בדצמבר 2019 השתתפתי בסדנת הבלוגריות הטכנולוגיות של “באות“. את הסדנה מנהלות בהתנדבות איריס אלטמן, שיפ בן-אברהם, אופיר הרפז, ודפנה מרדכי. בהתחלה התלבטתי אם להשתתף – גם כי היה מדובר ביום שישי ועוד בחורף כששבת נכנסת מוקדם, וגם כי תכלס אני כבר כותבת בלוג, אז אולי הסדנה לא מיועדת לשכמותי. אופיר כתבה בקבוצה שאפשר להתייעץ איתה לפני ההרשמה, ונעניתי להצעתה. אופיר עודדה אותי לבוא – אמרה שזה בסדר שאצא מוקדם, וזה גם בסדר גמור שאני כבר בעלת ניסיון, הסדנה לא נועדה למתחילות בלבד. אחרי העידוד שלה יחד עם עידודה של משפחתי שלקחה על עצמה להשלים את ההכנות לשבת, הלכתי.
כבר לפני הסדנה נפתחה קבוצת ווצאפ ובה כל המשתתפות העלו רעיונות באשר למה כל אחת מהן תכתוב בסדנה – מאחר שהסדנה לא ארוכה, התבקשנו כבר לדעת מה נכתוב בה, ואפילו להגיע עם טיוטה ראשונית (מה שקוראים באנגלית shitty draft). אני חשבתי לנצל את ההזדמנות להתחיל לכתוב באנגלית, אבל רציתי גם חיים קלים ולכן תכננתי לתרגם את אחד הפוסטים מהבלוג הזה. בשלב הזה יצרה איתי קשר דפנה, ועודדה אותי לצאת מאזור הנוחות שלי ולכתוב פוסט חדש ולא מתורגם. וואו, זה באמת הצריך השקעה והתלבטתי איתה אם זה כדאי. היא הייתה סבלנית מאוד והתכתבנו לא מעט, כשהיא מציגה לי את הצדדים החיוביים ומשיבה לי על חששותיי. החלטתי שסדנת בלוגריות זה לא משהו שקורה כל יום, ושאם אני הולכת אז באמת כדאי להוציא מזה את המקסימום.
כך שעוד לפני שהגעתי לסדנה, כבר היו לי עידודים מהמארגנות, וגם תחילת טיוטה ראשונית בפלטפורמת מדיום, שהיא פלטפורמה נוחה לכתיבה באנגלית (אם כי יש עוד רבות, ואין לראות בזה משום המלצה דווקא עליה).
הסדנה הייתה ממוקדת מאוד – התחילה עם כמה הרצאות קצרות בענייני כתיבת בלוג, ואז התיישבנו לנו סביב שולחנות וכל אחת כתבה את הפוסט שלה. התקדמתי למדי בפוסט שלי אבל לא סיימתי אותו, ואחרי כמה שעות שבתי לביתי לקבל את השבת.
המשכתי את הפוסט גם אחרי הסדנה, ואז הגיע השלב הבא שבו קבוצת הבלוגריות הטכנולוגיות באה לידי ביטוי – מתן משובים הדדיים. אני אוהבת לתת משובים (המשובים שלי הם בד”כ תיקוני שגיאות תחביר והקלדה שקופצות לי בקלות מול העיניים) וגם שמחתי לקבל משובים על הפוסט שלי. גם כאן, אופיר ודפנה עזרו לי מאוד מעבר למשובים שלהן על התוכן. בהתחלה ביקשתי משובים מהקבוצה ואיכשהו זה התמסמס, ואז כבר התביישתי לבקש שוב, ואופיר עזרה לי לנסח הודעה עניינית ומועילה שבזכותה קיבלתי משובים מחברות קבוצה נוספות (אפשר לראות בתחתית הפוסט במדיום את שמות כל אלה שהעירו לי על הפוסט). דפנה הסבה את תשומת לבי לתמונה המלווה: מאחר שנושא הפוסט היה תוסף שהציג תוכן באופן רנדומלי, רחלי, קולגתי (לשעבר) הנאמנה, בחרה לי תמונה של קוביות. אבל דפנה אמרה שכדאי שהתמונה תעביר את המסר שזה פוסט תכנותי בכלל, ועל וורדפרס בפרט. חזרתי לרחלי בדחילו ורחימו כי לא היה לי נעים להטריח אותה, אבל רחלי לא עשתה עניין, וחיש קל מצאה פיתרון: על חלק מהפאות של הקוביות היא הדביקה את הסמליל של וורדפרס!
אחרי שהוא התפרסם קיבלתי עליו מחיאות כפיים רבות (מחיאות כפיים זה הלייק של מדיום) ולמעשה עד היום הוא הפוסט הכי מחוּא שלי.
הסדנה הייתה למעשה נקודת מפנה בחיי כבלוגרית: שנים רבות השתעשעתי במחשבה לכתוב גם באנגלית אבל לא ידעתי איך ומתי, והסדנה ענתה לי בדיוק על שתי השאלות האלה. והעובדה שדפנה עודדה אותי לצאת מאזור הנוחות שלי הקפיצה את ההחלטה הזו מדרגה נוספת – אילו רק תרגמתי פוסט או שניים, אני לא יודעת מתי היה מגיע הקטליזטור שיגרום לי לכתוב משהו מאפס. סדנת הבלוגריות, והליווי של המנהלות, אפשרה לי לראות שכל האופציות של כתיבה באנגלית פתוחות לפניי.
מאז כתבתי במדיום עוד פוסטים באנגלית, אחד חדש והשאר תרגומים מהבלוג הזה. בעמוד הזה אני מרכזת את כל כתיבותיי באנגלית (ליד כל פוסט כתבתי גם על פרסום בהפצות (פבליקיישן), והרחבתי על זה בהמשך):
- A Tale of Displaying Random ACFs in WordPress – זה הפוסט שכתבתי בסדנה. אחרי שפרסמתי אותו פנו אלי מההוצאה Notewrothy והציעו לי לפרסם אצלם. הוחמאתי מאוד ונעניתי להצעתם.
- The Absence of an ‘S’ Can Create a Big Mess – גם זה פוסט מקורי (לא מתורגם). מבחינת פבליקיישן, פניתי לכמה וכמה ואף אחד לא חזר אליי. ואחרי כמה זמן, כשהגשתי פוסטים אחרים ל-Codeburst והם התקבלו, נאמר לי שאני יכולה להגיש לשם גם פוסטים קודמים שלי. הגשתי את זה והוא התקבל.
בזמן שהוא לא היה בשום פבליקיישן, החלטתי להעלות אותו גם באתר אחר שגיליתי לאחרונה, dev.to. הפוסט The Absence of an ‘S’ Can Create a Big Mess. שם אין פבליקיישנים שיפיצו את הפוסטים, אבל הם מאפשרים לך לנסח ציוץ לפרסום הפוסט שהם יצייצו בטוויטר. עשיתי זאת וזה באמת הביא כמות יפה של קוראים. - The Chase After a Sometimes-Bug – זה תרגום של פוסט ישן ואהוב. הגשתי לכמה פבליקיישנים וזה לא התקבל אז פרסמתי ככה. ואז פנו אליי שני פבליקיישנים בהצעה לפרסם אותו אצלם. בחרתי את The Startup.
- יש לי פוסט של מקורות על גיט, והחלטתי לתרגם לאור משובים חיוביים שקיבלתי עליו. ואם כבר, החלטתי לתרגם גם את הפוסט הקודם שכתבתי על גיט: Git Installation and Basic Definitions. שלחתי בקשה לכמה פבליקיישנים לפרסם אותו אצלם, ו-Codeburst נענו בשמחה. אחרי זה הוא התקבל גם ל-topic של Programming.
- כאמור, תרגמתי את הפוסט של מקורות על גיט: A Resource for all Things Git. גם הוא התפרסם ב-Codeburst וגם הוא התקבל גם ל-topic של Programming.
- הכתיבה במדיום וההתקבלות להפצות נתנה לי ביטחון לכתוב גם באתרים של אחרים, וכך כש-WPShout פרסמו שהם מחפשים כותבים חיצוניים, פניתי אליהם ולשמחתי התקבלתי. אלה הפוסטים שפרסמתי אצלם:
- תרגמתי את הפוסט שלי הצגת פוסטים בדף קטגוריה, מחולקים לתתי קטגוריות, ועיביתי אותו במידע נוסף – ניתוח ההחלטה שלי להשתמש בשאילתת SQL מתוך הקוד במרום להשתמש בפונקציות רגילות של WP, והסבר על הטבלאות שבהן השתמשתי בשאילתה, ואתמול הוא התפרסם: How to Display Posts on a Category Page, Divided Into Their Respective Subcategories. אוגוסט 2020
- 4 Steps to Become a WordPress Plugin Developer – מההחלטה לכתוב תוסף ועד לתוסף עובד, ארבעה צעדים שהופכים אתכם למפתחי תוספים. אוקטובר 2020
- תרגמתי ועיביתי את פונקציה בוורדפרס – לחתוך תוכן לפי מספר תווים ולפוסט קוראים How to Create an Excerpt From a Post Without an Excerpt and Limit It by Character Count. נובמבר 2020.
- אפשר לקרוא את שאר הפוסטים שלי אצלם בעמוד הזה.
פבליקיישן
במדיום יש דבר שנקרא פבליקיישן, הוצאה, שזה בעצם ריכוז של פוסטים בנושא מסוים. גם בתכנות יש פבליקיישנים בנושאים שונים. זה נחשב טוב שפוסט מתקבל לפבליקיישן, כי זה סוג של גושפנקה מקצועית על הפוסט. מאחר שכאמור יש בתכנות כמה וכמה פבליקיישנים, אני מרכזת פה את אלה שרלוונטים לסוג הפוסטים שלי, איך לפנות אליהם, וזמן תגובה (אם ידוע לי). תודה לשני פדידה על פוסט שהיא ריכזה ועזר לי.
איך להגיש לפבליקיישנים:
- Level Up Coding של gitconnected: לשלוח טיוטה ל-submit @ gitconnected.com (זמן תגובה: בד”כ עונה תוך יום, גם כשזה לשלילה)
- ITNEXT: לשלוח דואל ל- submit @ ITNEXT . IO . (זמן תגובה: לא ענו לי מעולם)
- Better Programming: לשלוח טיוטה דרך הטופס (זמן תגובה: כתוב בטופס שאם עברו 3 ימים ולא שמענו מהם אפשר להניח שהם מוותרים על הפוסט…)
- CodeBurst.io: יש טופס בפוסט (זמן תגובה: ענו לי עוד באותו יום)
- The Startup: יש טופס בפוסט (זמן תגובה: כתוב שתוך 36 שעות)
- On Coding: לשלוח דואל ל-oncodingpublication @ gmail.com
- The KickStarter: יש טופס בפוסט
- Noteworthy: לא יודעת איך פונים אליהם. הם פנו אלי
נ.ב: מאחר שאני כותבת בפלטפורמות ציבוריות, אין לי ממש בלוג משלי בהן, ולכן התשובה לשאלה בכותרת היא: לא צריך 🙂
תודה רבה לנילי מוזס-בלוך ולדפנה מרדכי על העזרה עם כותרת הפוסט. תודה רבה לרחלי על התמונה המלווה.
לפרק הקודם: לילות כימים: פרק 53.3 – התערבות שלי בתכנים (א)