טבת

מפה ומשם

אז חזרתי קצת לקרוא (הייתי חייבת, כדי לכתוב את פוסטי הניוזלטרים… אז הנה עוד ערך מוסף של הפוסטים הנ”ל). כמו הניוזלטרים, גם כאן אוסף הקישורים הוא מגוון. לפחות השתדלתי לרכז יחד קישורים בנושאים דומים. תהנו!

תכנות אינטרנט כללי

מאמר קריא מאד, עם תמונות (מתאים לעליסה בארץ הפלאות) על HTTP/2.

מאמר על החשיבות של רעשי רקע, כולל המלצות על אתרים ואפליקציות המספקים רעשים מותאמים למצב המנטלי הנדרש: הרגעות, ריכוז וכד’.

איש אחד מספר איך הוא מנסה להקל על מי שרוצה לתרום לפרוייקט שלו Pull Request להתמודד עם הדרישות (שהן, בין השאר: commit message לפי פורמט מסויים, בדיקות, וכד’).

Google Translate מצליח לתרגם בין שפות שלא הגדירו לו. למשל, אם הוא יודע לתרגם בין אנגלית לקוריאנית, ובין אנגלית ליפנית, אז הוא “לימד את עצמו” לתרגם בין קוריאנית ליפנית. במאמר הזה יש פירוט, פלוס שתי תגובות חשובות של אנשים מתחום השפה.

פוסט מעניין על החלקים בתצוגת הדפדפן שאפשר לסמוך עליהם, וכאלה שפחות. להאקרים האלה יש רעיונות מגניבים!

וורדפרס

9 יישומים מעניינים של ה-REST API של וורדפרס.

CSS

איך למרכז עם CSS – אתר שמייצר קוד, והמאמר של קריס קויר.

הסבר יסודי על התחביר של מאפייני CSS כפי שמוצגים ב-W3C וב-MDN (שתכלס, בגללם קשה לי לקרוא ולהבין מה בדיוק רוצים ממני, ולכן אני קוראת על מאפייני CSS במקומות אחרים בד”כ). התחביר, המבוסס על BNF, מכיל כל מיני סימנים מוזרים כמו #, &&, |, סוגריים משולשים וכד’. המאמר הזה מסביר מה בדיוק הכוונה של כל אחד מהם בצורה ברורה ופשוטה. שווה קריאה. ואולי אפילו שינון.

כמה עצות על דיבוג CSS. רובן מוכרות, אבל נחמד שיש מקום אחד שמרכז ומסביר אותן.

אלכסונים ב-CSS.

מאמר מדליק של קריס קויר על שיטות לולידציה של טופס עם html ו-CSS.

מאמר קצר ומעניין על נגישות – למה היא נוחה להרבה אנשים ולא רק למוגבלים.

JavaScript

לא יצא לי לחוות את זה, אבל מתברר שב-JavaScript, כשקוראים לפונקציה מתוך לולאה, ושולחים אליה ערך שמשתנה בכל איטרציה של הלולאה, תמיד נשלח אליה הערך האחרון. אז דייב בוש כותב על זה מאמר יפה שמסביר למה זה קורה ואיך אפשר להתמודד עם זה.

כללי שלא קשור לתכנות אפילו

שיחת טד על כלום. שווה ביותר (ורק 4.10 דקות)

 

כתבו תגובה

כתובת הדוא"ל שלכם לא תוצג.