מרחשוון

מסע בקלאסים, בלוק עמודות, ועוד קישורי עריכת אתר מלא

מסע בקלאסים layout ב-6.1 – וורדפרס 6.1 הציגה שינויים חשובים בנוגע למערכת הפריסה שלה: ריכוז הגדרות פריסה, שמות מחלקות סמנטיות והפחתת כפילויות קוד. הפוסט הזה מספק סקירה כללית על איך מערכת הפריסה עובדת ומסביר למפתחים איך לפנות אליה באמצעות CSS. בין היתר, תמצאו הסברים על מחלקות שמסייעות בתכנון פריסות גמישות, רווחים בין בלוקים, ויישור תוכן, עם דגש על הימנעות מקלאסים מיותרים כמו wp-container-*.

איך להשתמש ב-theme.json כדי להאיץ ביצועים בתבנית – ב-2022, וורדפרס הציגה את הקובץ theme.json ככלי שמפשט את העבודה למפתחים ומסייע בשיפור ביצועי התבניות. הפוסט הזה מפרט איך להשתמש בקובץ הזה ואילו כלים ויכולות הוא מציע. המטרה היא להימנע משימוש ב-CSS מותאם אישית ככל האפשר, ולהשתמש בפקודה wp_enqueue_block_style() כדי להאיץ את תהליך הפיתוח.

תשתית ליצירת תוסף בלוקים -אם אתם מפתחים תוספים, יש כאן סקירה של ארבעה כלים שיכולים להקל עליכם בתהליך. המאמר בודק את WP-CLI Scaffold Plugin Command, hlashbrooke/WordPress-Plugin-Template, DevinVinson/WordPress-Plugin-Boilerplate ו-Plugin Machine. כל אחת מהאפשרויות מתאימה לצרכים שונים. המחבר מסכם שהאופציה הטובה ביותר תלויה בצרכי המשתמש וברמת הניסיון, וממליץ על Plugin Machine למי שזקוק לפתרון מקיף יותר ועל DevinVinson/WordPress-Plugin-Boilerplate למתחילים.

עיצוב עם בלוק העמודות – בלוק העמודות הוא כלי שמאפשר ליצור פריסות מגוונות. הפוסט מציע דוגמאות קוד שמראות איך להשתמש בו, כולל יצירת תבניות עם סרגל צד דביק. הוא נותן גם דגש חשוב למצב מובייל.

מדריך לשימוש ביכולות המתקדמות של בלוק ה-Query Loop בגרסה 6.1 – ב-6.1 וורדפרס מציעה שדרוג משמעותי ל-Query Loop עם אפשרות להוסיף מסנני PHP לסינון שאילתות על סמך פרמטר שאילתה מותאם אישית. הפוסט הוא מדריך שלב אחרי שלב שמסביר איך להשתמש ב-PHP כדי ליצור בלוק של ביקורות ספרים עם דירוג כוכבים. אפשר כמובן להרחיב שיטה זו ליצירת כל סוג של שאילתה עם פקדים מותאמים אישית.

קובצי טמפלייט בתוספים – מאמר זה דן בשימוש בקובצי תבניות (Template Files) בתוספים של וורדפרס וכיצד לאפשר לתבניות לעקוף אותם בקלות. הוא מסביר את ההבדלים בין תבניות פלאגין וקבצי תבניות הנטענים על ידי תוסף. המאמר מספק דוגמאות איך ליישם היררכיית תבניות בתוסף, וכיצד לוודא שהתבניות שאנחנו מפתחים לא יפלו בין הסדקים ויישארו עדכניות.

סיכום שנת 2022 בתחום הבלוקים למפתחים – הפוסט וסק בהתקדמות בעורך הבלוקים בוורדפרס במהלך 2022 ומספק רשימה של משאבים למפתחים כולל קורסים, הדרכות, סרטונים והרצאות, וגם את הבלוג Make WordPress Core.

סרטון שעוקב אחרי השינויים שקרו בעורך הבלוקים בין וורדפרס בגרסה 5.9 לגרסה 6.2.

איך להוסיף meta boxes ושדות מותאמים אישית לפוסטים בגוטנברג – מאמר זה הוא חלק מסדרה על פיתוח בלוקים של גוטנברג בוורדפרס. הוא מכסה נושאים מתקדמים על שדות מותאמים אישית ותיבות מטא בפיתוח בלוקים של גוטנברג, ומדריך אותנו שלב אחרי שלב איך ליצור סרגלי צד מותאמים אישית לניהול מטא נתונים של פוסטים. הוא מסביר איך לבנות את הרכיב באמצעות רכיבי גוטנברג מובנים, ואיך לחבר אותו עם רכיבי withSelect ו-withDispatch מסדר גבוה יותר
המאמר מספק גם קישורים למשאבים נוספים ללמידה נוספת.

תבניות קלסיות לעומת תבניות בלוקים – הפוסט הזה דן בהבדלים העיקריים בין תבניות קלאסיות לבין תבניות בלוקים בוורדפרס. תבניות קלאסיות משתמשות בתבניות מבוססות PHP בעוד תבניות בלוקים משתמשות בקובצי HTML עם סימון בלוק. תבניות בלוקים מציעות יותר יכולות עריכה וגמישות. תבניות קלאסיות הן מסורתיות יותר ויכולות להיטען במהירות אם הן מותאמות למהירות. תבניות בלוקים, לעומת זאת, עשויות להיות מהירות יותר מכיוון שהן דורשות פחות תוספים של צד שלישי.

עיצוב בלוק (style block) מותאמים אישית בתבנית -וורדפרס הציגה את Block Styles API בגרסה 5.3 כדי לאפשר למפתחי תבניות ליצור התאמות אישיות של בלוק שאינן אפשריות באמצעות כלי עיצוב מובנים. כלל האצבע הוא שיש להשתמש ב-Block Styles כאשר מוצו אפשרויות אחרות, ונאלצים להסתמך על CSS מותאם אישית. ג’סטין טדלוק כתב מדריך שמוביל אותנו בכל תהליך יצירת Block Style, כולל כמה Block Styles בבלוק אחד, וכולל איך להסיר אותו.

a modern WordPress layout theme. It includes code snippets and visual elements representing WordPress blocks and performance optimization
נוצר באמצעות chatGPT, אחרי שהכנסתי לו את התוכן של הפוסט

כתבו תגובה

כתובת הדוא"ל שלכם לא תוצג.