Design Patterns הם תבניות תיכנותיות שמתאימות לבעיות נפוצות. הפוסט Design Patterns ב-JS מודרני מסביר את הקונספט הכללי, ואחרי זה מדגים כמה Design Patterns נבחרים. הוא מסביר לאיזו בעיה הם מתאימים ומה הם עושים, ומדגים את אופן הפעולה שלהם באמצעות איורים. בפוסט הזה יש סקירה יותר רחבה של סוגי ה-design Patterns וחלוקה שלהם לקטגוריות. בהסבר על כל Design Pattern יש קוד או הסבר קצר, ואין איורים. וגם זה פוסט חביב על Design Patterns ב-JS.
undefined, הפרמטר הבוליאני השלישי ב-JS – סיפור קצר על מצב שבו היה צורך שלמשתנה יהיו שלושה מצבים – TRUE, FALSE או כלום. כמו שרומזת כותרת הפוסט, הגדרת המשתנה אך אי השמת ערך עונה על המצב השלישי, וכך יוצרים משתנה בוליאני עם 3 מצבים 🙂 . בעקבות תגובה שקיבלתי ובה ביקורת על שימוש ב-undefined, קראתי את התגובות לפוסט וראיתי שגם שם יש ביקורת כזאת. אהבתי ביותר את הצעת הייעול של מי שהגיב לי, משה הרוש, שהציע להשים null מפני ש-undefined עלול להיגרם בטעות, בעוד null יהיה רק אם הייתה הגדרה ישירה שלו.
יש אסכולה שמתנגדת ל-if בקוד מפני שהוא מסרבל את החשיבה. הפוסט הבא מציע להחליף אותו באופרטור ה-ternary. אבל מה נעשה כשיש פעולה רק בתנאי אחד, ואם התנאי לא מתקיים אין פעולה? ה-ternary חייב לקבל פעולות גם ל-else. על זה עונה הפוסט, מלווה בהסברים ודוגמאות. מעניין מאוד.
535 דרכים לרענן את העמוד עם JS. יש דרכים פשוטות כמו: self.location = location
, אוwindow['location'].replace(window.location.href)
. אבל חמש מאוות שלושים וחמש, זה מדהים!
איך לפשט את השימוש ב-event handlers ע”י שימוש במידע שמגיע מה-target וע”י שימוש ב-event bubbling.
הגישה הטהרנית של כתיבת JS פונקציונלי מוגשת כאן עם פשרות, כמו שכתוב בכותרת, Functional-ish JavaScript. הוא מציע כמה הצעות: להיות צפוי אם לא מצליחים להיות טהורים; להיות שמרן בשימוש ב-state; להעדיף promises, או async/await על פני callbacks, ועוד.
Lazy Load היא גישה חכמה להטענת תמונות – היא אומרת לדפדפן לטעון תמונה רק כשהגולש גולל אליה. הגישה הזאת משתמש ב-JavaScript, אבל לאחרונה ה-Lazy Load מתחיל להתאפשר במאפיין של תגית ה-img. הפוסט בסמשינג מגזין מראה איך אפשר להשתמש בו אפילו לפני שהוא נתמך בכל הדפדפנים.
השוואה בין סימן ההשוואה “==” לסימן “===”, עם אפשרות להתנסות עצמית.
JavaScript התפתח מאוד בשנים האחרונות, ולאחרונה יש תנועה של תזוזה מ-jQuery בחזרה לווניליות שלו. הפרויקט הזה בגיטהאב עובר על פקודות jQuery ומראה איך לכתוב כל אחת מהן ב-Vanilla JS.
הפוסט הזה בוחן אם אנחנו יודעים מה יהיה ערכו של this בכל מיני מצבים. למשל מסביר למה בפונקציות חץ this הוא undefined, ומה קורא לה במאפייני מחלקה. קצר ומעניין.
פוסט של דור צוברי שמראה איך אפשר בקלות ליצור פס התקדמות גלילה בראש האתר. זה הפס הצבעוני הזה שמתארך ככל שמתקדמים בקריאת הפוסט. קוד קצר וקולע.

היי לאה,
תודה רבה על שיתוף המאמר 🙂
הי דור,
בכיף 🙂