תבניות אפלות – מה לעשות במקום
בפוסט הזה דיברנו על למה חברות משתמשות בתבניות אפלות (dark patterns), וכמה זה עולה להן. לאחרונה מצאתי דוגמאות עיצוב אפלות הן אתיקה לקויה. הפוסט מביא דוגמאות לתבניות אפלות (הוספה בהחבא של פריט לעגלת הקניות, רישום אוטומטי לדואלים שיווקיים, ועוד). התובנה מהפוסט היא שמעצבים טובים אינם כאלה שמביאים רווחים גדולים לחברה, אלא כאלה שאכפת להם מהמשתמשים. זאת הדרך להרוויח משתמשים וכסף, לא באמצעות תחמנות.
אפיון לדפדפן חדש בשם Refresh
זוג סטודנטים החליט, בעבודת תזה באוניברסיטה, לאפיין דפדפן חדש שמתמקד בניהול טאבים, שמירת דפים לקריאה מאוחרת יותר, ורגישות להקשר (לא יודעת מה זה. הם כתבו context sensitivity). יש שם פיצ’רים מגניבים כמו חלוקת טאבים לפי תחומים, צפייה בהיסטוריית הגלישה לפי ציר זמן, ועוד. לא יודעת מה ייצא מזה, אבל יש סרטון חמוד.
מה קורה מאחורי הקלעים כשגולשים לאתר
הסבר מעניין, עם תמונות, על כל שלבי הרינדור של דף ע”י הדפדפן. כולל מתי הכול נחסם עד שיושלם שלב כלשהו (בניית ה-CSSOM, הורדת קובץ JS). גם ב-A List Apart החליטו לכתוב על שלבי הרינדור, אבל בצורה יותר מעמיקה ולכן יצאה להם סדרה של כמה פוסטים (זו ההקדמה, וממנה יש קישורים לכל שאר הפרקים). לא קראתי הכל, אבל סומכת על A List Apart.
הלאה פופאפים
אתר שמוקדש לחסרונות של פופאפים (modal בעגה המקצועית) ומה אפשר לעשות במקומם, ואם בכל זאת חייבים אותם – איך למזער נזקים. האתר מעוצב בצורה מגניבה וגיקית, והוא גם רק עמוד אחד, אז שווה הצצה.
תענו כבר לדואל!
ב-Workplace של StackExchange, מישהו שאל מה לעשות במקרה שהוא שולח דואל שהוא צריך מענה עליו, אבל התגובה מבוששת להגיע. אחת התשובות היא תשובה מכוננת, וקיבלה הצבעות רבות יותר, בסדרי גודל, מהתשובות האחרות. כמובן, מתוקף היות תשובה טובה, הוא מחזיר את האחריות לשולח הדוא”ל, ומטיל עליו שתי אחריויות:
1. לכתוב דואל אופטימלי לתגובה
2. ליצור מעגל הסלמה לתגובה
בהמשך התשובה הוא מפרט איך לבצע את שתי המשימות האלה. מעולה!
יצאתי מדעתי, אשוב בקרוב
אני חברה בקבוצת מיקרו-קופי: כותבים UX בפייסבוק. מעלים לשם כל מיני מיקרו קופים טובים שפוגשים ברשת (וגם פחות טובים. וגם התייעצויות. אבל כרגע אני מתמקדת בראשון). לא מזמן העלו לשם את “יצרן הודעת מחוץ למשרד” של חברת KAYAK. זה פשוט אדיר: שואלים אותך שאלות – איזה חג אתה חוגג (חנוכה, חגהמולד, שום חג); תאריך החזרה לעבודה; המשקה האהוב עליך; הנישנוש האהוב עליך; מידת הזמינות שלך במהלך ההעדרות; ומקנחים בסליידר בחירה של מידת הרשמיות של ההודעה. מובן שהממשק מרווח, מאוייר ומזמין, ובסוף מקבלים הודעה מנוסחת ומהממת. באמת תעיפו מבט.

הודעת החופשה נהדרת. איך שכחתי את הפוסט הזה כשניסחתי הודעה לקונית לפני פסח? לא ברור.
ומכיון שאני אוהבת מאד מחוללים אוטומטיים, אני מחזירה לך במחולל המגזרי הזה:
http://woland.ph.biu.ac.il/?page_id=154
רחל, ממש מסקרן אותי איזו הודעה היתה יוצאת לך לו השתמשת במחולל!
אויש, הרגת אותי עם המחולל הזה. איזה הומור של דוסים. כמובן הם מנסים לעדן את הדוסיות עם הרצל וז’בוטינסקי אבל אנחנו רואים דרכם.
וקנו אותי לגמרי עם הכיתוב “האתר נבדק על דפדפן פיירפוקס בלבד”!
תודה רבה על תגובה כיפית 🙂