כסלו

מתכנתים מבוגרים, stackoverflow חוגגת 10, ועוד קישורי תכנות

מתכנתים מבוגרים שעדיין רוצים לתכנת

על מקומם של מתכנתים מבוגרים שבחרו להישאר מתכנתים ולא “להתקדם” למשרות הנהלה (המרכאות הן כי מעבר להנהלה היא אמנם התקדמות מבחינת שכר בד”כ, אבל היא לא התקדמות מקצועית בתכנות, כי בתפקידי הנהלה כבר לא מתכנתים). המאמר מביא דוגמאות של 4 מתכנתים כאלה. אהבתי את המאמר כי גם אני מהסוג שלא מעוניין בתפקידי הנהלה (בדקתי את זה – הייתי ראש צוות, ואחרי שנתיים חזרתי לתכנת כי התגעגעתי לקוד). אמנם הארבעה במאמר הם מתכנתים יוצאים מהכלל אז זה עלול ליצור את הרושם שרק מתכנת מעולה יכול להמשיך לתכנת עד עולם, אבל בעיניי זה אפשרי לכל מי שרוצה. לשמחתי, במקום העבודה שלי יש קבלה של זה, ואני אפילו לא המתכנתת הכי מבוגרת.

איך להיות יעילים יותר עם קיצור מקלדת ב-visual studio

שיפור היעילות ב-Visual Studiob: מדי פעם אני עוד כותבת ב-#C, וחוזרת ל-Visual Studio ממסעות בשדות זרים. בפוסט הנ”ל יש יישור קו עם דברים שקיימים ב-IDE-ים אחרים (למשל ctrl +D לשכפול שורה) ויש גם דברים שלא הכרתי, כמו סימון של כמה מקומות לעריכה והכנסת טקסט בבת אחת לכולם (multi carret editing).

Stackoverflow בת 10. הזמן רץ

StackOverflow חוגגת 10 שנים. הנה סרטון קצר וחמוד לכבוד המאורע. שיווקי אבל חביב 🙂 .

בלי סמול טוק

לא שייך רק לתכנות, אבל עדיין פה: אני חשבתי שאני בלתי חברותית, אבל מתברר שיש יותר ממני – מישהו שלא אוהב שמתחילים שיחת סלאק עם סמול טוק. אני עונה על הסמול טוק (שהוא בעיקר “מה שלומך”) תוך כדי שאר העיסוקים שלי, לכן זה לא מפריע לי. האמת היא שכל חלקי שיחות הסלאק משתלבים אצלי עם דברים אחרים שאני עושה באותו רגע, וזוהי גדולתה של תקשורת א-סינכרונית, בעיניי. אני מקווה שגם שותפיי לשיחה נוהגים כך.

מותר להביא כלבים

ריאיונות עם מתכנתים על חיות המחמד האהובות עליהם – סדרת פוסטים שבה בכל פוסט מתארחים מתכנת או מתכנתת ומספרים על החיות שהם אוהבים. רעיון מדליק בעיניי לסדרה, ושימו לב לאיות המדליק של כתובת האתר. ויש כמובן תמונות חתולים, שזו הסיבה להיכנס לפוסטים האלה.

 

שני צפרדעים שוכבים על ספסל ומשחקים במחשב ובטלפון
התמונה מתוך Pixabay

6 תגובות על “מתכנתים מבוגרים, stackoverflow חוגגת 10, ועוד קישורי תכנות

  1. מדי פעם שואלים אותי איך אני חושב שאנשים חיו לפני עידן הטלפונים. רק עכשיו הבנתי שהשאלה האמיתית היא איך מתכנתים חיו לפי עידן ה stackoverflow

    1. אורי, שלום לך. איזה כיף שכתבת!
      מה שאתה אומר הוא נכון מאוד (אם כי גם מהפכת הטלפונים כבודה במקומה מונח): בתור דינוזאורית שחיה בעידן ההוא, stackoverflow בהחלט מחלקת את החיים ללפני ואחרי. לפני כן חיטטנו בספרים (משמימים, ושאי אפשר לעשות בהם חיפוש), או שאלנו חברי צוות (מסכנים), או חפרנו באינטרנט (לא תמיד עזר. היו אמנם אתרים של מתכנתים, אבל מעטים, ורחוקים מאוד מהמסות של מידע ש-stackoverflow מייצר).
      אני מודה שכש-stackoverflow רק התחילה לא העליתי בדעתי שזה מה שיצמח ממנה (כאן כתבתי על זה לראשונה. תראה איזו פדיחה: אפילו לא הבנתי שמתרחשת כאן מהפכה, ורק התייחסתי לפודקאסט שלהם…). אבל זה בהחלט כן היה החזון של ג’ף אטווד ויואל ספולסקי (אפשר לקרוא גם את זה בפוסט הנ”ל).
      וכל הכבוד להם שהם הצליחו ליצור מגנט אדיר שימשוך מתכנתים לענות תשובות מעולות שפתוחות לכולם, לדורות.

      1. עד עכשיו לקחתי את stack overflow כמובן מאליו. כעונש חיפשתי עכשיו משהו במשך שעתיים כי לא הייתה תשובה לשאלה שלי בstack overflow וגם לא בארבע אתרים אחרים וספר באנגלית שפתחתי.
        קראתי עכשיו את הפוסט שכתבת בזמנו, לא ידעתי שככה התחיל האתר. זה נשמע מעניין, אולי בהזדמנות אקרא חלק מהפודקאסטים שלהם. זה בהחלט אתגר גדול, יש לי לא מעט קבצי קוד במחשב שאין לי מושג איך הם עובדים – זו העתקה ישירה משם.

        1. אכן עונש. ונדיר.
          ניסית *לשאול* ב-stackoverflow? גם אם כבר מצאת את התשובה אתה יכול לשאול, ואז לענות לעצמך. זה יכול לעזור לאדם הבא שייתקל בבעיה הזאת.
          מעניין אם הפודקאסטים יעמדו במבחן הזמן, 10 שנים אחרי.
          והמשפט האחרון שלך יכול להוות השראה לקומיקס ב-xkcd

    1. הי א’, תודה! גם על ששמת לב וגם על שהארת את עיניי. והופס, במקום הקישור הנכון קיבלת הצצה לקישור מפוסט עתידי 🙂
      תיקנתי כמובן.

כתבו תגובה

כתובת הדוא"ל שלכם לא תוצג.