ב-Quora הופיעה שאלה – איך זה ש-OpenId לא תפס. יש שם 46 תשובות, אבל מטבע הדברים, מאחר שיש שם דירוג לתשובות, קראתי רק את התשובה שדורגה ראשונה (היא קיבלה 456 הצבעות, לעומת התשובה הבאה אחריה, שיש לה 56 הצבעות), והיא מצאה חן בעיני.
ההסבר הקצר, לשיטתו של העונה, הוא ש-OpenID הוא ה”פתרון” הגרוע ביותר שהוא אי פעם ראה, לבעיה שלרוב האנשים אין. לטענתו, לרוב המשתמשים יש מספר אפשרויות להתמודד עם הבעיה של לוגאין ורישום למספר אתרים, ובהן: להשתמש באותו שם משתמש וסיסמה בכל האתרים; להשתמש באפשרות של הדפדפן לזכור שמות משתמש וסיסמאות (מאופשרת כברירת מחדל); לא לעשות לוגאין בכלל לאתר, ועוד (תקראו שם).
בהסבר הארוך יותר, הוא מפרט איך התהליך נראה בעיניו של משתמש שאיננו מקצועי. והוא שואל שאלה מאד יפה בעיני: “יתכן שבתור מנהל האתר, אתה לא רוצה שאנשים יעזבו את אתרך בגלל קושי בהרשמה/לוגאין, ולכן יש לך מוטיבציה לקדם OpenID. אז – לא – הפתרון לזה הוא לא להטמיע או לתמוך במערכת חדשה מסורבלת שונה (איך בכלל אפשר להגיע למסקנה כזאת? אנשים מתקשים במערכת הלוגאין שלך, אז הפתרון הוא להתקין מערכת יותר מוזרה??), אלא לתכנן את האתר שלך כך שלא יהיה צורך לעשות לוגאין ע”מ להשתמש בה.
אם קו המחשבה הזה מוצא חן בעיניכם, אני ממליצה לכם לקרוא את תשובתו במלואה…
זמן קצר אח”כ, הופיע פוסט בבלוגו של ג’ף אטווד שכותרתו רשיון הנהיגה שלך באינטרנט. לא ברור לי אם העיתוי הסמוך לשאלה ההיא מ-Quora הוא מכוון או לא…. מכל מקום, ג’ף דווקא נותן מטאפורה די יפה – כשם שבעולם האמיתי אתה לא זקוק לאמצעי זיהוי שונים עבור כל מקום שמבקש לדעת מי אתה, אלא משתמש ברשיון נהיגה (בארה”ב), כך כדאי לנהוג גם באינטרנט. וכשם שבעולם האמיתי (בארה”ב) רשיון נהיגה הוא אמצעי זיהוי חזק, כלומר קשה מאד לזיוף, כך צריך להיות גם הזיהוי באינטרנט, ולא כפי שהסטטוס קוו הוא כעת – חזרה על אותו שם משתמש וסיסמה (ויש להניח שסיסמה קלה…) בכל רחבי הרשת.
ומעניין לעניין באותו עניין – מה קורה כששוכחים סיסמה באחד האתרים? התהליך של שחזור סיסמה הוא לא מיידי, ומעכב את המשך העבודה. על התהליך הזה ואיך OpenID יכול לסייע בו, כותב יונתן דוהיג, יועץ שמישות ב-Objective Digital. ויש לו גם פוסט המשך על איך אנשים זוכרים סיסמאות