלון הכתיבה – התוכן שאני כותב נראה קצת משובש, בעיקר כשיש שילוב של עברית עם תווים לא עבריים באותה פסקה. מעניין איך זה ייראה באתר.

    1. מחלה מדבקת

      מאחר שחלק מהמתקפה עלי נבעה מהיותי מנויה על ה-RSS של המחברת שלך, זה לא מפתיע לשמוע שגם אתה חש מתקפה :-).
      גם לי אין הסבר מדוע יש כל כך הרבה מאמרי CSS, אבל עלי לציין שכל אחד מהמאמרים האלה מאיר עיניים מכל מיני אספקטים, כך שכנראה יש לזה גם הבט חיובי (אחרי שנרגע מהמתקפה, יישארו בידינו מאמרים טובים לעת צרה).
      תתחדש על הבטא של פיירפוקס3. כפי שודאי ראית, התגובה יצאה דווקא בסדר, אבל אני מבינה שתהיה לנו עבודה בעורך …

כתבו תגובה

כתובת הדוא"ל שלכם לא תוצג.