הלב עם החיילים והחטופים, ובד בבד שומרים על שגרה כי אנחנו עורף חזק
מונחים והגדות ב-web3.0 באנגלית פשוטה – מאמר זה מסביר מונחים נפוצים הקשורים ל-Web 3.0, כולל מטבעות קריפטוגרפיים, אסימונים, חוזים חכמים, כרייה, Solidity, Ethereum Virtual Machine, Solana, ICOs, עמלות גז, ארנקי קריפטו, Etherscan, DApps, NFTs וקונצנזוס.
השוואת Rust לשפות אחרות – זוהי היכרות עם שפת התכנות Rust המיועדת למפתחים שכבר יודעים שפות אחרות. התחביר של Rust הוא שילוב של שפות קיימות, ויש לו אלמנטים ספציפיים משלו.
משחקי תכנות – מאמר זה דן בשישה משחקי קידוד שיכולים לעזור לאנשים ללמוד מושגי תכנות תוך כדי משחק. Code Combat הוא RPG מימי הביניים המיועד למתחילים ולילדים, בעוד Ruby Warrior הוא משחק מבוסס טקסט דו מימדי המשתמש ברובי ומיועד למתכנתים בשלב הביניים ומתכנתים מומחים. CodinGame הוא מאגר פאזלים המתמקד באלגוריתמים ופתרון בעיות באמצעות קוד, בעוד CodeGym הוא קורס שמשתמש באתגרים ופרויקטים מונעי סיפור ב-IntelliJ כדי ללמד Java. CheckiO הוא אוסף של אתגרי קידוד למתכנתים מתחילים הלומדים Python או JavaScript, ו- Elevator Saga מאתגר מתכנתי JavaScript משלב הביניים עד מתקדמים ליצור מערכות מעליות שיכולות לנסוע לקומות שונות ולאסוף ולהוריד אנשים.
טקטיקות דיבאגינג של אדי אוסמאני – איתור באגים הוא תהליך של איתור ותיקון בעיות בתוכנה. כדי לבצע ניפוי באגים ביעילות, מפתחים צריכים לקבל שההנחות שלהם לגבי אופן פעולת המערכת עשויות להיות לא נכונות, ולנסות טקטיקות שונות כדי למצוא ולתקן את הבאגים במהירות האפשרית. כמה טכניקות איתור באגים נפוצות כוללות הפסקה כדי לנקות את הראש, הסבר למישהו אחר את הבעיה (אפילו חפץ דומם כמו ברווז גומי), קריאה יסודית של הודעות שגיאה ותיעוד, הפעלת אותו קוד שוב, בדיקת העמוד הראשון של תוצאות החיפוש. או שאלות ב-StackOverflow, ושימוש ברישום ומעקבי מחסנית. שאלת עצמך שאלות מפתח לגבי המטרה, הפונקציונליות והבעיות של הקוד יכולה גם להוביל להבנה טובה יותר של הבאגים והפתרונות שלהם.
אפליה על רקע גיל – המעוז האחרון של אפליות – המחבר דן בגילאיזם, שלדעתו הוא “הדעה הקדומה האחרונה המקובלת” בחברה. הוא מספר על חוויותיו כשהוא מכונה “זקן” וחווית טרופי גילים ברשתות החברתיות. הוא גם מצביע על ההתפשטות העדינה של גיליזם בפרסום, עיצוב UX/UI וגיוס לעבודה, ומדגיש את תת הייצוג של מבוגרים במחקר ועיצוב טכנולוגיה דיגיטלית. המחבר טוען לשילובם של מבוגרים בתהליך העיצוב והמחקר של הטכנולוגיה הדיגיטלית ומדגיש את החשיבות של הערכת הידע המצטבר של הדור המבוגר. הוא מסכם בבקשת פתרונות למאבק בגילאיזם.
גרפיטי בגיט – המונח החדש gitfity מתאר גרפיטי מעוצב בקפידה בלוח השנה של היסטוריית ה-commit-ים ב-github.
נתיבי קריירה טובים יותר – הניוזלטר של מגזין Smashing כולל נושאים מעניינים שונים כגון קונספט חדש של העובד בצורת V תוך שימת דגש על החשיבות של ידע מעמיק בתחום אחד והבנה רחבה של תחומים קשורים. במאמר אחר חולקים טיפים לפגישות פרודוקטיביות יותר. פוסט אחר מספר על אתגרים שאיתם מתמודדים מנהלי מוצר, כגון התמודדות עם דעות מנהיגותיות משבשות ומעקב אחר סימני חיים של אינטרנט. בפוסט נוסף ניתנות תובנות וטיפים על שכירת מעצב UX וביצוע ביקורות עיצוביות אפקטיביות.
הדרכת לקוחות חדשים – המאמר מסביר ש-onboarding הוא תהליך מתמשך של הנחיית לקוחות לקראת הצלחה עם המוצר, ומציג את ה-C.A.R.E. מסגרת לעיצוב מחזור החיים של הלקוח. הוא מספק טיפים וקווים מנחים ליצירת חווית הצטרפות מגובשת המותאמת להתנהגות ולמטרות של כל לקוח, כולל הפעלת הודעות מכירות גבוהות בזמן הנכון ויצירת סיורי מוצרים. המאמר גם מזהיר מפני טעויות נפוצות ב-onboarding ומדגיש את החשיבות של שיפור ופיתוח מתמיד של התהליך.
בהכנת התקצירים נעזרתי ב-sumitup.app, ב-fredo bot, ובגוגל טרנסלייט

וואו מעורר השראה שאת מתחזקת את הבלוג כל כך הרבה שנים, נתקלתי בו ממש במקרה בחיפוש בגוגל, ופשוט עברתי על כללל הבלוגים שלך! מדהים מדהים, לעוד שנים רבות אמן
וואו, תודה רבה על התגובה המפרגנת! שימחת אותי. ואמן! תבורך