ללמד עם chatGPT – המאמר מציג דרכים שונות שבהן מורים משתמשים בכלים מבוססי בינה מלאכותית, כמו ChatGPT, כדי לשפר את הלמידה. למשל, תרגול שיחות מורכבות בעזרת משחקי תפקידים, יצירת חידונים ומבחנים מהחומר הנלמד, עזרה לתלמידים שלא דוברים אנגלית שוטפת, ולימוד חשיבה ביקורתית. יש גם דוגמאות להנחיות שמיועדות לעזור למורים להתחיל לעבוד עם ChatGPT – כמו לבנות מערכי שיעור, לנסח הסברים ודוגמאות ברורות, לשאול שאלות, ולהשתמש בכלי בתור מורה פרטי.
איך לנצל את המוזרות של AI – המאמר מדבר על איך נכון להתייחס לבינה מלאכותית – לא ככלי רגיל כמו גוגל או תיקון אוטומטי, אלא כמשהו קצת מוזר, שונה, ומלא בפוטנציאל לא צפוי. מוליק טוען שככל שננסה לדחוף את ה-AI לתוך תבניות מוכרות, ככה נפספס את הייחודיות שלו. במקום להשתמש בו רק כדי ללטש ניסוח או לחפש מילים נרדפות, אפשר לבקש ממנו לשכתב פסקאות בסגנון של שיר, פרסומת, או אפילו מם אינטרנטי. הוא מביא גם דוגמאות משוגעות כמו ליצור אנלוגיות היסטוריות מהמאה ה-14 כדי להסביר רעיון עכשווי – וזה פשוט מעולה.
אני ממש ממליצה לקרוא את המאמר – יש בו דוגמאות מגניבות ורעיונות יצירתיים לשימוש ב-AI. גם אם לא תמיד זה פרקטי ביום-יום, שווה לזכור שאם נסתכל על הכלי הזה בצורה קצת שונה, נוכל להוציא ממנו דברים שלא דמיינו בכלל.
הכלי באתר Generative Image Dynamics מאפשר להפוך תמונה סטטית לסרטון דינמי בלולאה חלקה, המדמה תנועה טבעית כמו רשרוש עלים או ניעור וילון ברוח. הוא פותח על ידי חוקרים מ-Google Research וזכה בפרס המאמר הטוב ביותר בכנס CVPR 2024.
איך זה עובד? המערכת לומדת ממסלולי תנועה שנאספו מסרטונים אמיתיים של תופעות טבעיות מחזוריות. באמצעות מודל דיפוזיה, היא יוצרת “מרקם תנועה” – ייצוג תלת-ממדי של תנועה בתדרים שונים. זה מאפשר לה להחיות תמונה בודדת כך שתיראה כאילו היא נעה באופן טבעי, או לאפשר אינטראקציה עם אובייקטים בתמונה, כמו משיכת ענף ותגובה של שאר התמונה בהתאם.
למה זה מעניין? מעבר לאפקט המרשים, הכלי מדגים כיצד בינה מלאכותית יכולה להבין ולהחיל דינמיקה פיזיקלית על תמונות סטטיות. זה פותח אפשרויות חדשות באנימציה, מציאות מדומה, ואפילו בהמחשה חינוכית.
אם אתם סקרנים לראות תמונה “מתעוררת לחיים”, ממליצה מאוד לבדוק את הדמו באתר.
איך האתר מדורג מבחינת AI– כלי שבודק כמה אתר מוכן לגילוי וסריקה של כלי בינה מלאכותית בעתיד.
כלי שמחלק טקסט לסגמנטים ש-chatGPT יכול לעכל
סיכת rewind – מיכל בריל, קולגה שלי במו”פ של אורט, הרצתה לתלמידים על טכנולוגיה לבישה, כשהמסקנה היא שכמו שהטלפון הפך מכלי לתקשורת למרכז החיים – ככה גם טכנולוגיה לבישה יכולה להפוך מגימיק למשהו שנמצא עלינו כל הזמן, ועוזר לנו להבין, לחוות, ולהתחבר.
11 תוספים שמשפרים את chatGPT – תוספי ChatGPT הם דרך מצוינת למצות את המירב מה-AI של OpenAI. בכתבה הזו נאספו 11 תוספים מומלצים לשנת 2023 – כל אחד מהם פותח דלת לעולם אחר: PromptPerfect לשיפור פקודות, AI Prompt Genius ליצירת תוכן ידידותי ל-SEO, Argil AI לפתרונות מותאמים אישית, SureTriggers לאוטומציה, Link Reader לשליפת מידע, Kayak לתכנון נסיעות, InstaCart לקניות, Wolfram לחישובים ונתונים מדעיים, OpenTable להזמנת מסעדות, ו-CodeWiz למי שכותב קוד. העתיד של התוספים האלה רק הולך ונהיה מעניין יותר – עם עוד אפשרויות ויותר התאמה אישית.
AI שמייצר פטרנים לרקעים – מכניסים פרומפט ומקבלים פטרן מתאים.
10 השוואות שרשור טוויטר (X) של שלוש מכונות ייצור המונות: דאלי, מידג’רני, ואדובי. השרשור פורסם באוקטובר 2023. מאז לא יצא לי כמעט לפרסם – המציאות הכתיבה סדרי עדיפויות אחרים
כלי AI שמייצר טקסטים אלטרנטיביים לתמונות – במקום שאנחנחו נכתוב תיאור תמונה וה-AI ייצר אותה, אנחנו מעלים תמונה, וה-AI מתאר אותה 🙂 פוסט שמסביר ומדגים את הקונספט. EveryAlt הוא כלי חדש המופעל על ידי בינה מלאכותית שיכול ליצור במדויק טקסט חלופי לתמונות באתרי אינטרנט, ומאפשר לאנשים עם מוגבלויות לגשת אליהם. הטכנולוגיה השתפרה משמעותית בתשעת החודשים האחרונים, וכעת היא משיגה דיוק כמעט מושלם. זה אפילו יכול לזהות אלמנטים של תמונה שבני אדם לא מכירים, כמו כשות בבישול בירה או בניין הקפיטול של מדינת קולורדו. EveryAlt תורמת גם 10% מהכנסותיה להלן קלר אינטרנשיונל כדי לקדם את משימתם של Saving Sight.
