ההבדל בין var ל-let – המאמר מסביר את ההבדלים בין מילות המפתח ‘var’ ו-‘let’ ב-JavaScript. הוא מתאר כיצד var
הוא ב-scope ברמת הפונקציה, בעוד let
הוא ב-scope ברמת הבלוק. המחבר ממשיך ומסביר כיצד ניתן להשתמש ב-‘let’ כדי למנוע בעיות scope כמו hoisting והצהרה מחדש של משתנה, בעוד ש-‘var’ יכול להוביל להתנהגות בלתי צפויה. המאמר מסתיים בהמלצה על השימוש ב-‘let’ ו-‘const’ על ‘var’ בפיתוח JavaScript בימינו.
לבנות את אותה האפליקציה בחמש דרכים שונות – המחבר בנה את אותה האפליקציה עם ספריות או פריימוורקים שונים: jQuery, React, Angular, Vue ו-Svelt. המסקנה שלו היא ש-Svelte היה אומנם מהנה אבל היו יותר מדי שיהוקים מכדי שירצה להשתמש בו לעתים קרובות יותר. React אני חושב שזכתה לטלטלה לא הוגנת מהפרויקט שבניתי, אני עדיין חושב שAngular הוא הכי נקי, Vue לדעתי היה הכי כיף, ו-jQuery כנראה היה הטוב ביותר, מה שהפתיע אותי מאוד. אם הוא היה צריך לבחור פריימורק לפרויקטים עתידיים, זה בהחלט יהיה תלוי בפרויקט, אבל הוא יכול לראות את עצמו משתמש בכולם שוב, אפילו עם הקשיים שהיו לו עם Svelte.
איך ליצור אוביקט מתוך מערך – קריס פרדיננדי מראה כמה דרכים ליצירת אוביקט מתוך מערך – כולל באמצעות לולאות ובאמצעות פונקציית reduce()
.
ביטויי פונקציות או הצהרת פונקציות? – ביטויי פונקציה (Function expressions) והצהרות פונקציות (function declarations) הן שתי דרכים להגדיר פונקציה ב-JavaScript. הצהרות פונקציות נפוצות יותר, והן מאפשרות לקרוא לפונקציה לפני שהיא מוצהרת. ביטויי פונקציה, לעומת זאת, אינם hoisted, כך שאינך יכול לקרוא לפונקציה לפני שהבעת אותה. הדבר החשוב יותר הוא לבחור סגנון אחד של פונקציות כתיבה ולהיצמד אליו לאורך הסקריפט.
21 מאגרי גיטהאב ללימוד JS – המאגרים מכסים מגוון רחב של נושאים, כולל אלגוריתמים, מבני נתונים, style guides, קטעי קוד, cheat sheets, ספרים, פרויקטים, שאלות ראיון ובדיקות.
חמש דרכים לאחד מערכים וההבדלים ביניהם – חמש הדרכים הן: שימוש באופרטור ה-spread
, פונקציית ה-concat()
, פונקציית ה-push()
, פונקציית ה-reduce()
, and ופונקציית ה-Object.assign()
. הפוסט מסכם מי הן המתודות האופטימליות, אילו מתודות מתאימות לאילו מקרים, והכול מלווה בדוגמאות קוד מפורטות.
המרת טיפוסים ב-JS – קריס פרדיננדי מסביר מהי המרה מרומזת, ואיזו המרה מתרחשת כשמנסים לאחד ערכים מטיפוסים שונים.
קלאסים ב-ES6 – המאמר מתחיל באנטומיה של מחלקה-קלאס – קונסטרקטורים, מאפיינים, מתודות, get-רים ו-set-רים – ממשיך ליצירת אוביקט ממחלקה, הלאה לירושה, ומסיים בהשוואה לדרכים שקדמו ליצירת קלאסים – פונקציות קונסטרקטור ו-prototype-ים.
ניהול מאפייני data ב-JS בעזרת מאפיין ה-dataset.
הדרך המועדפת על קריס להעביר ארגומנטים לפונקציות – שילוב של אוביקט של ארגומנטים ופרמטרי ברירת מחדל.
בפוסט הזה נעזרתי בכמה כלי AI: ב-ChatGPT, בברתה, ובבארד. וקצת בגוגל טרנזלייט
