מרחשוון

מחשבון chmod, מילון אנלוגיות, מה יכול היה להציל את הפדיחה בטקס האוסקר, ועוד ענייני תכנות

תכנות

שמישות ו-UI

  • איך טיפוגרפיה היתה יכולה להועיל בטקס האוסקרים – זוכרים את הפדיחה של האוסקר של 2017 על הסרט הטוב ביותר? אז המאמר הזה נותן עוד רעיון איך אפשר להימנע מטעות כזאת בעתיד – הוא מנתח מה בטקסט לא היה מוצלח על הכרטיס שוורן ביטי ופיי דאנאווי קיבלו, הן מבחינת מיקומי המילים והן מבחינת גדלי הגופן, ומציע כמובן הצעה אלטרנטיבית מבחינה טיפוגרפית.
  • היזהרו באימוג’יכם! איך שימוש באימוגי’ם עשוי להטעות את המקבל ולהוות עילה לתביעה!
  • טיפים קטנים של UI – אוסף של דברים קטנים שיכולים להועיל לכל אתר. למשל שכדאי להוסיף צל קטן לטקסט לבן כדי להבליט אותו; או שיישור טקסט עוזר לו להיות קריא יותר; או שכדאי להחליף את הבולטים באיקון גנרי כמו חץ או וי כדי להוסיף עניין לרשימה, ועוד המון דברים כאלה. ויש קודפן לדוגמאות האלה.
  • ויטאלי פרידמן מ-Smashing פצח בסדרת פוסטים על design patterns ב-UI. הראשון הוא ניתוח יסודי ומעמיק של עיצוב אקורדיון. בפוסט הוא עובר על כל אלמנט ומציב סימני שאלה, ותשובות מפורטות, על כל שימוש של איקון, של כל החלטה על כיוון. לא משאיר אבן שלא נהפכה. לכאורה קשה יהיה לקרוא עד הסוף, אבל מי שיגיע לסוף זה ישתלם לו – יש שם רשימת צ’ק ליסט מסודרת של כל מה שצריך לחשוב עליו כשיוצרים אקורדיון. הוא נכנס לאותה רמת פירוט גם בשני הפוסטים הנוספים (עד כה, ועוד היד נטויה) – עיצוב Date Picker ועיצוב סליידר (לא של תמונות, אלא כזה שמזיזים כדי להגדיל או להקטין כמות/עוצמה)
  • מעצב אחד שם לב שיש שאלות שחוזרות על עצמן בראיונות והחליט לאגד את החביבות עליו ולענות עליהן בצורה מסודרת ומעמיקה. זה משרת שתי מטרות: 1. הוא מקשר לשאלות/תשובות האלה מתוך המכתב המלווה שהוא שולח עם קורות החיים שלו, 2. הצורך לכתוב ולשתף את התשובות שלו עזר לו לחשוב עליהן יותר לעומק, כך שבראיונות הוא מצליח להציג את עמדתו בבטחון גדול יותר. מטרתו בפוסט הזה הוא לעורר השראה אצל אחרים.
התמונה מאתר Pexels

כתבו תגובה

כתובת הדוא"ל שלכם לא תוצג.