טוב, אז כזכור היינו באמצע הסדרה על מתקפת ה-CSS. אני מרגישה שה-CSS משתלט קצת יותר מדי על הבלוג שלי בעת הזאת. גם תגובתו של סרג’ – שהוא היה מעוניין לשמוע עוד על code behind – וגם העובדה שיש לי נושאים לעוד פוסטים, מובילה אותי לסיים בשלב זה את הדיבור על CSS, ולכן זה יהיה הפוסט האחרון בסדרה. לא שלא אעסוק יותר ב-CSS חלילה, אלא שהוא יחזור לתפוס את מקומו הראוי בין שאר הנושאים.
לפני שאני מפרטת את הפרק האחרון, אני רוצה לתת קרדיט ששכחתי בפרקים הקודמים: תודה רבה לרון ששולח לכיווני את כל הקישורים המעניינים שהוא מוצא בענייני תכנות בכלל ו-CSS בפרט. שלי ושלכם – שלו הוא.
אז מה יש לנו בפרק האחרון? שני חלקים. החלק הראשון הוא קישורים בענייני מבנה (layout), ובהקשר שלו יש לי שלושה קישורים.
הקישור הראשון הוא למאמר על שימוש ביחידות של em כדי להגמיש את מראה האתר. המאמר מדבר על Elastic Layout, שהוא היכולת של האתר להראות טוב גם כשהמשתמש מגדיל את גודל הפונט.
השני הוא קישור לסדרת מאמרים המדריכה כיצד לבנות אתר באופן כזה שניתן יהיה לבצע בו הרחבות. הסדרה מורכבת מ-4 מאמרים: הנחת התשתית; סלקטורי CSS ו-jQuery; הוספת Ajax; בדיקת הרחבות. ההרחבות שחשוב למחבר שניתן יהיה לבצע הן תרגום (הוא נתן דוגמה של תרגום מאנגלית לסינית); שינוי גודל טקסט; שינוי רזולוציה; צפיה ללא תמונות; צפיה ללא סטיילים וסקריפטים; בדיקת ניגודי צבעים (color contrast);שינוי מיתוג ולבסוף – עבודה בסלולרי. לא קראתי את הסדרה לעומק, אך מהתבוננות ברשימת ההרחבות הנ”ל נראה שנושאי השמישות והנגישות הן נר לרגלי המחבר, ובעיני זו כבר סיבה טובה להשקיע בסדרה הזו.
הקישור השלישי בהקשר של מבנה הוא גלריה של סוגי מבנה ברוחב של 750 פיקסלים, וה-CSS הדרוש בשבילם.
החלק השני הוא קישורים לטיפי CSS. מתברר שיש הרבה אנשים המנסים לאגד יחד רשימה מסכמת של הדברים החיוניים ביותר ב-CSS. למרבה ההפתעה (?) כל אחד מגיע לרשימה קצת שונה מבחינת הכמות והתוכן. לדעתי, בכל אחת מהרשימות ישנם דברים טובים, ולכן אני שומרת את כולן בדלישס שלי. תחת התגית css-tips.
מתוך שנים עשר הטיפים שכאן, אהבתי את העיצוב של הטופס (#3), את היישור האופקי (#9) ואת #12 (אם כי מעולם לא השתמשתי בזה).
בששת הטיפים שכאן, כולם מוצאים חן בעיני מאחר שהם מתייחסים לבעיות יומיומיות. האם הפתרונות שהוא נותן הם אידיאליים? לא נראה לי שיש כזה דבר. מה שטוב אצלו זה שהוא נותן הסברים על היתרונות, ואם ידוע לו על חסרונות אז הוא מונה גם אותם ומסביר מדוע בכל זאת הוא בחר בטכניקה מסויימת.
המאמר האחרון נותן 9 טיפים בנושא מאד מסויים: החלפת תמונות (Image replacement). מאחר שהנושא הוא מאד ספציפי, המחבר מאד מעמיק בו. הוא פותח בחלוקת הדפדפנים למצבים שונים הצגת תמונות וסטיילים: הצגת תמונות והצגת סטיילים דלוקה; הצגת תמונות כבויה והצגת סטיילים דלוקה; וכו’. הוא גם נותן דוגמאות מתי מתקיים כל מצב. לאחר פתיחה זו, הוא מציג 9 טכניקות להחלפת תמונות, ונותן לכל אחת ציון עובר או נכשל לכל מצב. ממש עבודה יסודית ומסודרת.