טבת

מרווין, לֵך ברווז, משחק התנגשות כדורים, ועוד קישורי אינטרנט

מדברים הרבה ברחבי הרשת על כמה שאתרים עוקבים אחרינו, והגישה שלי הוא דואלית: מצד אחד אני מאמינה ומבינה שזה מה שעושים וזה מרגיז אותי כמו את כולם, ומצד שני אני לא אוהבת שמגזימים בדיבורים על זה, מפני שזה תמיד מזכיר לי את מרווין הפרנואיד מהסרט רד (סרטון יוטיוב של 3 דקות שמראה את מרווין במיטבו. ג’ון מלקוביץ’ הוא מרווין). לכן בדרך כלל אף פוסט או מאמר שמדבר על הנושא הזה לא נכנס לבלוג שלי (חוץ מפעם או פעמיים לפני כמה שנים, אבל זה מפני שהדברים שם היו משעשעים). וגם הפעם אני חורגת ממנהגי, מאותה סיבה: פיירפוקס עמדו על התופעה שפרסומות שאנחנו רואים באינטרנט בדרך כלל מותאמות לנו, לפי היסטוריות הגלישה שלנו. לכן הם הקימו אתר שמאפשר בלחיצת כפתור לפתוח 100 טאבים של אתרים בנושאים שלא קשורים אליכם בשום אופן, וכך “לעבוד” על האתרים העוקבים. זה קונספט כה משעשע שהחלטתי כן לקשר אליו פה. מה שעוד משעשע זה שמתברר שדפדפן פיירפוקס עצמו לא מאפשר לאתר הזה לפתוח יותר מ-20 טאבים, ולכן האתר ממליץ לגולשי פיירפוקס לגלוש עם האתר הזה בדפדפנים אחרים. אין גבול לאירוניה 🙂 .

אבל ככל שעובר הזמן, אני מבינה שאני די מרווין, ואני משתדלת לקבל את עצמי כמו שאני ולזרום עם זה. במסגרת היותי מרווין, עברתי לאחרונה להשתמש במנוע החיפוש של DuckDuckGo, בעיקר מטעמי פרטיות. האמת היא שהכרתי את מנוע החיפוש הזה כבר מזמן, אבל פעם הוא לא היה כזה מוצלח בעברית ולכן נטשתי אותו. אבל אחרי שהקשבתי לפרק עם מנכ”ל DuckDuckGo בפודקאסט של Farnam Street החלטתי לתת להם הזדמנות שנייה, והם הוכיחו את עצמו ונשארתי איתם. אמנם פה ושם קורה שאני לא מוצאת שם את התוצאות המקוות ולכן אני מחפשת בגוגל, אבל זה בטל בשישים. ואכן DuckDuckGo הוא מנוע חיפוש מהמומלצים אחרי גוגל בפוסט הזה שֵמונה 21 מנועי חיפוש אלטרנטיביים לגוגל, כשהסיבה העיקרית למעבר היא עניין הפרטיות. מצוינים שם גם מנוע החיפוש Ask (שהוא Ask Jeeves לשעבר. לבושתי, לא ידעתי מי זה Jeeves עד שרחל ארליך המליצה לי על הספר טוב ויפה ג’יבס); מנועי חיפוש ייעודיים לתחומים מסוימים: מדעים, פורומים; יש מנוע חיפוש שמנסה לפתור את הבעיה האקולוגית שנובעת מחיפושים רבים ונוטעת עצים כל כ-45 חיפושים. בקיצור, מגוון רחב של מנועי חיפוש מעניינים.

קישורי עבודה מרחוק: איש שמסכם שנה של עבודה מרחוק, ופוסט עם רעיונות להתגברות על אחת הבעיות שמתעוררת בעבודה מרחוק: ניתוק וחוסר בחברה.

לכתוב עבור אתרים אחרים זה כבוד גדול, ובשביל כבוד צריך לעבוד. רייצ’ל אנדרו מפרטת כאן את השלבים הנדרשים בהצעה כדי להתקבל. יש שם גם קישור לפרק בפודקאסט של קריס קויר שבו היא השתתפה והם העמיקו בנושא. הקשבתי לפרק והוא היה מעניין מאוד.

אוסף דואלים מעניינים בכל מיני נושאים. הדואלים נכנסים לאוסף באתר הזה גם מסיבות של תוכן וגם מסיבות של עיצוב. כל דואל אפשר לקבל את הקוד שלו. מה הקריטריונים? דואל מעוצב בהיררכיה פשוטה, משרת את הלקוח יותר מאשר את החברה, עקבי עיצובית עם המותג, האתר והאפליקציה, מהנה מפני שהוא מפתיע ומשמח, נגיש לאורך מכשירים ומסכים. תהנו!

ובנושא דומה: מדריך ניוזלטרים בכל נושא דיגיטלי. חפשו בתיבת החיפוש ותראו ישועות. ואם אין לכם רעיון מה לחפש, יש אפשרות להגריל 5 ניוזלטרים רנדומליים.

משחק חמוד (אך? וגם?) ממכר של התנגשות כדורים.

Scrollytelling – טכניקה של לספר סיפורים באינטרנט, תוך ניצול יתרונות הגלילה.

למה כדאי שלכל אחד יהיה אתר משלו. ובטח שבוודאי שזה עדיף על פני פרסום בפלטפורמות אחרות.

התמונה הוכנה על ידי rawpixel.com – www.freepik.com

כתבו תגובה

כתובת הדוא"ל שלכם לא תוצג.